مرکز تحقیقات کنگره امریکا: تحریم بی فایده است

وزارت خزانه داری امریکا نام 4 شرکت و یک فرد ایرانی را به فهرست تحریم های خود اضافه کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، وزارت خزانه داری امریکا نام 4 شرکت و یک فرد ایرانی را به فهرست تحریم های خود اضافه کرد. این وزارتخانه روز پنج شنبه 19 اردیبهشت 1392 (9 می 2013) شرکت های بازرگانی، شرکت صنعتی آلومینات، شرکت پارس آمایش صنعت کیش، شرکت تحقیقاتی سیستم پیشرو و شرکت تقطیران کاشان و یک شهروند ایرانی به نام پرویز خاکی را به اتهام تامین کالا، فناوری و خدمات برای فعالیت هایی که تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد را درباره فعالیت های هسته ای ایران نقض کرده است، به فهرست افراد و شرکت های تحت تحریم خود اضافه کرد.

سایت ایران هسته ای در ادامه این خبر می نویسد: روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به قلم ریک گلاستون که روز پنج شنبه منتشر شده، اعلام کرد که دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت امور خارجه آمریکا نیز که بر اجرای تحریم ها نظارت دارد، در اطلاعیه ای هماهنگ شده اعلام کرد شرکت کشتیرانی سامبوک اف زد سی مستقر در امارات عربی متحده را به سبب پنهان کردن منشاء نفت ایران و فروش آن در بازارهای بین المللی مجازات کرده است.

وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد دمیتریس کامبیس یک تاجر یونانی مالکیت این شرکت را برعهده دارد که اوائل امسال نام وی به سبب ارتباط با شرکت های تحریم شده ایران در فهرست سیاه جا گرفت.

علاوه بر این وزارت خزانه داری آمریکا بانک دو ملیتی ونزوئلایی - ایرانی مستقر در تهران را به سبب مشارکت در نقل و انتقالات مالی برای بانک توسعه صادرات ایران که در فهرست سیاه قرار دارد مجازات کرد.

دیوید اس کوهن معاون وزیر اطلاعات مالی و تروریسم در اطلاعیه ای اعلام کرد: «در حالی که ایران به شدت از نظام مالی بین المللی و بازارهای انرژی جدا شده است به منظور حفظ دسترسی خود به نظام مالی جهانی به طرح های نامشخص و پیچیده و فعالان مشکوک روی آورده است. مادامی که ایران برای دور زدن تحریم ها تلاش می کند ما به برملا کردن اقدامات گول زننده آنها ادامه می دهیم».

نکته جالب این است که این تحریم ها در حالی اعمال شده است که مرکز تحقیقات کنگره امریکا هفته گذشته با انتشار گزارشی اعلام کرد تحریم ها قادر به صدمه زدن به ایران نیست.

به نوشته روزنامه جروزالم پست در روز 19 اردیبهشت، در گزارش این مرکز آمده است: «با توجه به اینکه ایران به لحاظ اقتصادی خود را با تحریم ها وفق می دهد و تبعات نامطلوب انسانی آن را به نمایش می گذارد، تاثیرات راهبردی تحریم ها کاهش می یابد.بنظر نمی رسد تحریم ها موجب کاهش نفوذ و یا توانمندی های راهبردی ایران در خاورمیانه شده باشد. شرکت های دولتی در واکنش به تحریم ها، از طریق شرکت های پوششی معاملات خود را انجام می دهند و در نتیجه سقوط ارزش ریال، شهروندان ثروتمند به معاملات املاک رو آورده اند. بازرگانان از مکانیزم های غیررسمی تبادل بانکی استفاده می کنند، از سقوط ارزش ریال منتفع شده اند و صادرات غیرنفتی، مانند محصولات کشاورزی- معدنی و صنعتی را به شدت افزایش داده اند».
پایان پیام/

کد خبر 252781

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha