تاریخ گویی بین مذهبیون مذموم بود/آیندگان به تاریخ شفاهی نیاز دارند

رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با اشاره به فعالیت‌ آیت الله خامنه ای قبل و بعد از انقلاب گفت: یادم است در سال 1374 که وارد مرکز اسناد شدم تاریخ‌گویی سنتی ناپسند در میان شخصیت‌های مذهبی قلمداد می‌شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، همایش بزرگداشت ملاصدرا با محوریت "فلسفه و راه زندگی" چهارشنبه، یکم خرداد در محل مجتمع آدینه آغاز شده و تا عصر امروز ادامه دارد.

بر پایه این گزارش، رونمایی از کتاب "خاطرات سیاسی آیت الله سیدمحمد خامنه ای" رییس بنیاد حکمت اسلامی صدرا یکی از برنامه های این همایش یک روزه بود که با حضور رییس سازمان اسناد انقلاب اسلامی انجام شد.

این گزارش می افزاید: حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله حسینیان، رییس مرکز اسناد اسلامی در این آیین با بیان اینکه بی‌شک انقلاب اسلامی ایران نقطه عطف تاریخی است که تأثیرات آن در سرتاسر جهان همچنان پویا است، اظهار کرد: این انقلاب توانست توازن سیاسی را در سطح جهان بر‌هم زند و بیداری اسلامی را در جهان ایجاد کند و در دنیایی که به سرعت در حال منزوی‌کردن دین بود توانست به احیای دین‌داری بپردازد.

وی تصریح کرد: بی‌شک نقل این تاریخ و منتقل‌کردن تاریخ حادثه اینچنین مانند انقلاب اسلامی به همان اندازه‌ای اهمیت دارد که نسل‌های آینده باید از آنچه که در ایران رخ داده است، مطلع و آگاه باشند.

حجت الاسلام حسینیان در ادامه با بیان اینکه تاریخ شفاهی یا روایت انا الشهود یا روایت کسانی که متن تاریخ بوده‌اند از منابع مهم تاریخ‌نگاری محسوب می‌شود، گفت: اسناد مکتوب در حقیقت برداشت‌های غیرگویا از حقایق، اتفاقات و شخصیت‌ها هستند.

رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی ادامه داد: آنچه که می‌تواند به این اسناد و منابع جهت و تفسیر دهد همان تاریخ شفاهی است یعنی روایت انا الشهود.

وی با بیان اینکه مرکز اسناد انقلاب اسلامی در رابطه با تاریخ شفاهی سنت حسنه‌ای را ایجاد کرد، افزود: یادم است در سال 1374 که وارد مرکز اسناد شدم تاریخ‌گویی سنتی ناپسند در میان شخصیت‌های مذهبی قلمداد می‌شد.

حجت الاسلام حسینیان در ادامه با اشاره به کتب رونمایی‌شده در این همایش که شامل خاطرات سیاسی آیت‌الله محمد خامنه‌ای است، ابراز کرد: جلسه تجلیل از شخصیتی دانشمند و حکیم است که خود در متن انقلاب اسلامی حضور داشته است.

این محقق بیان کرد: اساسا در سنت علمای شیعه تجلیل از بزرگان و عالمان سنت حسنه‌ای است که ظرایف تاریخی مهمی در این زمینه داریم، مثلا سیدرضی که از فضلای جهان تشیع است با شخصی غیرمسلمان دوست بود که این شخص اندیشمند فوق‌العاده‌ای محسوب می‌شد، سیدرضی زمان مرگ آن شخصیت در تشییع جنازه او حاضر شد اما بسیاری به این کار وی اعتراض کردند که او در پاسخ آنان شعری رسا سرود که مضمون‌اش آن بود که آیا می‌دانید بر این تابوت چه حمل می‌شود، او کوهی از علم است.

وی در ادامه با اشاره به کتاب "مجموعه خاطرات سیاسی آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای" عنوان کرد: این کتاب مجموعه 120 ساعت ضبط خاطرات شفاهی آیت‌الله خامنه‌ای است.

حجت الاسلام حسینیان خاطرنشان کرد: خاطرات ایشان از آن جهت اهمیت دارد که این اندیشمند خود به عنوان یکی از کسانی که در متن انقلاب حضور داشته‌اند، نقل شده و می‌تواند روایت موثقی از حوادث قبل و بعد از انقلاب را ارایه دهد. زمانی که من در قم طلبه بودم آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان شخصیتی ویژه تکیه‌گاه انقلابیون محسوب می شد و وقتی این کتاب را به عنوان خاطرات سیاسی ایشان بخوانیم متوجه حضور مؤثر ایشان در انقلاب اسلامی بیش از گذشته می‌شویم.

پایان پیام/
 

کد خبر 256225

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha