به گزارش خبرگزاری شبستان، افشین شاهردوی در سومین نشست تخصصی باشگاه هنرمندان فرهنگ فیلم تهران که با موضوع نقد و تحلیل آثار عکاسان و با حضور جمعی از هنرمندان و علاقمندان به عکاسی برگزار شد، ضمن اعلام مطلب فوق گفت: متاسفانه وضعیت نقد عکس در ایران به مسایل ابتدایی زیبا شناختی محدود شده و دوره های آموزشی نقد و بررسی عکس نیز با پیچیدگی مقالات انتقادی و کتب موجود همراه است.
وی با اشاره به اینکه رواج نقد عکس یک ضرورت است افزود: این اقدام بر عهده متفکرین است که با افکار خود باورها و اعتقادات تازه ای را برای جامعه بوجود آورده و پرسشگری را رواج دهند.
این هنرمند عکاس در ادامه گفت: شاید اساس دوران روشنگری و اصراری که افرادی چون کانت بر سوال و نقد داشتند ریشه در همین نکته داشته باشد که پیش زمینه نقد، بالا بردن سطح آگاهی مردم است، همچنانکه پیشرفت های دوران رنسانس محصول طرح سوال و شک به باورهای کهنه سنتی بود.
شاهردوی تحلیل و تفسیر را از مراحل اصلی نقد عنوان کرد و افزود: برای تحلیل منطقی، تفسیر مدلل و نقد سالم، آشنایی با سیر تحولات عکاسی ضروری است.
وی زیبا شناختی، جامعه شناختی، اسطوره شناختی فلسفی و روانشناختی را از رویکردهای نقد عکس عنوان کرد.
اسن استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه نقد مانند مثلث می ماند که سه ضلع دارد و این سه ضلع، نقد موضوع، نقد عکاس و نقد مخاطب هستند افزود: هیچ نقدی قطعی نیست.
وی در پایان به نقد و بررسی تعدای عکس از جمله عکس های ویتنام، ژیلبر گارسن، رابرت هاوزر و ... پرداخت.
نشست فوق در راستای اهداف باشگاه هنرمندان فرهنگ فیلم تهران مبنی بر حفظ ارتباط میان هنرمندان و ایجاد پایگاهی برای فعالیتهای علمی و فرهنگی برگزار می شود.
گفتنی است، علاقمندان برای اطلاعات این باشگاه و ثبت نام در نشست های بعدی به سایت www.farhangfilm.ir و یا با شماره های 88665734 و 88665525 تماس حاصل فرمایند.
پایان پیام/
نظر شما