به گزارش خبرگزاری شبستان، این کتاب در پنج فصل تألیف شده که فصل های به شرح ذیل است؛ در فصل اول مؤلف به بیان مسئله و اهمیت موضوع پرداخته و در فصل دوم با عنوان دین و جامعه، دین را از منظر دانشمندان اسلامی و علمای دین و دانشمندان غربی بررسی کرده است و کارکردهای دین را که دارای کارکردهای مختلفی است مورد بررسی قرار داده است. در فصل سوم این کتاب با عنوان روابط اجتماعی از منظر قرآن ابتدا آیات قرآن مربوط به روابط اجتماعی را مورد بررسی قرار داده و مولفه هایی که در روابط اجتماعی موثر است از جمله تربیت خانوادگی، روابط نیکو اعضای خانواده، روابط همسایگی مطلوب، صله ارحام، آیین های عبادی جمعی مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل چهارم رابطه قرآن و اخلاق و همچنین راهکارهای فرهنگ و معارف قرآنی در بین جوانان مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل پنجم این کتاب مولفه های روابط اجتماعی، عوامل و شیوه های تحکیم اجتماعی، نقش روابط اجتماعی در تامین نیاز های انسان، تاثیر دینداری در روابط اجتماعی و بهداشت روانی و همچنین عوامل بهبود دهنده روابط اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته است.
رضا آقاپور، مؤلف کتاب با اشاره به اهداف خود از تألیف این کتاب گفت: دین مبین اسلام به عنوان نظامی جامع که همه زوایای زندگی بشر را مورد ملاحظه قرار داده در دو بعد فردی و اجتماعی نیز برای انسان قوانین و مقرراتی وضع کرده است. دین و روایات ماخوذه از معصومین (ع) چهار چوب های هستند که هدایتگر بشر در زندگی اجتماعی است و این تلاش در جهت تبین مبانی الهی و دین روابط اجتماعی در جوامع بشری ضرورتی است که اقتضا می کند محققان علوم قرآنی توجه ویژه ای به این موضوع کنند.
وی افزود: این موضوع مبحثی است که به زندگی اجتماعی و تبیین سعادت بشر از مسیر زندگی دنیوی بر اساس آموزه های دینی می پردازد و پیشنهاد می شود مطالعات و تالیفات این چنینی که سعی دارد بین متون دینی و زندگی اجتماعی پیوند ایجاد کند حمایت های مادی و معنوی بیشتری صورت پذیرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، این پژوهشگر با تأکید بر اینکه بر موضوعات میان رشته ای بیشتر باید پرداخته شود، بیان کرد: پیشنهاد من این است که به این چنین موضوعات بین رشته ای با تمرکز و دقت بیشتری توجه کنند و سعی کنند با توجه به شبهاتی که مکاتب غربی در خصوص آموزه های دینی به خصوص دین اسلام مطرح می کنند، پاسخ های عالمان و معطوف به زندگی روزمره مردم را تدوین و در قالب کتب و مقالات به نسل جوان ارائه دهند.
به گفته آقاپور پیشنهاد می شود دستگاه ها و نهادهای علمی نگاه ویژه ای به محققان این حوزه بنمایند تا انگیزه قوی تری برای کارهای بیشتر داشته باشند و برای محققانی که در حوزه دین و زندگی اجتماعی کار می کنند فرصتهایی در قالب همایش های علمی در سراسر کشور به صورت سالانه برگزار شود تا ایده ها و دیدگاه هایشان به این دسته از محققان و همه ی علاقه مندان به این موضوعات عرضه شود.
پایان پیام/
نظر شما