به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل پرس تی وی فعالان طرفدار فلسطین، برنامهریزی کرده بودند که در روز چهارشنبه، پانزدهم ماه می، در مقابل ساختمان دیپلماتیک انگلیس تظاهرات برگزار کنند و در آن، جنایتهای انگلیس علیه فلسطینیها به دلیل سیاستهای استعمارگری انگلیس در منطقه در فاصله سالهای بین 1917 و 1948 را به شدت محکوم کنند.
فعالان همچنین یک نامه به زبان انگلیسی به سفیر انگلیس تحویل دادند که در آن از سیاستای طرفداری صهیونیسم انگلیس به شدت انتقاد شده بود.
در همین حال، حدود شصت نفر از چهرههای برجسته مصر، با امضای بیانیهای از انگلیس خواستهاند که نسخه اصلی اعلامیه بالفور را به رژیم اسرائیل ندهد. این رژیم قصد ندارد این نسخه را در موزه تلآویو به نمایش بگذارد.
در اوایل ماه آوریل، کتابخانه ملی انگلیس، تصمیبم گرفت که به اسرائیل اجازه دهد نسخه اصلی اعلامیه بالفور را در تلآویو به نمایش بگذارد.
ایجاد رژیم صهیونیستی میتوانست بدون وجود آرتور بالفور، وزیر خارجه انگلیس در فاصله سالهای 1916 تا 1919غیرممکن باشد. بالفور در یک نامه در نوامبر 1917، به تنهایی موتور محرک تشکیل رژیم اسرائیل در سی و یک سال بعد شد.
در 15 ماه می 1948، نیروهای اسرائیلی، حدود 700 هزار نفر از مردم فلسطین را آواره کرده و آنها را به فرار به کشورهای مختلف همسایه وادار کرد.
سربازان اسرائیلی، همچنین حدود 500 روستا و شهرهای فلسطینی را از نقشه پاک کرده و منجر به آواره شدن حدود چهار میلیون و هفتصد هزار فلسطینی شدند و شش دهه بعد از این حادثه، فرزندان و نوادگان آنها، همچنان در رویای بازگشت احتمالی به سرزمین آباء و اجدادی خود هستند.
نظر شما