به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، معاون وزیر و رئیس سازمان سوادآموزی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با خبرنگاران خراسان شمالی، جمعیت بی سواد10 تا 49 سال که بر اساس معیارهای سرشماری سال 90 خود را بی سواد اعلام کرده اند را معادل 8/6 درصد علام کرد.
وی افزود: بر اساس خود اظهاری افراد درصد بی سوادی در گروه سنی 10 سال و بالاتر معادل 15 درصد، 10 تا 29 سال کمتر از 2/3 درصد و در جمعیت 30 تا 50 سال معادل 15 درصد اعلام شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین آمار بی سوادان مربوط به زنان و به ویژه زنان ساکن در مناطق روستایی بوده است، خاطرنشان کرد: در همین راستا لازم است تا در برنامه های آینده زمان ویژه ای برای باسواد کردن روستاییان به ویژه زنان گذاشته شود.
باقرزاده از سوادآموزی به عنوان یک موضوع چند بعدی که عناصر متعددی در تحقق آن تاثیرگذار است، یاد کرد و اظهار داشت: بر همین اساس به عنوان یک برنامه اساسی در دوسال اخیر زمانی برای تهیه اطلاعات اسمی و آدرس افراد بی سواد گذاشته شد تا یکی از مشکلات مهم یعنی عدم اطلاعات درست افراد، برطرف شود.
وی از نبود اجبار و محدودیت ها برای افراد بی سواد به عنوان یکی از مشکلات در ترغیب افراد به باسوادی یاد کرد و بیان داشت: همین امر باعث شد تا در حال حاضر مجموعه ای تدوین شود تا محدودیت ها و الزاماتی از قبیل عدم اعطای وام، پروانه کسب، برداشت یارانه و ... برای افراد بی سواد گذاشته شود و یا امتیازاتی به افرادی که در کلاس های سوادآموزی شرکت می کنند داده شود تا بیشتر به این امر ترغیب شوند.
وی اعتبار سال گذشته سوادآموزی را 240 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در سال جاری نیز تقریبا به همین میزان اعتبار برای این بخش در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان سوادآموزی کشور خاطرنشان کرد: با تصویب شورای عالی آموزش و پرورش، ارتقای سطح سواد از حد خواندن و نوشتن به پایان ششم ابتدایی در مجموعه سوادآموزی ارتقاء یافته و امکان تحصیل افراد بزرگسال نیز فراهم شده تا در هر زمان و مکانی که فرصت کافی دارند به ادامه تحصیل بپردازند.
وی متذکر شد: برای کسانی که در دوره تحکیم سواد نیز شرکت نمی کنند، 15 جلد کتاب تهیه شده که با مطالعه آن در منزل در اثر گذشت زمان آنچه که در کلاس های سوادآموزی به دست آورده را از دست ندهد.
وی از برون سپاری فعالیت ها به عنوان یکی از سیاست های کلان یاد کرد و گفت: در همین راستا طی سال 89 معادل 8 درصد فعالیت ها، سال 90 از 662 هزار نفر تحت پوشش 39 درصد، سال 91 از 636 هزار نفر قریب به 52 درصد فعالیت ها به بخش غیردولتی واگذار شد.
وی ادامه داد: برنامه ریزی هایی شده تا با تعیین تکلیف وضعیت شغلی آموزشیاران تمام فعالیت ها در سال 92 به بخش غیردولتی واگذار شود تا کیفیت و تنوع شیوه های خدمت بالاتر رود.
باقرزاده همچنین از انعقاد تفاهم نامه با 18 دستگاه از جمله جهادکشاورزی، بسیج، بهزیستی، نیروهای مسلح، تبلیغات و ... برای باسواد کردن افراد بی سوا تحت پوش خبر داد.
وی در پایان درصد با سوادی جمعیت 10 تا 49 سال استان خراسان شمالی را 89/89 درصد اعلام کرد و گفت: از جمعیت 576 نفری استان در این گروه سنی، بیش از 55 هزار نفر در سرشماری سال 90 اعلام کرده اند که مهارت های اولیه خواندن و نوشتن را یاد ندارند که از این تعداد بیش از 28 هزار نفر لیست شده و آماده کار هستند.
پایان پیام/
نظر شما