جنبه معنوی مسجد به هیجانات و التهابات انتخابات آرامش می بخشد

رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: یکی از راهبردها گره زدن مسجد به انتخابات معرفی جنبه معنوی و قطبی مسجد برای آرامش بخشیدن به هیجانات و التهابات انتخابات در کنار دیگر کارکردهای اجتماعی و سیاسی آن است.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام حاج علی اکبری در همایش اخلاق انتخاباتی، حماسه سیاسی در رابطه با موضوع نقش مسجد در اخلاق انتخاباتی گفت: انتخابات در کشور ما دائماً برقرار است و باید برای موضوع مهم اخلاق انتخاباتی هم اندیشی ها و هم فکری هایی در طول زمانهای مختلف برگزار شود تا با نگاهی عالمانه و دقیق وارد این عرصه شویم. مسجد خانه خدا و خانه مردم و پایگاه امامت و ولایت است و این سه محور ارزشهای مسجد در فرهنگ اسلامی را معرفی می کند که خانه خدا بودن جنبه قدسی و ملکوتی، خانه مردم بودن نقش مسجد در زندگی مردم و پایگاه امامت و ولایت بودن موضوع نقش مسجد در تمدن سازی اسلامی را تبیین می کند.

 

وی افزود: ماموریت و رسالت مسجد توزیع نگاه توحیدی و رنگ الهی به همه صحنه های زندگی فردی و اجتماعی انسانهاست مسجد هم نقش و کارکرد تربیتی دارد هم نقش معرفتی و آموزشی و هم نقش اجتماعی و سیاسی برای ان تعریف شده است.

حجت الاسلام حاج علی اکبری با اشاره به نفوذ اندیشه سکولاریسم در استفاده از مسجد در جامعه اسلامی تصریح کرد: اندیشه خطرناک سکولاریسم به این عرصه نیز راه یافته و مسجد را در حد معبد تنزل داده بود در حالی که مسجد با انچه که در سایر ادیان به عنوان معبد شناخته می شود کاملاً متفاوت است در نگاه اسلامی مسجد یک نهاد فعال، جوشان و در صحنه است که با پیروزی انقلاب اسلامی این نگاه تصحیح شد. ما برکات حضور مسجد در عرصه های اجتماع را امروز شاهد هستیم و آثار و برکات مساجد با محوریت علمای اسلام در بیداری اسلامی کاملاً مشهود است.

 

حجت الاسلام علی اکبری در رابطه با نقش مسجد در موضوع انتخابات نیز گفت: طراحی دلپذیر و خردپسند حاکمیت نبوی و علوی با مدل حضور فعال و موثر و تعریف شده مردم در همه عرصه های حاکمیت اسلامی از ویژگی های برجسته انقلاب است در این نگاه انتخابات ان نقطه حساس و برجسته ای است که تجلی اراده عمومی در ساختار حاکمیت کشور در همه سطوح و مراتب از سطح رهبری تا شورای شهر و روستا در خود دارد و عامل کلیدی در حفظ سرمایه اجتماعی و تامین ابروی ملی و تولید نشاط اجتماعی و به صورت خاص تامین کرامت ملی می باشد.

وی خاطرنشان کرد: در نگاه دین به عرصه حاکمیت در گذشته، موضوع بیعت را داشتیم که این مساله امروز به روزرسانی شده و تبدیل به انتخابات گشته ضمن اینکه در فرهنگ جهانی نیز شناخته شده است. حضرت امام (ره) با نگاه جامع خود از این ظرفیت شناخته شده در دنیای معاصر به زیبایی برای شکل دادن به نظام ما استفاده کردند امروز می توان انتخابات را یکی از مصادیق (امر جامع دانست) که حضور در آن واجب شرعی، عقلی و ملی است به عبارت دیگر یک امر کاملاً الهی عبادی، و وظیفه ای شناخته شده است.

 

حجت الاسلام حاج علی اکبری در ادامه در رابطه با کیفیت برگزاری انتخابات در جمهوری اسلامی ایران نیز یادآور شد: با توجه به اینکه انتخابات در متن یک جامعه و حاکمیت اسلامی و با حضور فعال مردم شکل می گیرد بنابراین نسبت به سایر کشورها از جمله کشورهایی که مبتکر این شیوه بوده اند ما پیشی گرفته ایم این یک واقعیت است که خاستگاه انتخابات در جامعه غیردینی بوده است و در یک محیط اسلامی شکل نگرفته بلکه ما این امر را از دیگران گرفته ایم. چرا که جامعه مومنین هر چیز خوبی را از دیگران دریافت می کند اما باید توجه داشت که انتخابات همراه خود از جامعه مبدا ارزشهایی را نیز انتخاب می کند و اینجا نقطه چالشی مساله است که در کنار همه برکاتی که انتخابات برای جامعه ما دارد و چالشها و نگرانی هایی نیز در این عرصه مواجه هستیم.

 

وی افزود: با عنایت به این موضوع ما نیاز به همفکری و هم اندیشی در این زمینه داریم تا بتوانیم انتخابات طراز نظام اسلامی و مناسب با مقتضیات ان را تعریف و تادیه کنیم در غیر اینصورت در خلاء انتخابات هماهنگ با سبک زندگی اسلامی جامعه ما دچار آسیب می شود که در هنمودهای مقام معظم رهبری نیز مکرر شاهد این هشدار هستیم.

وی با اشاره به برخی از آسیب های موجود در عرصه انتخابات کشور گفت: امروز شاهد مسائلی در عرصه انتخابات هستیم که احساس می شود این موضوعات در فرهنگ و سبک زندگی اسلامی هیچ جایگاهی ندارد جنگ قدرت، تخریب رقیب، خارج کردن رقیب به هر قیمت، شکل گیری غیبت، تهمت و ... ربطی به فرهنگ اسلامی ندارد؛ امروز به بهانه انتخابات بسیاری از مسائل مذموم و قبیح در گوشه و کنار جامعه ما رخ می دهد هر چند که در این عرصه اقدامات زیادی انجام شده و حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری راهنمایی ها توصیه ها و سفارش هایی در این زمینه داشته و دارند اما ما همچنان با این چالش مواجه هستیم چرا که از سوی انتخابات یک امر وارداتی که آسیب هایی را همراه خود منتقل می کنند و از سوی دیگر نوع برخورد ما با این موضوع و تلاش دشمن برای وارد کردن سبک انتخابات غربی برای ما مساله ساز می شود. دشمن تلاش می کند تا نقطه مثبت در انتخابات را به نقطه منفی تبدیل کند.

 

وی با اشاره به راهبردهای امور مساجد کشور در این زمینه گفت: یکی از راهبردها گره زدن مسجد به این حرکت عظیم است چنانکه از ابتدای انقلاب نیز حضرت امام این راهبرد را در پیش گرفتند زیرا از یک طرف، جنبه معنوی و قطبی مسجد هیجانات و التهابات انتخابات را آرامش می بخشد و از سوی دیگر کارکرد اجتماعی و سیاسی مساجد نمایان می شود متاسفانه امروز با اهداف خاصی به دنبال جدا کردن انتخابات از مسجد و برگزاری ان در سایر اماکن هستند.

وی در اشاره به برنامه های کوتاه مدت با هدف فعال سازی مساجد در عرصه انتخابات گفت: ما ابتدا باید موضوع برگزاری انتخابات در مساجد را تقویت کنیم و در مرحله بعد به مساله تامین کارگزاران مردمی و معتمد در مساجد برای برگزاری انتخابات توجه کنیم چرا که اگر مسجدی ها برگزار کننده انتخابات در هیئت های اجرایی و نظارتی باشند به دلیل سازگاری انها با ارزشهای اسلامی حضورشان مثمرثمر خواهد بود. نکته دیگر حضور فعال مساجد در ترویج گفتمان اخلاقی موردنیاز فضای کشور است یکی از راههای تقویت یک گفتمان ان است که یک عمل سازمان یافته و منسجم در این زمینه انجام شود که بهترین پایگاههای ما برای تقویت گفتمان انتخاباتی مساجد هستند اگر مساجد ما به صورت یکپارچه پرچم فضیلت های اخلاقی را در ایام انتخابات به دست گرفته و آسیب ها را معرفی کنند اتفاق عظیمی در جامعه ما رخ می دهد و ما امروز از این ظرفیت عظیم استفاده مطلوب نمی بریم.

 

رییس امور مساجد کشور خاطرنشان کرد: مساجد می توانند از کاندیداها برای حضور در مسجد دعوت کنند، ارزشها را به انها یادآوری نموده و انها را امر به معروف کنند همچنین هواداران و مسئولان ستادهای انتخاباتی کاندیداها به مساجد دعوت شده و رفتارهای آسیب زا به انها یادآوری شود امروز انچه که در این فضا به شدت به ان نیاز داریم جوانمردی و فتوت است. همزمان که فضای جامعه دچار هیجان می شود مساجد نیز باید به عنوان پایگاههای صیانت از اخلاق اسلامی به میدان آمده و با نگاه آسیب شناسانه رفتارهای مساله ساز را تقدیر کنند که اگر این امر به شکل عمومی انجام شود آثار مبارکی برای جامعه در پی دارد چرا که در این ایام تهمت، غیبت، افشای اسرار مردم، استهزاء، گوشه و کنایه زدن، بسیار آسان و راحت می شود اختلاف افکنی دروغ و فریب و بالاتر از همه تولید ناامیدی ملی و راهنمایی و آسیب به دستگاههای عظیم نظام ضدارزش شناخته نمی شود و انچه که در همه جا رخ می نماید تعصبات و عصبیت های حزبی و گروهی است که مساجد می توانند در این بخش این موارد را توسط ائمه جماعات تبیین و مسایل غیراخلاقی را تقدیس کنند.

حجت الاسلام علی اکبری افزود: در برنامه بلندمدت برای این موضوع نیز باید تقویت بنیه فکری تربیتی و اخلاقی را در دستور کار مساجد قرار داد ما باید با همه ظرفیتی که اسلام برای مسجد معرفی می کند به مساجد بازگردیم نقش مسجد در تربیت انتخاب شوندگان در آمادگی انتخاب کنندگان و بسترسازی و آماده کردن فضا به میزان بسیاری موثر است.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 255892

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha