به گزارش خبر گزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام مجتبی الهی خراسانی، مدیرکل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی خراسان رضوی، عصرروز گذشته (4خرداد) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در فقه مقارن تمام مسائل مذاهب مورد بررسی قرار میگیرد و علاوه بر آن، موارد مورد بررسی نیز از غنای علمی خوبی برخوردار است، اظهار داشت: در روزگار ما فقه مقارن اهمیت مضاعف دارد زیرا اولا ضرورتی برای حوزههای علمیه است و دوما برای مذهب شیعه و تمام مذاهب اسلامی و تمام جهان اسلام امری ضروری به شمار میرود و ترویج فقه مقارن از ضرورت های مقابله با اقدام های تفرقه آمیز در جهان اسلام است.
مدیر کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: فقه مقارن و مذهب شیعه از نظریه های منحصر به فردی برای مقابله با مسائل تفرقه آمیز غرب، برخوردار است.
وی گفت: علیرغم اهمیت و حساسیت این موضوع، حوزه های علمیه توجه مطلوبی نسبت به این امر ندارند و باید با اهتمام مسئولان حوزوی و پرهیز از هر گونه نگاه های افراطی و غیر مقارن و با واقع بینی خاص برای تقریب بین مذاهب اسلامی گام برداشت.
مدیر کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ترویج فقه مقارن را در جامعه و از جمله در حوزه های علمیه از ضرورت های مقابله با اقدام های تفرقه افکنانه سلفی ها و وهابی ها در جهان اسلام دانست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر متاسفانه رویکرد سلفی در ایران تقویت می شود، اظهار داشت: مهمترین عامل خشونت ها در جهان غفلت از دنیای اسلام است و این امر قابل احیا است.
مدیرکل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه خشونتهای مذهبی علیه مسلمانان ناشی از چندین عامل است، تصریح کرد: این خشونتها ناشی از جهل مذهبی است و یا فکرهای خشن منجر به این اقدامات میشود و البته تبلیغات دشمنان اسلام و سوء استفادههای رسانهای نیز زمینه را برای خشونت عملی فراهم میکند.
وی افزود: تبلیغات دشمنان اسلام آتش بیار معرکه در اتفاقاتی همچون ترور شخصیت ها، تخریب اماکن مذهبی و مساجد و تضعیف عقاید اسلامی در جوامع اسلامی است.
حجت الاسلام الهی خراسانی با اشاره به اینکه تقویت تفکر شیعه نیازمند تسلط اندیشهوران فقهی بر فقه مقارن است، تصریح کرد: فضای سنگین رسانهای علیه تفکرات اسلامی نیازمند یک تفکر علمی عقلانی و متعادل است زیرا تنها راه پیادهکردن دشمنان اسلام از ماشین علمی ایجاد یک تمدن اسلامی است چرا که در غیر این صورت دیر یا زود صحنه را به دنیای غرب واگذار خواهیم کرد.
وی درباره شکلگیری فقه مقارن در حوزههای علمیه گفت: رشته فقه مقارن برای نخستین بار در سال 83 در سطح سه حوزه علمیه در سه دوره در قالب پذیرش دانشجو بدون اهدای مدرک برگزار شد و پس از آن در سال 89، نیز مدرک رسمی برای این رشته مصوب شد و امسال برای دومین بار در این رشته با همکاری مرکز مدیریت حوزههای علیمه خراسان رضوی پذیرش دارد.
حجت الاسلام الهی خراسانی در خصوص ضرورت توجه حوزههای علمیه به فقه مقارن گفت: شناسایی نیازهای دینی هر منطقه اولویت کاری حوزههای علمیه به شمار میرود، متاسفانه یکی از مشکلات حوزههای علمیه بسنده کردن به مقوله درون نگری مسائل حوزه علمیه هر منطقه است.
وی با بیان اینکه فقه مقارن یا فقه تطبیقی، علم حوزوی است که به جمع آوری آرا و مبانی اصولی عالمان مذهب یا مذاهب مختلف اسلامی، به منظور سنجش ارزش گذاری و گزینش نظر برتر پرداخته و با هدف تحکیم وحدت بین مسلمانان اشتراکات بین این مذاهب را بررسی می کند، گفت: گسترش فقه مقارن بر پایه احکام اسلامی نظیر قرآن، سنت و فقه اهل بیت پیامبر اکرم (ص) که همه مسلمانان آن را قبول دارند، عامل بسیار مهمی در خنثی سازی ترفندهای تفرقه آمیز دشمنان اسلام است.
مدیرکل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه با بهرهگیری از رویکرد مقارن بسیاری از سوء تفاهمها علیه شیعیان برطرف میشود و این بهترین فرصت برای تقویت افکار شیعی است، گفت: مهمترین دستاورد طرح گفتمان فقه مقارن، منزویکردن اندیشههای فقهی در جهان اسلام به ویژه تفکرات افراطی سلفی و وهابی یا سلفی جهادی است.
این استاد حوزه علمیه گفت: باید در کنار توجه به تحکیم وحدت بین مسلمانان، با اهتمام بیشتر پژوهشگران و مبلغان دینی از جمله در سطوح بین المللی تفکرات و واقعیت های مذهب شیعه در سایر کشورها بیشتر شناسانده و ترفندهای تفرقه آمیز دشمنان و عوامل سلفی و وهابی آنها در کشورهای اسلامی خنثی شود.
حجت الاسلام الهی خراسانی در همین رابطه افزود: تنها توجه به مسائل درونی حوزه علمیه موجب غفلت از تغییرات اجتماعی، بومی و دینی میشود.
پایان پیام/
نظر شما