پرونده هسته‌ای سخت‌تر از قطعنامه 598 نیست/تا آخر به رقابت ادامه می‌دهم

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه روابط خارجی باید اصلاح شود، گفت: پرونده هسته‌ای سخت‌تر از قطعنامه 598 نیست.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، علی‌اکبر ولایتی، کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری از شبکه 2 سیما با مردم کشور در مورد برنامه‌های انتخاباتی خود گفت‌وگو کرد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا وارد عرصه‌های انتخابات شده و آیا قرار است مثل گذشته کناره‌گیری کند، گفت: این بار بنا ندارم به نفع کسی عقب‌نشینی کنم و تا آخر به رقابت انتخاباتی ادامه می‌دهم.

وی در مورد طرح کوتاه‌مدت 100 روزه خود برای حل مشکلات حاد جامعه اظهار کرد: دوره ریاست‌جمهوری 4 ساله تقریبا 14 تا 100 روز است، بنا دارم هر 100 روز گزارشی از 100 روز گذشته را ارایه دهم، 100 روز اول کار بسیار جدی است و مردم دچار مشکل جدی در معیشت و زندگی هستند، نمی‌شود به مردم وعده شش ماه بعد را داد، ما با گرانی و تورم روزافزون مواجه هستیم، درآمدها با هزینه‌ها تعادلی ندارد.

ولایتی تأکید کرد: کاهش ارزش پول ملی از مشکلات اساسی است، برای اینکه شرایط به حالت عادی بازگردد باید علاج جدی کنیم.

وی با اشاره به سابقه طبابت خود و درمان بیماری یادآور شد: در وقت معالجه بیمار وقتی تب بالا دارد به موازات علت‌یابی مرض ابتدا تب را باید پایین آورد و تشنج را کم کرد و همزمان به دنبال حل مسئله و علت‌یابی بیمار بود.

ولایتی با بیان اینکه اولین کار بازسازی اعتماد دولت و مردم است، افزود: مردم از بانک مرکزی بخشنامه‌های مختلفی دریافت می‌کنند، این خیلی بد است که مردم می‌گویند هرچه بانک مرکزی گفت عکس آن را انجام دهیم، اعتماد میان مردم و مسئولان خدشه‌دار شده است، بازگرداندن اعتماد میان مردم و دولت کار طولانی نیست.

ولایتی ادامه داد: اگر در ابتدای دولت ما اعلام کنیم به هر چه گفته‌ایم عمل می‌کنیم مردم به ما اعتماد می‌کنند، از علل بی‌اعتمادی مردم به دولت عمل‌نکردن دولت به قانون است، ما با ارجاع قانون و بازگرداندن اعتماد به مردم عملا به جایی می‌رسیم که کسانی که اعتماد خود را از دست داده‌اند آن را کسب کنند.

وی گفت: بازگرداندن اعتماد ملی موجب بازگرداندن اعتماد بین‌المللی است و در این عرصه کمک می‌کند.

ولایتی با بیان اینکه کار باید بر اساس تولیدمحور باشد، اظهار کرد: نقدینگی از سال 85 تاکنون از 90 هزار میلیارد به 500 هزار میلیارد رسیده است، با امکاناتی که دولت در اختیار دارد می‌توانیم قیمت‌ها را به صورت طبیعی کنترل کنیم.

وی با بیان اینکه با تنفس شش‌ماهه به صنایع خوابیده و یا کم‌تولید می‌توانیم صنعت را احیا کنیم، ادامه داد: معافیت مالیاتی شش‌ماهه و تأخیر در پرداخت‌های مالیاتی و تدوین این موضوع به صورت مصوبه دوفوریتی برای مجلس مشروط به کار و تولید می‌تواند محصولات را به بازار کالا وارد کند و کارگرانی که به واسطه تعطیلی بیکار شده‌اند را به کار برگردانند.

ولایتی اظهار کرد: کالاهای وارداتی در گمرک به دلیل اختلاف گمرک با بانک حبس شده‌اند و بانک مورد نظر در بازکردن LC‌ قیمت دلار امروز را اعلام می‌کنند در حالی که این قیمت با قیمت روز بازگشایی LC‌ سه برابر متفاوت است.

مشاور امور بین‌الملل مقام معظم رهبری اظهار کرد: این موضوع در بازار دارو موجب شده است تا داروها در گمرک بماند و مصرف‌کننده به قیمت چند برابر از بازار آزاد و ناصرخسرو مصرف خود را تهیه کند.

این کاندیدای ریاست‌جمهوری با تأکید بر اصلاح رابطه میان دولت و مجلس ادامه داد: بدون ارتباط منطقی میان مجلس و دولت امکان اداره کشور نیست، اگر دولت و مجلس تفاهم نداشته باشند اداره کشور به مشکل می‌خورد، ارتباط خوب میان مجلس و دولت آینده خوبی را برای جامعه رقم می‌زند.

وی در مورد برنامه‌های کوتاه‌مدت اقتصادی اظهار کرد: این برنامه‌ها در هفته آینده از طریق مصاحبه مطبوعاتی در اختیار عموم مردم قرار می‌گیرند. برنامه اقتصادی شامل دفترچه 80 صفحه‌ای است که در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

وی با تأکید بر اقتصاد بدون نفت، مردمی‌کردن تولید، عمل به سیاست‌های اصل 44 اظهار کرد: سیاست‌های اصل 44 ابلاغ شد اما این سیاست‌ها اجرا نمی‌شود، این سیاست‌ها ابتدا در مجمع تشخیص مصلحت تصویب شد و بنده در جریان بندبند آن هستم اما آن‌گونه که باید اجرا نشد، حمایت از تولید و مردمی‌کردن تولید دو رکن مهم اقتصاد است، دولت باید از تصدی‌گری دست بردارد و نظارت کند.

ولایتی احیای جاده ابریشم را یکی از محورهای مهم اقتصادی خود برشمرد و افزود: کشور ما به لحاظ جغرافیایی در مسیر جاده ابریشم است و این موضوع ایران را به لحاظ جغرافیای سیاسی در دنیا ممتاز کرده است، ما می‌توانیم از طریق همین جاده از ترانزیت گاز و برق و نفت درآمد خوبی را کسب کنیم.

وی با بیان اینکه تاکنون 30 میلیارد دلار از چین و هند بابت فروش نفت می‌خواهیم که از طریق تبادلات بانکی این بودجه در اختیار ما قرار نگرفته است، ادامه داد: روابط سیاسی باید از حالت انجماد و رکود خارج شود و تجدید بنای روابط خارجی از اهم امور است.

وی با اشاره به دوران وزارت خارجه 16ساله خود تأکید کرد: در آن دوران وزرای خارجه برای ورود به ایران و گفت‌وگو با ایران صف می‌بستند، گاهی می‌شد 80 وزیر امور خارجه را در سازمان ملل می‌دیدم، ما می‌توانیم روابط خارجی را بازگردانیم و راه برای ما باز است.

ولایتی با بیان اینکه عدالت و پیشرفت دو چیز کنار یکدیگر هستند و عدالت فقط شعار نیست، تصریح کرد: عدالت فرصت‌هایی برابر به لحاظ مالی و تحصیلی برای آحاد جامعه است که باید در اختیار همه افراد قرار گیرد و از سوی دیگر باید جلوی رانت‌خواری و ویژه‌خواری دولت را بگیریم، تمام مردم از سرخس تا خرمشهر ایرانی و عزیز هستند، باید فرصت‌های یکسان در اختیار ملت قرار گیرد و هر کسی از سر تلاش خود به پیشرفت و عدالت برسد.

ولایتی با بیان اینکه پرونده 1+5 و فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران سخت‌تر از قطعنامه 598 نیست، اظهار کرد: قطعنامه 598 با حمایت‌های راهبردی امام (ره) و مقام معظم رهبری به نتیجه رسید و صدام حسین که سه روز قبل از این موضوع زیر بار نمی‌رفت، موضوع را پذیرفت.

وی گفت: یک سال بعد از جنگ وزیر امور خارجه شدم و دو سال مذاکرات نفس‌گیر با صدام را داشتیم که تن به حقیقت نمی‌داد، ما ایستادیم تا او متجاوز اعلام شد، اگر در آن دیپلماسی شکست می‌خوردیم خون شهدا هدر می‌رفت، پرونده هسته‌ای کاری سخت‌تر از 598 نیست، یک‌سری از روابط و رفتارها در روابط خارجی باید اصلاح شود.

وی در پاسخ به این سؤال که تا چه اندازه انتقادپذیر هستید، اظهار کرد: بنده 16 سال وزیر امور خارجه بودم و انتقادی که به من می‌شد این بود که چرا از تمام سلایق راست و چپ آن روزگار و همه نوع سلیقه را در چهارچوب اصولگرایی می‌پذیرید البته اصولگرایی تعریف دارد؛ تمام کسانی که به نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی و ولایت‌فقیه در قول، فعل و عمل اعتقاد دارند، اصولگرا هستند و در چهارچوب اصولگرایی تمام سلایق را می‌پذیریم.

وی تأکید کرد: بدون قانون‌گرایی مشروعیت دولت تعریف نمی‌شود و دولتی که خلاف قانون عمل می‌کند به بن‌بست می‌رسد؛ اگر روزی بنده انتخاب مردم باشم به قانون مجلس عمل می‌کنم، رابطه دو قوه و رابطه میان قوا باید ترمیم شود، مردم از رابطه دو قوه و سوءظن میان قوا ناراحت‌اند، به قوانین مجلس باید احترام گذاشت و دادن طرح‌های سیاسی باید با هماهنگی میان قوا انجام شود.

وی در پاسخ به این سؤال که برخی کانون‌های قدرت و ثروت قانون را دور می‌زنند و در این موضوع کار جدی نشده است، اظهار کرد: نام دولت خود را دولت متمم گذاشتم، "م" اول همکاران من که باید متدین و خداترس باشند و فساد نکنند، هستند؛ "ت" تجربه داشته باشند و فرصت آزمون و خطا نداریم، این افراد باید آزمون و خطا کرده باشند، "م" متخصص در کنار تجربه باشند، اگر کاری قرار است به دست جوانان انجام گیرد باید از تجربه افراد گذشته در آن استفاده شود.

ولایتی ادامه داد: "م" بعد معتدل‌بودن است، افراط‌گرایی از مشکلات بعد از انقلاب بود، افراط‌گرایی آفت پیشرفت مردم است و م بعد مشورت است، صاحبان تجربه و متخصصان در عرصه‌های مختلف چرا باید خانه‌نشین باشند، مهم‌ترین سرمایه ما نیروی انسانی کارآمد است، باید از مشورت و تجربه آنها در مدیریت استفاده کنیم.

وی در مورد برنامه‌های فرهنگی ادامه داد: مرحوم اقبال لاهوری بازگشت به فرهنگ خودی و پرهیز از فرهنگ بیخودی را عنوان می‌کند، فرهنگ خودی همان ارزش‌های ملی و دینی خودمان است، احیای ارزش‌های ملی و دینی تعیین‌کننده است و موجب بقای استقلال است و جزء واقعیت‌های جامعه است.

وی در مورد برنامه‌های درمانی خود در عرصه سلامت اظهار کرد: در حال حاضر دفترچه بیمه درمانی در جیب مردم است و 30 تا 35 درصد هزینه‌ها را بیمه و 70 درصد و یا بیش از این را مردم پرداخت می‌کنند، پیش‌بینی شده است که با یکپارچه‌شدن بیمه سلامت کارآمدی بیمه بیشتر شود و پرداختی از جیب مردم در موضوع سلامت به صفر برسد.

وی در مورد اشتغال‌زایی گفت: حمایت از تولید، مردمی‌کردن تولید و ایجاد کارگاه‌های کوچک تولیدی اشتغال‌زایی را به ارمغان می‌آورد.

پایان پیام/


 

کد خبر 257453

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha