حجت الاسلام محمد قاسمی، رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان مازندران و امام جمعه موقت شهرستان ساری، امروز(22اردیبهشت) در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان ضمن تبریک به مناسبت سالروز ولادت امام محمدباقر (ع) امام پنجم شیعیان، گفت: امام پنجم شیعیان ملقب به "باقر العلوم" یعنى "شکافنده دانش ها" که در سال 57 هجری قمری در شهر مدینه متولد شدند، در سال 114 هجرى قمری در شهر مدینه شهید و در قبرستان بقیع، کنار قبر پدر و جد بزرگوارشان، به خاک سپرده شدند.
وی اظهار داشت: امام محمد باقر (ع) با الگوگیری از پدرشان با طاغوت مبارزه میکردند و همچنین با تربیت شاگردان برجسته، تبیین علوم اسلامی و مکتب اهل بیت (ع)، نهضت علمی و فرهنگی تشیع را به خوبی بنیانگذاری کردند.
حجت الاسلام قاسمی با اشاره به اینکه امام محمد باقر (ع) در دورهای زندگی میکردند که انسانها نیازمند علوم مختلف بودند، ابراز کرد: ایشان اسرار و رموز زندگی، اصول اسلامی، توحید، صفات خداوند و رازهای علوم را به مقتضای امامت و ولایت برای آنان تبیین کردند.
امام جمعه موقت شهرستان ساری با بیان اینکه امام محمد باقر (ع) بنیانگذار مذهب علمی بودند، بیان کرد: با بنیانگذاری این نهضت این امام برزگوار به نیازهای فکری و معنوی مسلمانان پاسخ میداد تا نیازشان برطرف شود.
وی بیان کرد: دوران امامت، امام پنجم شیعیان هجده سال بود، ایشان در علم، زهد، عظمت و فضیلت سرآمد همه بزرگان دوره خود بود و همه دوستداران حضرت امام محمدباقر(ع) به مقام علمى و اخلاقى ایشان احترام می گذاشتند.
حجت الاسلام قاسمی در خصوص اینکه چرا لقب باقر را به آن حضرت داده بودند، ابراز کرد: بیتردید، از دیدگاه علمای شیعه و بسیاری از علمای اهل سنت، امام باقر علیه السلام در زمان حیات خویش، شهرت علمی عالمگیری پیدا کرد و همواره در محضر ایشان، مراجعان فراوانی از بلاد اسلامی حاضر بودند.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان مازندران گفت: زندگی امام، آینه تمام نمای زندگی شرافتمندانه انسانهای موحد و متعالی است.
وی با بیان اینکه از آشکارترین ویژگیهای امام، جامع بودن اوست، افزود: توجه به علم، او را از اخلاق و فضیلتهای روحی غافل نمیسازد و روی آوری به معنویات و عبادت و بندگی، وی را از پرداختن به زندگی مادی و رابطههای اجتماعی و اصلاح جامعه باز نمیدارد، در حالی که انسانهای معمولی، در بیشتر زمینهها گرفتار افراط و تفریط میشوند و اگر به زهد و عبادت بپردازند، به عزلت و گوشه نشینی گرفتار می شوند و اگر به کار و تلاش روی آورند، از انجام بایستههای عبادی و معنوی دور میمانند.
امام جمعه موقت ساری اظهار کرد: آنچه اطاعت امام را واجب میکند، عقل سلیم است و کرامتها نیز انتخاب عقل را تأیید میکند، بدین سبب، از تمامی امامان معصوم کرامتهایی آورده شده که از عهده بشر عادی خارج است.
وی در خصوص رفتار امام با یارانش ابراز کرد: آن بزرگوار، یارانش را به همدردى و برادرى و نیز یارى مسلمانان سفارش مىکرد و مىفرمود: دوست داشتنىترین کارها نزد خدا این است که مسلمانى، شکم مسلمانى را سیر کند، غمش را بزداید و دینش را ادا کند.
پایان پیام/
نظر شما