کیومرث فتحالله کرمانشاهی، مدیر کل سازمان توسعه تجارت ایران در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: حجم واردات تجهیزات پزشکی در سال 90 یک میلیارد و 462 میلیون دلار بود که در سال 91 به یک میلیارد و 92 میلیون دلار کاهش یافت.
وی افزود: این میزان از لحاظ ارزش 25 درصد و از لحاظ وزنی 29 درصد کاهش داشته است که نشاندهنده این است که در بخش تجهیزات پزشکی بخشی در داخل تولید میشود.
کرمانشاهی با اشاره به پیشرفت قابل توجه نمایشگاه شانزدهم تجهیزات پزشکی تصریح کرد: در حالی که ما طی سالهای قبل در زمینه تجهیزات پزشکی کاملا واردکننده بودیم با حمایتهایی که از بخش تولید صورت گرفت و مهارتهایی که توسط کارشناسان ایجاد شد روز به روز شاهد نزدیکشدن به مرحله خودکفایی در بخش تجهیزات پزشکی هستیم.
وی با ابراز خرسندی از اتفاقات رخداده در حوزه تجهیزات پزشکی اظهار کرد: نمایشگاه شانزدهم با افزایش سه برابری ابعاد و افزایش شرکتهای حاضر به خوبی پیشرفتها در این زمینه را نشان میدهد.
مدیر کل سازمان توسع تجارت ایران ادامه داد: ما در وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه تجارت به عنوان مسئولیتی که در تجارت خارجی داریم از سال گذشته و با شرایط تحریم با اتخاذ سیاستهای مدیریت واردات، حمایت از تولید داخل و توسعه صادرات به سمتی پیش میرویم که هر آنچه که امکان ساخت آن در داخل وجود دارد را تولید کند.
وی با تأکید بر اینکه اگر قرار است در بخش تجهیزات پزشکی واردات داشته باشیم باید همراه با ایجاد ارزش افزوده باشد، گفت: ما میتوانیم مواد اولیه و قطعاتی را که امکان ساخت آن در داخل وجود ندارد با مونتاژ و ایجاد ارزش افزوده و در مراحل جنبی به تولید داخل دست یابیم که سیاست کلی ما در این بخش تولید و تجارت است.
کرمانشاهی از آمادگی کامل سازمان توسعه تجارت برای حمایت از تولیدکنندگان داخل خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش میزان واردات طی سال گذشته متأسفانه در بخش صادرات کاهش یافته است به طوری که میزان صادرات تجهیزات پزشکی در سال 91، 12 میلیون دلار و در سال 90 دو برابر این میزان بود که نشاندهنده کاهش 50 درصدی از لحاظ ارزش و کاهش 11 درصدی از لحاظ وزنی بودیم.
مدیر کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: باید به سمتی برویم در فاز اول تراز تجاری بوده و تا پایان برنامه پنجم توسعه برای کل صادرات 59 میلیارد دلار هدفگذاری شده است.
به گفته کرمانشاهی، طبق سند راهبردی صنعت تا پایان برنامه پنجم باید سهم صادرات کالا به 41 میلیارد و حجم صادرات خدمات را به 18 میلیارد دلار برسانیم.
وی در خصوص اینکه آیا ایران تا پایان برنامه پنجم توسعه به یک درصد تعهد خود برای تأمین تجهیزات پزشکی در بازار جهانی خواهد رسید یا نه، گفت: با توجه به پتانسیلها و زیرساختهای موجود در کشور این چشمانداز دور از دسترس نیست و هر آنچه از مواد اولیه تا قطعات یدکی نیاز داریم میتواند توسط متخصصان داخلی ساخته شود.
پایان پیام/ ش
نظر شما