به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمد حسین شفیعی ها، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، عصر روز گذشته (22 اردیبهشت) در جشن اردیبهشت تئاتر قزوین که در سالن آمفی تئاتر کتابخانه امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: در اردیبهشت تئاتر سال 92 به سر می بریم و امروز را به اردیبهشت تئاتر قزوین اختصاص داده ایم.
وی ادامه داد: یکی از رموز موفقیت هنرمندان نزدیک بودن با مردم و فاصله نگرفتن از آنها است و هر چه بر دانش آنها افزوده می شود، هرگز نباید به مخیله شان راه یابد که به دلیل اینکه به این جایگاه رسیده اند، یک سر و گردن از دیگران بالاتر هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین افزود: هنر تئاتر و نمایش از سالیان بسیار دور در قزوین جایگاه داشته و آثار برجسته ای در دوران پیش از انقلاب به منصه بروز و ظهور رسیده و پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی نیز تاکنون این روند ادامه داشته است.
وی اضافه کرد: تئاتر قزوین در سه مرحله از جشنواره های کشوری درخشیده است که یک مورد آن مربوط به پیش از انقلاب بوده و دو مورد آن نیز پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال های اخیر اتفاق افتاده است و امیدواریم اینها به شکوفایی هرچه بیشتر تئاتر بی انجامد.
شفیعی ها عنوان کرد: به واقع تئاتر یک هنر زنده بوده و برگرفته شده از افکار و اندیشه های زنده است و دلیل جذابیت آن نیز همین موضوع است چرا که هنرمند با تمام وجود بر سر صحنه حاضر می شود.
در ادامه بازیگر سینما و پیشکسوت عرصه تئاتر کشور اظهار کرد: من معتقد هستم که هیچ چیز هدف خود نیست و هدف از خلقت ما انسان ها نیز خودمان نیستیم و هر آنچه در این جهان وجود دارد در پی هدف مشخصی آفریده شده است.
داریوش ارجمند افزود: انسان ها از زمانی که آفریده شده اند تاکنون به پنج دستاورد دست یافته اند که این پنج دستاورد شامل علم، مذهب، هنر، فلسفه و عرفان می شود و انسان ها کوشیده اند تا با این ابزار چرایی به وجود آمدن خود را در این عرصه خاکی برای خود و دیگران روشن کنند.
وی عنوان کرد: هنر، مسجد و منبر و کلاس درس فیزیک و شیمی نیست ولی در عین حال تمامی این موارد است و اما در میان هنرها، تئاتر هنر یگانه ای است به این معنا که تنها هنری است که به طور مستقیم با انسان سرو کار دارد و موضوع آن انسان است.
بازیگر سینما یادآور شد: در هنر تئاتر، بازیگر، کارگردان، نویسنده، دریافت کننده و تمامی چیزها انسان است و این شریف ترین هنر تمام تاریخ است و برای شرافت آن همین اندازه کافی است که این وحشت بزرگ تاریخی از این صحنه کوچک وجود دارد.
ارجمند عنوان کرد: در سال جاری مسئولیت بخش نمایش نامه نویسی جشنواره رضوی برعهده استان قزوین است؛ سرزمینی که نمایشنامه نویس ندارد نظیر سرزمینی است که نمایش ندارد و عمله دیگران محسوب می شود، ما باید با هنر تئاتر و نمایش نظر و دیدگاه سنتی، اعتقادی و نگاه خود را به سمت تماشاگر پرتاپ کنیم.
بازیگر سینما بیان کرد: در خصوص امام رضا (ع) فیلم های بسیاری ساخته شده است ولی هرگز حقیقتی که در وجود این امام همام بود به روی پرده نیامده است، کسانی که در خصوص این امام بزرگوار می نویسند باید چند سوال از خود بپرسند و سوال نخست این است که چرا امام رضا (ع) به ایران آمد و چرا خراسان را برگزید و این سوال بزرگی است که هنر باید با زبان هنری به آن پاسخ گوید.
وی تصریح کرد: سوال دیگری که نمایشنامه نویسان باید به آن پاسخ گویند این است که امام رضا(ع) چه چیزی همراه خود به ایران آورد و سوال دیگر این است که چرا کاری که امام رضا(ع) درصدد انجام آن بود به ایران آورد و در منطقه خود آن را انجام نداد.
ارجمند یادآور شد: درخصوص بسیاری از بزرگان کشورهای دیگر مطالعه و پژوهش می کنیم ولی در خصوص این امام همام که قبله گاه 70 میلیون شیعه است و گنبد طلایی آن رقیب خورشید خاوران است، تحقیق و پژوهش نمی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما