به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم افتتاح نمایشگاه سه سالانه "فصل تأمل" عصر دوشنبه 6 خرداد در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
مرتضی گودرزی، دیباج مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با بیان این که در نشست پژوهشی 28 خرداد ماه در موزه هنرهای معاصر سخنان و موضوعات مد نظرش را بیان خواهد کرد، گفت: مسئله فرآیند محوری در هنر را باید جدی گرفت، چرا که از نکات ظریفی است که در مدیریت هنری ما در طول 35 سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی باید به آن توجه می شد و البته در برخی موارد هم به آن توجه شده است.
وی ادامه داد: در زمان هایی که هنرمندان ما یا غرب زده شدند و یا زیاده از حد خود زده شدند و خود باوری های سترگی ذهنشان را گرفت، از مسیر اصلی منحرف شدیم.
گودرزی اظهار داشت: در طول 3 سال گذشته اگر 10 برابر چیزی که کار کرده ایم هم کار می کردیم آقای مومنی رییس حوزه هنری نه بر روی دوش من درجه می گذاشت و نه به حقوقم اضافه می کرد و این که این گونه کار کردیم عشق و علاقه ما بود و ما یا دیوانه ایم، یا عاشقیم و یا معتقدیم و نیرویی ما را به جلو می برد و هیچ کدام وصل به هیچ سیستمی نیستیم و باورهای خودمان را داریم و به خدای خودمان می خواهیم پاسخ دهیم.
وی با تاکید بر این که در طول 30 سال فعالیت در مرکز هنرهای تجسمی هیچگاه ادعا نکرده ام که مرکز هنرهای تجسمی به چیزی که تمانای خودش و انتظار انقلاب اسلامی است رسیده باشد، عنوان کرد: ما در راهیم و تلاش می کنیم بخش خاص و مهم هنر متعهدی که در پهنای هنر کشورمان خالی است و خالی بوده را پر کنیم.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری گفت: هنرمندان ما در طی این مدت تلاش کرده اند به این قسمت پاسخ دهند، آنجایی که در بسیاری از مراکز آموزشی رسمی ما آن را پس می زنند و خیال می کنند اگر هنرمند متعهد بود و قرار شد که نسبت به باورهای درونی خودش و نیازهای مردم جامعه اش و اتفاقاتی که برای کشورهای دیگر و مظلومان دیگر پیش می آید عکس العملی نشان دهد و در آثار هنری اش متجلی کند متهم به تهجر و شعارزدگی می شود.
گودرزی خاطرنشان کرد: اگر هنرمندی شعار نداشته باشد انسانیتش برایمان جای سوال است، مگر می شود انسانی بدون شعار حرکت کند؟ انسان بی شعار یعنی انسان بی هویت، اما اگر شعار خودش را شعارزده کرد و در قالب ضعیف و آثار غیرهنری عرضه کرد و خواست که تصنعی عمل کند و سطحی نگری کند اساسا فعالیتش هنر نیست و مورد تایید هیچ کس نیست.
او عنوان کرد: هر کجا که هنرمندان حوزه هنری کار کرده اندچه به لحاظ عملی، چه به لحاظ نظری به این موضوع تاکید کرده اند که هنر فاخر متعهدی مورد تایید است که بتواند در وهله اول از ساختارهای هنری خودش دفاع کند و این ظرف بتواند مظروف متعالی اش را در درون خود جای دهد، به غیر از این هیچ چیز نمی تواند متجلی شود و به همین دلیل است که خیلی از آثار شبه هنری در طول چند دهه بعد از انقلاب اسلامی آمده اند که شعار زده بوده اند و از این منظر مورد تایید ما هم نیستند.
وی با بیان این که مستندات مرکز هنرهای تجسمی از فعالیت هایش ، آثاری ست که در آن خلق شده، گفت: تعداد اندکی که زیر 30 نفر هستند و در طول 3 دهه این فعالیت ها را داشته اند که ما تحت عنوان مکتب هنر انقلاب اسلامی آن ها را می شناسیم هنرمندان درجه یک ما هستند و افتخار هنر انقلاب این است که هنرمندانش درجه یک هستند و هنرمند نصفه و درجه دو و سه نداریم. در جایی که به پهنه و عمق هنر انقلاب می بالیم به قلم هنرمندانی می بالیم که یا مدرسین دانشگاه های کشور هستند که حداقل است از نظر من و یا هنرمندان درجه یکی هستند که جایزه ها و جشنواره های جهانی را فتح کرده اند.
پایان پیام/
نظر شما