پیوند آموزش مهارتی و محیط کار واقعی از ضرورت‌های جامعه

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه ضرورت‌های شرایط کنونی کشور به آموزش مهارتی گره خورده است، گفت: باید به موضوع پیوند آموزش با محیط کار واقعی توجه زیادی شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، عبدالرضا عزیزی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در نخستین همایش بین‌المللی مهارت‌آموزی و اشتغال با اشاره به اهمیت مهارت‌آموزی و اشتغال گفت: امروزه مهم‌ترین مشکل جوامع مسئله تغییرات و علم و فناوری است.

 

وی افزود: امکان بقا و استمرار فعالیت‌ هر کشور بستگی به تغییر دارد که مهم‌ترین ویژگی‌های آن پیچیدگی است.

 

وی با بیان اینکه برای توسعه منابع انسانی به عنوان طراح و سازنده نظام عملیاتی باید متناسب با تغییرات همگام‌ شویم، اظهار کرد: این‌گونه می‌شود آثار آن را پیش‌بینی کنیم.

 

عزیزی با بیان اینکه پتانسیل و ظرفیت‌های خوبی را در کشور داریم، خاطرنشان کرد: می‌توان ابعاد توسعه به ویژه اشتغال را با توجه به این پتانسیل و ظرفیت تحقق دهیم.

 

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه آموزش مهارتی و فنی و حرفه‌ای یکی از اجزای بسته‌های جداناپذیر همه دولت‌ها برای تربیت تکنسین است، اظهار کرد: از آموزش مهارتی و فنی حرفه‌ای می‌توان در همه بخش‌های مختلف از جمله صنعت، هنر، کشاورزی و غیره استفاده کرد.

 

به گفته وی، توانمندسازی افراد به خوداشتغالی بهره‌وری جامعه را افزایش می‌دهد و هزینه‌ها و ضایعات را کاهش داده و میان بنگاه‌های اقتصادی رقابت ایجاد می‌کند و موجب کاهش نرخ بیکاری و نشاط جامعه می‌شود.

 

وی ادامه داد: نظام سنجش مهارت باید اطمینان صلاحیت حرفه‌ای را برای مشتریان آموزش فنی حرفه‌ای فراهم کند.

 

عزیزی افزود: باید دارندگان گواهینامه مهارت مورد بازآموزی قرار گیرند تا مهارت‌های آنان طبق نیازهای جامعه‌ به‌روز شود.

 

وی با بیان اینکه آموزش فنی و حرفه‌ای باید همه گروه‌های هدف را مورد پوشش قرار دهد، خاطرنشان کرد: آموزش و فناوری باید نیروی انسانی مورد نیاز فناوری را فراهم کند.

 

وی با تأکید بر اینکه آموزش مهارتی به فارغ‌التحصیلان دانشجویی باید به صورت بنیادی باشد، خاطرنشان کرد: باید آموزش‌هایی در قالب نظام آموزشی در حوزه مهارتی با نگاه استانداردهای جهانی ارایه شود.

 

وی با بیان اینکه نظام جامع مهارت در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای تدوین شده است، تصریح کرد: آموزش و مهارت فناوری که در سال 90 توسط هیئت دولت تصویب شد، همچنین نظام صلاحیت حرفه‌ای در سال 91 به تصویب رسید و نظام احراز شرایط اشتغال در حال تصویب است چرا که پس از بررسی بودجه مجلس صلاحیت این نظام در صحن علنی مجلس بیان می‌شود و این طرح در کمیسیون اجتماعی مطرح شده است که کلیات آن به تصویب رسیده است.

 

وی با تأکید بر اینکه ضرورت‌های شرایط کنونی کشور به آموزش مهارتی گره خورده است، اظهار کرد: باید آموزش و محیط کار واحد با یکدیگر پیوند خورد که لازم است تمامی آموزش‌ها به آموزش‌های عملی تبدیل شود و این امر هم باید باز مهندسی شود تا فارغ‌التحصیلان فقط تئوری یاد نگیرند بلکه بتوانند پس از اتمام تحصیل وارد بازار کار شوند.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 253165

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha