حوزه نجف و دانشگاه کربلا میزبان کنگره امام مهدی(عج) و آینده جهان

دبیرعلمی کنگره امام مهدی(عج) و آینده جهان بااشاره به محورهای مورد بحث در این کنگره، از ارائه مقاله پیرامون مباحث مهدویت درقالب 4 کمیسیون تخصصی خبرداد وگفت: حوزه علمیه قم و دانشگاه کربلا میزبان این کنگره هستند.

حجت الاسلام "رحیم کارگر"، دبیر علمی کنگره امام مهدی(ع) و آینده جهان، درباره برنامه و محورهای مورد بحث در این کنگره به خبرنگار شبستان گفت: این کنگره در 4 کمیسون تخصصی و به زبان عربی برگزار می شود.
وی بااشاره به اینکه مقالات از کشورهای مصر، لبنان، کویت، پاکستان، ایران و عراق به دبیرخانه کنگره ارسال شده است، افزود: تاکنون نزدیک به 250 مقاله به دبیرخانه این کنگره رسیده است که از این میان 65 مقاله پذیرفته شده است که نزدیک به 30 مقاله در روز کنگره ارائه خواهد شد.
دبیر عملی همایش امام مهدی(ع) و آینده جهان در مورد کارشناسان و میهمانان حاضر در کنگره گفت: میهمانانی از دو کشور ایران و عراق در این کنگره حضور خواهند داشت. ضمن آنکه در زمینه مقالات دو هیئت علمی در هر دو کشور شکل گرفته است تا مقالات را بازبینی کنند.

حجت الاسلام کارگر ادامه داد: در واقع با همکاری خوبی که میان حوزه های علمیه دو کشور و همچنین دانشگاه کوفه برقرار شد، این کنگره به شکلی تخصصی در 2 روز برگزار می شود که مراسم افتتاحیه و روز اول کنگره امام مهدی(عج) و آینده جهان 31 اردیبهشت ماه و روز دوم، اول خردادماه خواهد بود.

وی همچنین بااشاره به موضوعات کمسیون های تخصصی کنگره گفت: کمسیون اول "اصل مهدویت و منجی گرایی در اسلام و توجه اسلام به آینده گری" عنوان گرفته است که در آن مقالات متعددی ارائه می شود که ازجمله آن ها عبارتند از: "تلاش علمای شیعه در دفع شبهات درباره امام مهدی(عج)"، "منابع و مصادر مهدویت در کتاب کمال الدین"، "مهدویت در زیارت جامعه کبیره"، "مهدویت رمز نظام جهانی اسلام"، "بحث های تاریخی درباره ولادت حضرت مهدی(عج)"، " نسب امام مهدی(ع) در منابع دینی".

دبیر عملی کنگره، در ادامه عنوان دومین کمیسیون را "انتظار و جامعه منتظر" عنوان کرد و گفت: در این کمیسیون مقالاتی همچون " آسیب شناسی جامعه مهدوی"، "چگونگی انتظار و آمادگی برا ی ظهور امام زمان(ع)"،"صبر و استقامت در فرهنگ انتظار"، "فوائد اجتماعی انتظار در عصر غیبت"، "انقلاب اسلامی و عصر ظهور" ارائه خواهد شد.
حجت الاسلام کارگر عنوان کرد: کمیسیون سوم "جایگاه مهدویت در تمدن سازی و تعالی جامعه منتظر" است که در این کمیسیون مقالاتی همچون "دولت موعود جهانی و اثر آن در تمدن بشری"، "امام مهدی(ع) و ساخت واقعیت و آینده"، "آینده پژوهی و کاربرد آن در مهدویت"، "سیره مهدوی و راههای اقتدا به آن"، "جهانی شدن و مهدویت" به زبان عربی توسط مدعوین و سخنرانان ارائه می شود.

وی عنوان کمسیون چهارم را "آینده روشن و عصر ظهور" عنوان کرده و خاطر نشان کرد: "فرهنگ اقتصادی در عصر ظهور، چگونگی الگوبرداری در جامعه منتظر"، "دروس اجمالی در فقه علائم الظهور"، "بررسی تحلیل جنگ و کشتار در عصر ظهور "، "سیر تحول علوم در عصر ظهور"، "حقوق انسان در عصر ظهور"، "استراتژی های تحقق عدالت اجتماعی در عصرظهور"، "کرامت انسانی در جامعه مهدوی" ازجمله مقالاتی است که در کمیسیون چهارم قرار دارند.
حجت الاسلام کارگر دیدار با مراجع و علمای بزرگ نجف را از دیگر برنامه های این کنگره دانست و افزود: اختتامیه این کنگره اول خرداد در کربلای معلی (دانشگاه کربلا) برگزار می شود.

وی بااشاره به اهمیت برگزاری این کنگره گفت: این برنامه در شهر کوفه و پایتخت حضر مهدی(عج) برگزار می شود. بنابراین می تواند اثرات مهم منطقه ای داشته باشد و حضرت قائم را به جهانیان بشناساند، به هر نحو هدف ما آن است که اذهان را متوجه اندیشه مهدویت کنیم.
شایان ذکر است، کنگره امام مهدی(ع) و آینده جهان با همکاری مراکز مختلف حوزوی و دانشگاهی دو کشور ایران و عراق و همچنین مراکزی همچون "پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی"، "جامعه المصطفی العالمیه"، "مجمع جهانی اهل بیت"، "دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم"، "مرکز تخصصی مهدویت"، برگزار می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 254915

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha