به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، امروز حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در چهل و هفتمین نشست خود با خبرنگاران به سوالات زیادی پاسخ داد که مشروح این نشست را در گزارش زیر می خوانید:
11 مورد شکایت در ستادهای پیشگیری از جرایم انتخاباتی ثبت شد
حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه در چهل و هفتمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت 14 و 15 خرداد سالروز ارتحال امام خمینی (ره) و یاد و خاطره 15 خرداد گفت: با استفاده از تجربه جریان انتخابات مجلس نهم در این دوره نیز با توجه به گستردگی انتخابات ریاستجمهوری ستادهای پیشگیری از جرایم انتخاباتی تشکیل شد و تمامی نهادها و سازمانها با همافزایی بسیار مطلوب از این موضوع استقبال کردند.
حجتالاسلام اژهای اظهار کرد: در ابتدای دوره قبل شورای نگهبان و وزارت کشور رغبتی نسبت به این موضوع نشان ندادند اما بعد از شروع کار متوجه شدند که در جهت برگزاری بهتر انتخابات این ستادها بسیار مطلوب هستند.
وی ادامه داد: در تهران ستاد مرکزی پیشگیری از جرایم انتخاباتی پنج جلسه برگزار کرد و در آن جلسات تعیین و ترکیب هیئتها سیاستهای کلی به استانها و شهرستانها ابلاغ شد و قانونهای پیشبینیشده استخراج و در اختیار آنها قرار گرفت و 44 مصوبه نتیجه این جلسات بود که به استانها اعلام شد.
وی ادامه داد: در مرکز استانها نیز تاکنون 117 جلسه برگزار شده است، این ستادها از 25/11/91 طبق بخشنامهای شروع به کار کردند و در تهران نیز از 25 اسفند مراکز استانی فعال شد و در حدود 540 نشست برگزار شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون 11 مورد شکایت و تخلف به این ستادها رسیده است، اظهار کرد: این آمار نسبت به گذشته بسیار کم بوده است و شکایات مربوط به تبلیغات زودهنگام کاندیداهاست.
وی گفت: تمام دستگاهها در این ستاد بر محور قانونمداری تأکید دارند.
آغاز رسیدگی به پرونده عاملان ترور دانشمندان هسته ای
حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه در ادامه نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد ستادهای پیشگیری از جرایم خاص گفت: در سال 91، 747 مورد افراد تحت تعقیب قرار داشتند که برایشان پرونده تشکیل شد که جرایمی از جمله سرقت مسلحانه، تجاوز، شرارت و آدمربایی در میان آنها به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه در مورد سرقت مسلحانه و شرارتها نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری دیده شده است، گفت: در مورد قتل و آدمربایی نیز کمی افزایش را نسبت به سال گذشته داریم که البته بخشی از احکامی که صادر شده است مربوط به سال 90 بوده و در سال 91 به نتیجه رسیده است.
سخنگوی قوه قضاییه اظهار کرد: در مورد معوقات بانکی نیز در سال 91 از بانکها خواستیم تا معوقات کسانی را که مبلغ بالا دارند (بالاتر از 10 میلیارد تومان) اعلام کنند. گزارشی که از بانکها گرفتیم با گزارشی که بانک مرکزی اعلام کرد، تفاوت داشت.
وی ادامه داد: به همین جهت از رؤسای بانکها و تعدادی از مشتریان که معوقات بانکی داشتند، دعوت کردیم و در جمعبندیها در حدود 822 نفر کسانی بودند که معوقات آنها بالای 10 میلیارد تومان از طریق بانک مرکزی گزارش شده بود.
وی اظهار کرد: ما به بانکها اعلام آمادگی کردیم که در صورت نیاز حاضریم به آنها در وصول معوقات کمک کنیم اما بانکها آنگونه که باید به میدان نمیآیند و در این راه قدم برنمیدارند.
وی افزود: تعدادی از بانکها اعلام کردند که میتوانیم طبق قانون بودجه و اختیاراتی که داریم با افرادی که معوقات بانکی دارند، توافق کنیم و برای آنها فرصت زمانی در نظر بگیریم، به تعداد نسبتا کمی از این 822 نفر برایشان پرونده تشکیل شد و قرار برای آنها مشخص شد.
