محمد رضا یوسفی، نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک، با بیان اینکه تاکنون 15 جلد از سری کتابهای پکیج شاهنامه را منتشر کرده است، به خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، گفت: این مجموعه از سوی انتشارات خانه ادبیات ایران منتشر شده و تصویرسازی های آن را هنرمندان متعددی برعهده داشته اند.
وی ادامه داد: این 15 جلد که ویژه کودکان به نگارش درآمده و بخش پیشدادی شاهنامه را در بر می گیرد شامل داستانهای کیومرث، هوشنگ و جمشید است و گمان می کنم اگر بخواهم همه شاهنامه را کارکنم این مجموعه به 200 تا 300 جلد هم برسد.
یوسفی همچنین با بیان اینکه تاکنون «عاشقانه های شاهنامه» را در یک پکیج 24 جلدی برای کودکان منتشر کرده ام، عنوان کرد: همچنین پکیج 38 جلدی رمانهای های شاهنامه که داستانهای بخش اسطوره ای و پهلوانی را در بر می گیرد برای گروه سنی کودک آماده است که امیدوارم به زودی منتشر شود.
وی درباره ضرورت بازآفرینی داستانهای شاهنامه برای کودکان نیز اظهار کرد: هرایرانی برای شناخت هویت فردی، منبعی برتر ازشاهنامه دردسترس ندارد و معتقدم بازآفرینی داستانهایی شاهنامه برای کودکان باید ازدوران مشروطه آغاز می شد که متاسفانه اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
این نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک، شاهنامه را گنجینه ای مهم از اسطوره های دینی و قومی دانست و افزود: این اسطوره ها در کنار هم و به صورت کاملا منسجم ساختار ملی پیدا کرده اند که در روند تاریخی کشور ما همواره موجب رشد و تعالی جامعه بوده و درحال حاضر نیز برای تقویت حس میهن دوستی و روحیه پهلوانی در کودکانمان ناگزیریم آن ها را با گنجینه با عظمت زبان فارسی آشنا کنیم.
وی با بیان اینکه کمتر ملتی گنجینه فرهنگی بزرگی چون شاهنامه دراختیار دارد،خاطرنشان کرد:هیچکدام از کشورهای همسایه ما چنین گنجینه فرهنگی را دراختیار ندارند و شاید بتوان گفت تنها کتابهای یی مانندی چون «ایلیاد وادیسه» یا کتاب هایی از گنجینه فرهنگی تاریخی خند با شاهنامه قابل مقایسه اند.
یوسفی در این زمینه به اسطوره های مصری اشاره کرد وگفت: اسطوره های مصری هم ساختار و نشانه های ملی و هنری را که شاهنامه داراست تا حدی دارند، اما این اسطوره ها ساختار ادبی پیدا نکرده اند، از این رو بخشی از آنها به فراموشی سپرده شده اما داستان هایی از شاهنامه چون «سوگ سیاوش» آن چنان در فلات ایران گسترش می یابند که در آثار باستانی این منطقه شاهد تصاویری از آن هستیم و هنوز هم مراسم سیاوشان در برخی از نقاط ایران برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما