به گزارش خبرگزاری شبستان، بابک دینپرست، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر در این خصوص گفت: بر اساس دستورالعمل و همچنین الحاقیه دستورالعمل موقت مراکز دولتی نگهداری درمان و کاهش آسیب معتادان (موضوع ماده 16 اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر)، علاوه بر بررسی اولیه برای تاسیس مرکز، تعداد معتادان واجد شرایط برای درمان در مراکز فوق توسط مراجع واجد صلاحیت استان، به صورت علمی و درست برآورد میشود که در صورت تشخیص ضرورت تاسیس و برآورد صورت گرفته و نیازهای استان، کمیته درمان و حمایتهای اجتماعی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، فعالیت مرکز را تصویب و رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان (رئیس کمیته درمان و حمایتهای اجتماعی شورا) مجوز تأسیس مرکز را صادر میکند.
وی افزود: معتادان مبتلا به اعتیاد تزریقی یا اعتیاد غیر تزریقی شدید که بیخانمان نیستند، حتی اگر از نظر سایر آسیبها نظیر تکدیگری، تنفروشی، بیماری روانی حاد یا مزمن، بزهکاری و... نیازمند ساماندهی باشند نباید در این مراکز پذیرش شوند.
این مقام مسوول در ستاد تصریح کرد: ساماندهی این افراد باید توسط دستگاههای ذیربط در مجموعههای مربوطه، با رعایت ضوابط قضایی و اداری مربوطه صورت گیرد و معتادان بیخانمانی که در خارج از فاصله سنی 17 تا 65 سال قرار دارند، باید توسط مراجع ذیربط در مراکز ویژه نگهداری کودکان بیسرپرست و سالمندان مورد درمان قرار گیرند.
دینپرست گفت: هر گونه اقدام درمانی اعم از دارویی یا غیر دارویی خارج از پروتکلهای درمانی ابلاغی یا عدم اجرای کامل پروتکل ابلاغی، تخلف محسوب میشود و مشمول مجازاتهای مداخله غیر مجاز در امور پزشکی خواهد بود.
وی افزود: در این مراکز رعایت دستورالعملهای بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی الزامی است و تخلف از آن امر پیگیرد قانونی را به دنبال خواهد داشت.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه تصویب نهایی آییننامه مراقبتهای بعد از خروج با قوه قضائیه است، گفت: این آییننامه سال گذشته جهت تصویب نهایی برای ریاست قوه قضاییه ارسال شده که علیرغم گذشت بیش از یکسال هنوز از سرنوشت آن اطلاعی در دست نیست.
دینپرست بیان داشت: بر اساس دستورالعمل تأسیس و مدیریت و نظارت بر مراکز اقامتی، اداره اینگونه مراکز زیر نظر کمیته هماهنگی مرکز متشکل از نمایندگان ثابت و تام الاختیار دانشگاه علوم پزشکی (به عنوان رییس کمیته) شورای هماهنگی استان (دبیر کمیته)، فرماندهی نیروی انتظامی استان، وزارت رفاه و تأمین اجتماعی (سازمان بهزیستی) و نماینده قوه قضاییه/ دادستان استان میباشد.
وی افزود: کمیته مذکور یک نفر واجد شرایط را به عنوان مدیر مرکز انتخاب میکند و صدور ابلاغ مدیر مرکز توسط استاندار و رییس شورای هماهنگی استان صورت میگیرد.
معاون کاهش تقاضای ستاد خاطر نشان کرد: بر اساس تبصره 1 ذیل ماده 16 قانون، با درخواست مراکز مذکور و طبق دستور مقام قضایی، معتادان موضوع این ماده مکلف به اجرای تکالیف بعد از خروج میباشند و این آییننامه این تبصره باید بنابر پیشنهاد دبیرخانه ستاد و با همکاری دستگاههای ذیربط تهیه شده و به تصویب رییس قوه قضاییه برسد.
بنابرگزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دینپرست تصریح کرد: آییننامه مراقبتهای بعد از خروج تبصره فوق پس از آنکه توسط کمیته حقوقی و قضایی ستاد که ریاست آن با معاون قضایی دادستان کل کشور بود، تهیه شد و متعاقباً به تأیید وزیر کشور و دبیرکل ستاد و وزرای دادگستری، بهداشت و درمان و تعاون و کار و رفاه اجتماعی رسید و در تاریخ 17 اردیبهشت ماه سال گذشته جهت تصویب نهایی برای ریاست قوه قضاییه ارسال شد که علیرغم گذشت بیش از یکسال هنوز از سرنوشت آن اطلاعی در دست نیست.
وی در ارتباط با اهمیت این آییننامه اظهار دکرد: از ویژگیهای این آییننامه میتوان به تعریف دقیق تجاهر و شرایط فرد متجاهر بهعنوان یکی از شروط اطلاق به تجاهر به افراد، تکالیف افراد بهبودیافته ترخیص شده از مراکز نگهداری درمان و کاهش آسیب موضوع ماده 16 و تعیین تکالیف دستگاههای متولی در خصوص این افراد اشاره کرد که متأسفانه به دلیل عدم ابلاغ آن، مرحله پایانی چرخه درمان این گروه از معتادان ناتمام مانده است و شاهد حضور مجدد معتادان ترخیصی از مرکز ماده 16 در سطح خیابانها هستیم.
پایان پیام/
نظر شما