وی گفت: از زمان تعیینشده که اعلام شد، گذشته است و با کمال تأسف بانکها از توافقی که خود داشتند هنوز چیزی اعلام نکردهاند که با چند نفر و در چه مدت زمانی توافق کردهاند و چند نفر باقی مانده است.
وی با بیان اینکه اگر بانکها در امر معوقات کوتاهی کنند نسبت به آنها شکایت میکنیم، اظهار کرد: از این تریبون اعلام میکنم بانکها بیشتر از ما باید دلشان بسوزد، در صورت کوتاهی بانک نسبت به اخذ معوقات از آنها شکایت میکنیم.
حجتالاسلام اژهای با اشاره به ترور سال گذشته دانشمندان هستهای کشور و تلاش وزارت اطلاعات در شناسایی عوامل این ترورها اظهار کرد: در حدود 40 و چند نفر از عوامل ترور پرونده برایشان تکمیل شد و دادگاه غیرعلنی برای آنها شروع شده است و یک نفر از این محکومین در اولین جلسه دادگاه شهادت شفاهی خود را اعلام کرده است.
وی در مورد رسیدگی به متهمان دادگاه کهریزک گفت: عدهای از افراد نظامی متهم در این پرونده حکمشان صادر شده در حال تحمل کیفر خود هستند و برخی قضات تعلیق شدهاند.
وی اظهار کرد: پرونده کهریزک یکی از افتخارات قوه قضاییه است و ما تلاش میکنیم در اسرع وقت نتایج را به اطلاع عموم برسانیم.
پرونده محسن رضایی به قوه قضاییه ارسال نشده است
حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه در چهل و هفتمین نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه در زمان ثبتنام کاندیداهای احتمالی انتخابات یازدهم ریاستجمهوری سیدصولت مرتضوی دبیر ستاد انتخابات کشور اعلام کرد: حضور محسن رضایی در جمع کثیری از طرفداراناش در مقابل وزارت کشور تخلف انتخاباتی محسوب میشود و وزارت کشور پروندهای در این زمینه به قوه قضاییه ارسال خواهد کرد، گفت: پروندهای در این خصوص به قوه قضاییه ارسال نشده است.
وی ادامه داد: تبلیغات انتخاباتی کاندیداها در قانون پس از اعلام رسمی نام آنها از سوی شورای نگهبان مطرح شده که پیش از آن در قانون صکوک وجود دارد و بنابراین برداشتها در این خصوص متفاوت است.
دادستان کل کشور همچنین از 2 یا 3 گزارش از استان قم نسبت به برخی کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاستجمهوری که در انتخابات ثبتنام نکردهاند، خبر داد و افزود: گزارشهایی مبنی بر اینکه این افراد تبلیغات پیش از موعد داشتند، دریافت کردیم.
رضایت جوادی فر اتهام مرتضوی در معاونت قتل را از بین می برد
حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در بخش پایانی چهل و هفتمین نشست خبری خود درخصوص رسیدگی قوه قضاییه به برنامه مالی کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر چنانچه ثابت شود این افراد از مجرای غیرقانونی اموالی را تقسیم کرده اند به ان رسیدگی می کنیم که البته ثابت کردنش کار سختی است.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین در مورد وزارت اطلاعات مبنی بر دستگیری تعدادی از افراد خارج نشین که قصد خراب کاری پس از ورود به ایران داشته اند گفت: این خبر را تایید می کنیم و شما می دانید که دشمن در 34 سالی که ما انتخابات برگزار می کنیم هنوز دست از ایجاد خرابکاری در کشور برنداشته که با همت نیروهای امنیتی نظامی انتظامی و وزارت اطلاعات تاکنون نتوانسته خللی در انتخابات ایران ایجاد کند.
اژه ای درخصوص اینکه آیا عضویت حسین مظفر هم در هیئت اجرایی انتخابات و هم رییس ستاد یکی از کاندیداها بودن منع قانونی ندارد اظهار داشت: آن چیزی که در قانون آمده می گوید اعضای هیئت اجرایی نمی تواند نامزد انتخابات باشد و البته آقای مظفر هم از اعضای اصلی هیئت اجرایی انتخابات نیست.
وی در مورد دیپلماتیکی که اخیراً دستگیر شده و وکیلش گفته که از 18 اردیبهشت وکالت نامه را برای این متهم فرستاده اما تاکنون وی در بازداشت است نتوانست وکالت نامه را امضا کند بیان کرد: هنوز کیفرخواست این فرد آماده نشده و به دادگاه نرفته است و طبق قانون اینکه آیا این فرد می تواند در زمان تحقیقات مقدماتی از پرونده اش با وکیلش دیدار داشته باشد یا نه؟ بر عهده قاضی و بازپرس است.
دادستان کل کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا با رضایت خانواده جوادی فر اتهام مرتضوی از معاونت در قتل از بین خواهد رفت پاسخ داد: هر اتهامی ممکن است دو جنبه داشته باشد که جنبه خصوصی با رضایت شاکی از بین می رود حتی اگر قتلی باشد.
اژه ای درخصوص علت طولانی شدن رسیدگی به پرونده مرگ ستار بهشتی خاطرنشان کرد: علت طول کشیدن رسیدگی از سوی کارشناسان مختلف است و در روز خاصی قرار بود که آقایان دعوت شوند و در حضور کارشناسان و بازپرس اظهاراتشان را بیان کنند.
رسیدگی قوه قضاییه به پرونده های مالی عنوان شده از سوی سعید جلیلی
حجت الاسلام غلامرضا محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه در بخش دیگری از چهل و هفتمین نشست خبری خود درخصوص پرونده 6 نفری که سعید جلیلی در برنامه گفتگوی ویژه خبری 4 خرداد از انها به عنوان کسانی یاد کرده بود که سه هزار و 750 میلیارد تومان معوقه بانکی دارند گفت: هم این 6 نفر و هم بیشتر از اینها برایشان پرونده تشکیل شده است که مواردی است خود مدعی العموم به صورت جد به دنبال آنها بوده البته مبلغی که آقای جلیلی اعلام کرد از اول این به این افراد پرداخت نشده و با سود مذکور به این میزان رسیده اند.
اژه ای درخصوص دادگاههای پرونده فساد بزرگ بانکی که همچنان ادامه دارد توضیح داد: افراد دیگری در این پرونده از ابتدا متهم بوده اند که به تناوب به وضعیت آنها رسیدگی می شود و تعدادی از دادگاهها نیز غیرعلنی است.
در مورد بانک آریا و پرونده آن در حال رسیدگی است که یک نفر تاکنون دفاعش تمام شده اما باقی ادامه دارد.
وی درخصوص حضور متهمین از بانک ملت در این دادگاه گفت: این حضور شاید به خاطر پذیره نویسی بوده که بانک ملت در وقت غیراداری انجام داده و از آنها خواسته شده تا در دادگاه حضور یابند.
وی درخصوص اجرای احکام صادره در پرونده فساد بزرگ بانکی نیز اظهار داشت: احکام در حال اجراست اما حکم افرادی مانند متهمین ردیف اول به معوقه افتاده اجرایش زیرا متهم ردیف اول مثلاً در یک پرونده دیگر حضور دارد علاوه بر این با طرفداران هم مسائل مالی دارد که باید رسیدگی شود.
دادستان کل کشور در واکنش به این نکته که چرا هنوز انباشت پرونده در قوه قضاییه صورت می گیرد و پرونده ها به صورت الکترونیکی رسیدگی نمی شوند یادآور شد: هنوز طبق قانون قوه قضاییه نمی تواند تمام پرونده ها را به صورت الکترونیکی رسیدگی کند اما تا آنجایی که قانون به آن اجازه داده از طریق 14 سرویس الکترونیکی پرونده ها را رسیدگی می کند.
وی در مورد پرونده سادات خوزستان که 120 هزار نفر شاکی دارد نیز اعلام کرد: یکی از پرونده هایی که می توانست خیلی آموزنده باشد برای مردم همین پرونده بود که متعلق به 6 سال پیش است و یک نفر پیدا شده که از مردم پول می گرفته و یک درصد سود فوق العاده را هر ماه پرداخت می کرد که با کمال تاسف مردم کلی پول به او دادند و این فرد پس از انکه چندماهی از اصل پول افراد دیگر به مردم پول پرداخت کرد متواری شد.
دادستان کل کشور از کمک های زیاد دولت برای جبران قسمتی از پول مال باختگان خبر داد و عنوان کرد: اقدامات زیادی هم انجام شده که فرد را به کشور بازگرداند اما متاسفانه کشورهای دیگر فرد را مستند نکردند و پرونده در حال رسیدگی می باشد.
سخنگوی قوه قضاییه از جبران خسارت مالی تعدادی از مالباختگان از طریق اموالی که فرد متهم به نام افراد دیگر کرده بود و یا مخفی نگاه داشته بود خبر داد و اظهار داشت: یک مشکل دیگر که در این پرونده وجود دارد ادعای افراد زیادی است که می گویند به این فرد پول داده اند اما مدرکی ندارند و افرادی نیز پول داده اند و پولشان را پس گرفته اند و سند هنوز در دستشان است.
پرونده احمدی نژاد در حال پیگیری است
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه در چهل و هفتمین نشستش با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص پی گیری پرونده محمود احمدی نژاد رییس جمهور به دلیل همراهی وی با اسفندیار رحیم مشایی در روز ثبت نام کاندیدای ریاست جمهوری گفت: این پرونده از سوی شورای نگهبان به قوه قضاییه ارسال شده که در حال پیگیری است.
وی در پاسخ به سوال دیگری از سوی خبرنگار روزنامه ایران در این خصوص که چرا در روزهای اخیر تعدادی از حامیان دولت دستگیر شده اند و تعدادی از سایت های مربوط به دولت دیکته شده اظهار داشت: در این دوره از انتخابات قانونمداری از سوی همه وجود دارد و اگر کسی اقدام مجرمانه ای انجام دهد طبیعی است که تحت تعقیب قرار می گیرد در فضای مجازی نیز سایت هایی که ثبت شده اند اگر اقدام غیرقانونی انجام دهند که از نظر امنیتی مشکل خاصی نباشد از سوی کارگروه مربوطه تذکر دریافت می کند و اگر تذکر افاقه نکرد فیلتر می شود.
وی افزود: کسانی که الان اگر نامزد انتخابات هستند و اتهامی متوجه انها براساس تبصره اصلاحیه ماده 34 قانون انتخابات پس از انتخابات به اتهام آنها رسیدگی خواهد شد اما حامیان و اطرافیان این افراد اگر جرمی از آنها سر زد در زمان انتخابات نیز تحت پیگرد قرار خواهند گرفت.
اژه ای همچنین تاکید کرد: کسانی که صلاحیتشان احراز نشده است هیچ فعالیت تبلیغاتی نباید داشته باشند اگر این کار شود جلوی آنها گرفته خواهد شد.
سخنگوی قوه قضاییه درخصوص آخرین وضعیت پرونده مهدی هاشمی فرزند رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: متهم و وکیلش ادعا کردند که نتوانستیم پرونده را بخوانیم زیرا اوراقش زیاد بود بنابراین به آنها مهلت داد تا پرونده را بخوانند و در همین زمان نیز قاضی نواقصی از پرونده که در ذهنش بود بعد از درخواست آنها نواقص را گرفت و همزمان پرونده به دادسرای انقلاب تهران ارجاع داد که قاضی ان هم مشخص است.
اژه ای در پاسخ به سوال دیگری دراین خصوص که آیا آیت الله هاشمی رفسنجانی و اسفندیاری رحیم مشایی در قوه قضاییه دارای پرونده ای بوده اند که از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شده اند گفت: این به معنای رد صلاحیت نبود بلکه صلاحیت آنها احراز نشد و پاسخ این سوال بستگی به شورای نگهبان دارد زیرا شورای نگهبان ممکن است از دستگاههای مختلف احراز صلاحیت افراد استعلام کند اما نتیجه نهایی را این شورا اعلام می کند و معلوم نیست از چه طریقی به این نتیجه رسیده که این افراد احراز صلاحیت نمی شوند.
دادستان کل کشور در ادامه نشست با خبرنگاران درخصوص موسسات و بانک هایی که بانک مرکزی مسئول نظارت بر آنهاست و زمانی که دچار تخلف می شوند قانون را دور می زنند خاطرنشان کرد: یک توقع به جا مبنی بر اینکه موسسات پولی و اعتباری که از تعاونی ها مجوز گرفته اند سریعتر از سوی بانک مرکزی بر آنها نظارت صورت گیرد و اگر صلاحیت ندارند سریعتر جلویشان را بگیرند وجود دارد اما براین اساس ما به مردم توصیه می کنیم که پیش از آنکه پولشان را سپرده گذاری کنند درخصوص آن موسسه مدنظرشان تحقیقاتی انجام دهند و با شناخت پولشان را سپرده گذاری کنند.
پایان پیام/
نظر شما