به گزارش خبرگزاری شبستان، کارشناس گروه فلسفه پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی از انجام پروژه «کتابشناسی مکتب تفکیک» و انتشار آن در آینده نزدیک خبر داد.
بنابر این گزارش، ذولفقار ناصری با بیان این خبر گفت: اهمیت کتابشناسی و کاربرد آن در پژوهش، از مسائل مورد قبول همگان است و از مقدمات هر پژوهشی به شمار می آید و هیچ پژوهشی بدون تکیه بر منابع و آثاری که در آن زمینه نگاشته شده به سامان نمی رسد.
وی ادامه داد: بنابر این، پس از انتخاب موضوع پژوهش، اساسی ترین مسئله مراجعه به منابع برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز پژوهش است. از این رو، هر پژوهشگری برای به سامان رساندن پژوهش خود، نیازمند از نظر گذراندن کلیه آثاری است که درباره آن موضوع نگاشته شده است.
ناصری تصریح کرد: آگاهی از آنچه پیشینیان در زمینه موضوع پژوهش به بررسی آنها پرداخته اند، افزون بر برخورداری پژوهش از غنای لازم، از هدررفت فرصت ها و دوباره کاریها نیز پیشگیری میکند.
کارشناس گروه فلسفه پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی همچنین به معرفی مکتب تفکیک پرداخت و بیان کرد: مکتب تفکیک، عنوان مکتبی فکری در جهان اسلام و در حوزه فکری شیعی است که در دهههای اخیر بروز و نمود یافته است. در این مکتب فکری، اعتقاد بر این است که باید از ادغام و آمیختگی بحثهای علمی در حوزههای فلسفه، عرفان و قرآن و حدیث احتراز جست و با شیوههای خاص هر شاخه به تبیین مباحث آن پرداخت.
وی عنوان کرد: بنابر اعتقاد این مکتب فکری، مباحث فلسفی و عرفانی از خارج از حوزههای علمی اسلامی بهویژه از یونان و فلسفه ارسطو و افلاطون وارد جهان اسلام شده و بهطور کلی پارادایم فکری آنها با جهانبینی اسلامی متفاوت است، از این رو، نباید علوم قرآنی و حدیثی اسلامی را با مباحث فلسفه و عرفان درآمیخت. برای مثال، این عالمان دینی از پرداختن به تفسیر فلسفی و عرفانی قرآن کریم برحذر میدارند و تنها تفسیر قرآن به روش حدیثی و روایی را جایز می شمارند.
به گزارش ایسکا، ناصری در ادامه با اشاره به "کتابشناسی مکتب تفکیک" بیان کرد: «کتابشناسی مکتب تفکیک» عنوان کتابی است که در پژوهشکدۀ فلسفه و کلام اسلامی فراهم آمده و بهزودی از سوی نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی انتشار می یابد.
وی در پایان با بیان اینکه در این اثر تمامی کتابها، مقالات، رسالهها و پایاننامههای مرتبط با مکتب تفکیک معرفی شدهاند، یادآور شد: انگیزه تهیه این کتابشناسی، افزون بر اهمیتی که موضوع کتابشناسی دارد، بهدلیل کثرت آثاری است که در چند سال گذشته در زمینه مکتب تفکیک انتشار یافته است.
پایان پیام/
نظر شما