امروز از داخل و خارج حوزه‌های علمیه را به مبارزه دعوت می‌کنند

آیت‌الله حسینی بوشهری با اشاره به لزوم شناخت انتظارات حوزه‌های علمیه در عصر کنونی گفت: امروزه حوزه‌های علمیه در برابر آزمون بزرگی قرار دارند و از داخل و خارج کشور به مبارزه دعوت می‌شوند.

به گزارش خبرنگار شبستان، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری، رییس حوزه‌های علمیه سراسر کشور در مراسم اختتامیه دوره تحصیلی دانش‌پژوهان سطح 3 مرکز آموزش عالی حوزوی حضرت قاسم‌بن‌الحسن شهر تهران با اشاره به لزوم توجه به گذر ایام و بهره‌مندی بهینه از عمر انسان گفت: در حدیثی ذکر شده ای فرزند آدم تو روزهایی بیش نیستی و هر لحظه که می‌گذرد ایامی که شکل‌دهنده وجود تو هستند، پایان یافته و تمام می‌شود و این نشانه آن است که همه ما باید از این فرصت به وجود آمده به خوبی استفاده کنند. همچنین خوشا به حال کسانی که عمرشان را به بطالت نگذرانده‌اند و خدماتی در حوزه مدرسه‌سازی، تأسیس حوزه‌ علمیه و مؤسسات بزرگ فرهنگی ارایه کرده‌اند.

 

وی با اشاره به انتظارات جامعه از حوزه‌های علمیه کشور عنوان کرد: در عصر کنونی حوزه‌های علمیه در ورطه آزمون بزرگ قرار دارند و با 5 و یا 10 سال گذشته متفاوت است. امروزه صحنه کشمکش نبرد از داخل و خارج کشور و به مبارزه‌ طلبیدن حوزه‌های علمیه وجود دارد و طلاب به عنوان حافظان دین اسلام باید به انتظارات حوزه‌های علمیه در عصر کنونی واقف باشند.

 

آیت‌الله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: نباید از پیشرفت‌های حیرت‌انگیز جهانی گذر کرد، طلاب ما باید پابه‌پای این رشد‌ها حرکت کنند، همان‌طور که رهبر کبیر انقلاب اسلامی خطاب به حوزویان افزود حوزه‌های علمیه از نظر زمان عقب هستند. وی ادامه داد: گرچه کارهای بسیاری در حوزه‌های علمیه انجام شده اما باید این واقعیت را بپذیریم تا رسیده به مقصود فاصله زیاد وجود دارد.

 

آیت‌الله حسینی بوشهری با اشاره به مسئولیت حوزه‌های علمیه پس از انقلاب اسلامی ایران تصریح کرد: پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی مسئولیت بزرگی متوجه حوزه‌های علمیه شد و امروز حوزه علمیه شهر تهران و یا شهر قم با قابلیت‌ها و توانمندی‌های بسیار زمینه انجام فعالیت‌های غنی در حوزه انقلاب اسلامی را دارند و خوشبختانه تاکنون با هدایت امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و رهبر کبیر انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای کارها در حد خوبی جلو رفته و زیرساخت‌های اصلی در حوزه تعلیم نظام اسلامی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شکل گرفته اما تا نقطه انتظار فاصله زیادی وجود دارد.

وی با اشاره به لزوم نیازسنجی انسان معاصر در شرایط کنونی جهان خاطرنشان کرد: حوزه‌های علمیه باید از شرایط حاکم در جهان امروز و انسان معاصر و نیازسنجی آنان اطلاع کافی پیدا کند. همچنین حوزه‌های علمیه با هم‌افزایی فکری و نگاه کلان به حوزه‌های مختلف داشته باشند و به تناسب ظرفیت‌ها تقسیم کار کرده و به دور از موازی‌کاری به سرمنزل مقصود برسند.

 

آیت‌الله بوشهری با بیان این مطلب که امروزه با حوزه‌های علمیه در مباحث روز و مبتلابه کمتر ورود پیدا کرده‌اند، اظهار کرد: در کنار رشد قابل توجه علمی حوزه‌های علمیه در مسایل لازم جامعه کمتر ورود پیدا کرده‌ایم و امروز نیازمند تولید ده‌ها کتاب مانند مکاسب هستیم که به همت فضلای حوزه‌های علمیه و همت و تلاش آنان و قانع‌نشدن کار کم میسر می‌شود. همچنین باید شناخت عمیق‌تری نسبت به نیازها و اندیشه‌های انسان امروز پیدا کرد.

وی با اشاره به رشد قابل توجه رشته‌های تخصصی حوزه‌های علمیه در چند سال اخیر عنوان کرد: در رشته‌های تخصصی مختلفی در سطح 2 حوزه همچون گرایش علوم اسلامی، کلام، تفسیر علوم قرآنی، تاریخ اسلام، گرایش اسلام و حدیث، گرایش فلسفه اسلامی، گرایش تبلیغ و غیره و همچنین در سطح 3 حوزه گرایش اخلاق و تربیت، کلام اسلام، کلام اهل بیت، تاریخ تشیع، فقه و اصول، حقوق و گرایش جرم و جزا و همچنین گرایش مطالعات اسلامی که تنها از طلبه‌های مسلط بر زبان انگلیسی ثبت‌نام می‌شود در حوزه‌های علمیه به وجود آمده که نویدبخش تحولی عظیم و علمی در سطوح مختلف دروس حوزوی است.

پایان پیام/
 

کد خبر 254150

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha