به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله مکارم شیرازی شب گذشته(21اردیبهشت) در هفتمین مجمع انجمن کلام اسلامی حوزه، با اشاره به اینکه مباحث کلامی بخش عمدهای از قرآن را تشکیل میدهند گفت: اینکه گفته میشود علم کلام در اسلام افول کرده صحیح نبوده و مربوط به همه رشتهها نیست زیرا یک علم زمانی به اوج و پیشرفت میرسد که مخالفانی داشته باشد.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به فعالیت تودهایها در گذشته گفت: این گروه هجمههای مختلفی علیه مبانی اسلامی به جریان انداخته بودند به همین دلیل مبارزه با آنها و تفکر مادیگیری هم اوج گرفت.
وی با تأکید بر اینکه به آن اندازه که در قرآن بحث های کلامی است، بحثهای فروع شرعیه نیست، افزود: در مورد احکام فقهی پانصد آیه یا کمی بیشتر و کمتر در قرآن آمده اما درباره معاد 2 هزار آیه وجود دارد، بنابر این بافت اصلی قرآن مسائل کلامی است .
این مرجع تقلید با تأکید بر اینکه امروز نیز چون هجمه به همه مبانی اسلامی است، ضرورت بیشتری احساس میشود، افزود: دشمن شکل سیاسی به این مسأله داده و معتقد است که اگر مبانی اعتقادی را متزلزل کند اهداف سیاسی خود را پیش میبرد و چون رنگ سیاسی گرفته هجمه خیلی قویتر است.
آیتالله مکارم شیرازی تصریح کرد: ما هم برای حفظ جهات سیاسی و برای حفظ اسلام باید کاملا فعال باشیم و هر قدر فعالیت ما بیشتر باشد مورد توجه و عنایت پروردگار قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه برای نوشتن کتاب یا مقاله باید به مخاطب خود توجه داشت، گفت: برای هر مخاطبی که مطلب نوشته میشود باید با ادبیات و استدلالات مطابق با آنها وارد شد؛ برای عموم نباید از ادبیات پیچیده که با فکر آنها تناسب ندارد استفاده شود.
این مفسر برجسته قرآن ادامه داد: نباید مخاطب خود را انسانی ساده ذهن تصور کرد بلکه او را باید نقادی دانست که به آسانی هر مطلبی را نمیپذیرد و از دلایلی استفاده کرد که او قانع شود.
آیتالله مکارم شیرازی با انتقاد از کسانی که در نوشتههای خود دلایل یک موضوع را بی جهت زیاد می کنند، گفت: آوردن دو دلیل محکم برای تبیین یک مسأله بهتر از آوردن چندین دلیل است که برخی از آنها آسیب پذیر هستند.
وی تکرار و موازی کاری را آسیبی برای فعالیتهای پژوهشی از جمله در علم کلام دانست و افزود: ارتباط با دیگر مجامع علمی و انتشار مجله برای مطرح کردن دستاوردها از تکرار و موازی کاری جلوگیری میکند.
آیتالله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شبهات امروزی در گذشته هم وجود داشتهاند گفت: بسیاری از آنها تنها رنگ و لعابی جدید یافتهاند و در گذشته با نامهای دیگری وجود داشتند هرچند شبهات جدید هم به ویژه در حوزه قرآن دیده میشوند اما باید بدانیم که اسلام با معارف قوی خود پاسخگوی همه سؤالات و شبهات است.
پایان پیام/
نظر شما