باید اسلام را برای غرب رمزگشایی کرد

احمد اکبر از محققان دفتر مطالعات اسلامی در آمریکا بر این باور است که مشکل اصلی در مناسبات غرب و جهان اسلام عدم درک مقابل است. این محقق تلاش های دو دهه را برای ارتقا سطح مناسبات طرفین صورت داده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « لوسووار-فرانسه»، «احمد اکبر»، از دفتر مطالعات اسلامی دانشگاه واشنگتن آمریکا و کمیساریای عالی سابق پاکستان در انگلیس و ایرلند در خصوص مسئله ارتباط غرب با اسلام که از منظر وی موضوع به روز و قابل لمس در جامعه غرب است با اشاره به فعالیت بیست ساله خود در زمینه ارتقای گفتگو برای درک اسلام در جامعه غرب و آشنایی با جهان مسلمانان؛ اشاره کرد: در زمان انتشار آیات شیطانی، سلمان رشدی، من در کمبریج بودم، در این باره با روحانیون و علمای زیادی از جهان اسلام گفتگو کردم، بعد از انجام تحقیقات گسترده به عنوان سفیر یک کشور اسلامی در دنیای غرب دریافتم که مشکل اصلی؛ درک اسلام از سوی جوامع غرب است که همین درک غلط به خصومت و اعمال تراژیک خشونت بار ختم می شود.از بعد از حادثه 11 سپتامبر دنیای اسلام منهای فرهنگ اسلام و البته با ضرب اعمال خشونت بار به ذهن غربی ها تحمیل شد.


از همین رو تلاش های اعمال شده برای بهبود رابطه غربی های با دنیای اسلام در جهت تغییر این نگرش اعمال شد و رمز گشایی فرهنگ اسلامی برای غربی ها آغاز شد.
در این باره تلاش ها برای نزدیک ساختن فرهنگ این دو بی شائبه و موثر بوده است. اما در مقابل حوادث پی در پی و اخیر آمریکا همواره سدی برای نزدیک کردن این ارتباط بوده است.


اما در این میان در انفجارهای بوستون که از سوی گروههای سوء گرا طراحی شده بود؛ دنیایی از وحشت؛ترس و بدگمانی نسبت به اسلام برای غربی ها خلق گردید در حالی که مسلمانان در این حادثه کاملا بی گناه بودند.
مشکل اینجاست که از همان ابتدا و با تلفیق سیاست غرب با نگرش های تازه نسبت به اسلام ، سعی شد تا همه مسلمانان با گروههای افراطی جمع بسته شوند و خطرناک توصیف شوند.
در نهایت باید دانست که جهل، عدم وجود شفقت و برتری حس قوی خشم افراد را در غرب به تهاجم و حمله ور شدن به سمت یکدیگر سوق می دهد.
در آوریل 2012 مرکز ادیان، صلح و امور جهان برکلی دانشگاه جرج تاوون، طی انتشار مطالعاتی آشکار کرد که 47 درصد جوانان آمریکا که بین 18 تا 24 سال دارند تضاد فرهنگ اسلامی با غرب را تائید کردند.


در همین سال تحقیق دیگری از موسسه تحقیقات مذهبی عمومی نشان داد که 47 درصد آمریکایی ها تصور می کنند اسلام با سبک زندگی آمریکایی تطبیق ندارد.همین موضوع حساسیست ارتقاء گفتگوی فرهنگ ها و مذاهب را تقویت می کند.
کاملا غیر منطقی است که انسان کسی را به خاطر اعتقاداتش دوست نداشته باشد اما به محض اینکه فرصت خوردن چای یا غذا را با وی را پیدا می کند و تجربیاتش را می شنود و رفتارش را محک می زند ،او را حداقل به این دلیل که انسان است می پذیرد و با او وارد رابطه می شود.


دوستان من در کلیسای جامع واشنگتن به شدت از گفتگوی بین مذاهب حمایت کرده اند و در این باره گردهمایی های روز یکشنبه مسیحیان را فرصتی مغتنم شمردند که طی آن کنفرانس ها ، میزگردهایی برگزار می شود تا دلایل رد ادیان از سوی مردم غرب و یافتن راه حلی برای آینده ای چند ملیتی و آرام برای فرزندانمان آشکار شود.


اتحادیه مبارزه با افترا که اکثریت اعضای آن یهودی هستند از نزاع حاکم علیه مسلمانان ابراز نگرانی می کنند، آنها انتشار ادبیات نفرت بار علیه مسلمانان را محکوم می کنند و حمله کمپین های هدفمند به مساجد که هدف محدود کردن مسلمانان آمریکا در برگزاری تکالیف دینی را دنبال می کنند، را غلط می دانند.


جامعه اسلامی آمریکای شمالی که با سازمان های یهودی و مسیحی همکاری می کند نیز در تلاش است رابطه بین ادیان را ارتقاء دهد.
بنابراین گزارش، اسلام هراسان با تفسیر غلط از آیات اسلامی این دین را مغایر با فرهنگ غرب معرفی می کنند.
من امیدوارم این افراد برای شناختن جامعه گسترده اسلام مراجع دینی خود را با چشمانی گشوده انتخاب کنند و بدانند که اسلام دین صلح است.
باید دانست که نه تنها در حوزه مذهب بلکه در تمام عرصه های اجتماعی و سیاسی «درک غلط» مشکل سازاست و فاصله ها را زیاد می کند و آثار مخربی دارد.


هارپر لی ، نویسنده آمریکایی می گوید: تا زمانی که نقطه نظر و شرایط کسی را در نظر نگرفته ای و تا زمانی که از پوست بدنش رد نشده باشی و تا زمانی که لحظه ای خود را جای او متصور نشده ای، هرگز نمی توانی او را درک کنی.
پایان پیام/

کد خبر 257669

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha