هدف نهایی قوه قضاییه نیل به آرای متقن قضایی است

معاون اول قوه قضاییه گفت: همه اقدامات در دستگاه قضایی در واقع مقدمه‌ای برای رسیدن به آراء متقن و عادلانه است که این موضوع به جلب اعتماد روزافزون مردم منجر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رییسی در چهارمین جشنواره رأی کفت: باید احساس مردم در هنگام رجوع به دستگاه قضایی این باشد که آراء متقن و عادلانه است.

معاون اول قوه قضاییه جشنواره رأی و انتخاب برترین افراد در این زمینه را حرکتی نوپا در دستگاه قضایی دانست و گفت: موضوع‌شناسی، حکم‌شناسی، تناسب بین حکم و موضوع، تصمیم و عزم قاضی برای صدور رأی می‌تواند پیام این جشنواره بوده و تابلوی گویایی از مجموعه دوره‌های آموزشی، مطالعاتی و مهارتی یک قاضی را بیان می‌دارد.

وی با اشاره به تفاوت کارکرد یک قاضی و استاد دانشگاه افزود: استاد دانشگاه، متخصص رشته‌ای است که آن را تدریس می‌کند اما قاضی در صدور رأی با ابعاد مختلفی از یک موضوع روبرو است.

معاون اول قوه قضاییه خاطرنشان ساخت: در صدور رأی، یک قاضی تمام نکات و در همه محورها را می‌بیند که رأی صادره بسیار متفاوت از تئوری‌ها و کتاب‌های حقوقی موجود می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه امروز به مرحله‌ای رسیدیم که دیگر بحث‌های مدرسه‌ای برای دانشجویان کافی نیست، افزود: امروز سخن از ابتکار، خلاقیت، نوآوری و یافته‌های جدید است که دست‌اندرکاران یک سازمان آن را کشف کرده و پس از پالایش به مفاهیم قابل انتقال تبدیل می‌کنند.

معاون اول قوه قضاییه رأی عادلانه را محصول دستگاه قضایی دانست و اذعان داشت: رأی عادلانه منتج و ماحصل با ارزش کار قاضی در مسایلی است که به او ارجاع داده می‌شود که می‌تواند به عنوان گنجینه باارزش برای دستگاه قضایی محسوب شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رییسی افزود: جشنواره رأی یکی از جلوه‌های مدیریت دانش می‌باشد که دانش موجود در سازمان را جهت‌دهی می‌کند یعنی می‌تواند محصول کار قضات عالم و با مهارت برای نیروهای جدید مفید واقع باشد.

وی افزود: در صدور یک رأی همه زوایای قوانین، ریزه‌کاری‌ها و دعوای طرفین دیده و لحاظ شده است.

معاون اول قوبه قضاییه آرای بدست آمده در جشنواره رأی را گنجینه‌ای برای دستگاه قضایی و آیندگان دانست و گفت: این آراء محصول نظر و عمل است و می‌تواند در عرصه مدیریت و دانش امروز ماندگار شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رییسی پیشنهاد نمود: جشنواره رأی در سطوح مختلف، شهرستان، استان و کل کشور اجرایی شود تا قضات به این امر واقف شوند که رأی صادره از سوی آنها مورد استفاده همگان قرار می‌گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین واعظی، معاون آموزش و تحقیقات قوه قضاییه نیز در این جشنواره گفت: مجموعه‌ای خوب از آرای برگزیده قضات جمع‌آوری شده که در قالب دو جلد کتاب به چاپ رسیده است.

وی اضافه کرد: این آرا به عنوان یک مجموعه حقوقی می‌تواند منبعی برای آموزش و تدریس باشد.

معاون آموزش و تحقیقات قوه قضاییه به آثار برگزاری جشنواره طرح رأی اشاره کرد و گفت: تشویق و ترغیب و ایجاد انگیزه برای قضات از اهداف برگزاری جشنواره است.

وی اظهار داشت: در جشنواره امسال از میان آثار ارسالی 25 رأی به عنوان رأی برتر شناخته شده است.

وی همچنین افزود: در بین مقالات نیز 9 مقاله برتر انتخاب که مقالات نوشته شده در راستای صدور رأی از سوی قاضی نگارش شده است.

در پایان این مراسم با اهدای لوح و جوایز توسط معاون اول قوه قضاییه از قضاتی که در جشنواره موفق به کسب رتبه شدند، قدردانی شد.

جشنواره طرح رأی قضات، همه‌ساله از سوی معاونت آموزش و تحقیقات قوه قضاییه برگزار می‌شود که در آن قضات کشور با ارسال آرای خود به دبیرخانه و داوری توسط هیئت منتخب، آرای برتر شناخته شده و صاحبان اثر معرفی و آرای برگزیده به چاپ می‌رسد.

پایان پیام/
 

کد خبر 25692

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha