به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، با بیان این مطلب گفت: ظرفیت فرآورش این کارخانه 220 هزار بشکه در روز است و با راه اندازی آن ظرفیت لازم برای استمرار تولید نفت با کیفیت از میدان اهواز آسماری فراهم می شود.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی ساخت این واحد نمکزدایی به صورت ای.پی.سی (EPC) به یک پیمانکار داخلی واگذار شده و اعتبار اولیه آن حدود 880 میلیارد ریال است، خاطر نشان کرد: بر اساس برنامه زمانبندی پروژه، امیدواریم این کارخانه امسال به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به اینکه این واحد نمکزدایی در 15 کیلومتری جنوب اهواز در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون احداث می شود، تصریح کرد: علاوه بر این پروژه، هم اکنون 25 پروژه دیگر نیز در ارتباط با احداث و توسعه واحدهای نمکزدایی نفت خام در این شرکت در دست اجرا قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، با بیان اینکه مجموع پروژه های نمکزدایی در قالب 5 طرح جامع دسته بندی شده اند، اضافه کرد: طرح جامع یک شامل 5 پروژه است که همه آنها تکمیل و راه اندازی شد و 20 پروژه فعلی مربوط به طرح های جامع دو تا 5 هستند.
وی به پروژه احداث کارخانه نمکزدایی در میدان لب سفید اشاره کرد و یاد آور شد: این نخستین کارخانه نمکزدایی است که در میدان لب سفید احداث می شود و دارای 30 هزار بشکه در روز ظرفیت فرآورش نفت نمکی این میدان است.
وی با بیان اینکه این پروژه در منطقه صعب العبور و کوهستانی شمال استان خوزستان اجرا شده و برای تسطیح زمین مورد نظر 13ماه عملیات خاکبرداری و خاکریزی صورت گرفته است، اعتبار این پروژه را 234 میلیارد ریال عنوان کرد و ادامه داد: یکی از ویژگی های این پروژه احداث تلمبه خانه تأمین آب از سد دز است و 18 کیلومتر خط لوله انتقال آب تا کارخانه نیز احداث شده است.
مهندس بورد، تأکید کرد: این پروژه حدود 96 درصد پیشرفت دارد و تجهیزات نصب شده شامل 2 دستگاه دیسالتر، 2 دستگاه هیتر، مخازن تحت فشار مایعات هیدروکربوری، گاز، سوخت و آب، کوره های پیش گرمکن غیر مستقیم نفت و ساختمان ها و تأسیسات جانبی است.
وی یکی از پروژه های مهم طرح های نمکزدایی را احداث کارخانه نمکزدایی شماره یک بی بی حکمیه برشمرد و عنوان کرد: این کارخانه 55 هزار بشکه در روز ظرفیت دارد و در استان کهگیلویه و بویراحمد احداث می شود و پیشرفت آن حدود 92 درصد است.
وی با اشاره به اینکه تأسیسات این کارخانه مانند نمکزدایی لب سفید است و شرایط جغرافیایی و کوهستانی بودن منطقه و همچنین فاصله زیاد از شهرهای بزرگ از مشخصه های فیزیکی این پروژه است، افزود: از نکات مهم این پروژه چگونگی تأمین آب مورد نیاز برای فرآیند نمکزدایی نفت خام بود و به این منظور پس از مطالعات صورت گرفته برای تأمین آب مورد نیاز این کارخانه حدود 40 کیلومتر خط لوله انتقال آب از واحد آبرسانی سردشت به سیاهمکان و از آنجا به محل ساخت کارخانه احداث شد.
بورد، با بیان اینکه برای تأمین برق مورد نیاز کارخانه نیز یک خط انتقال به طول 2 هزار متر از واحد بهره برداری بی بی حکیمه به محل اجرای پروژه احداث شد، به برنامه راهبردی این شرکت برای تأمین قطعات و تجهیزات خود از سازندگان داخلی اشاره کرد و اذعان داشت: در سال های گذشته بخش عمده ای از تجهیزات احداث واحدهای نمکزدایی از خارج تامین می شد اما در سال های اخیر با برنامه ریزی، شناسایی و حمایت از سازندگان داخلی، هم اکنون بیشترین حجم تجهیزات اساسی در داخل کشور تولید می شوند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، توضیح داد: از جمله این تجهیزات می توان از نمک گیرها(دیسالتر)، پیش گرمکن ها، برخی از پمپ های فرآیندی و غیر فرآیندی، بسته های تزریق مواد شیمیایی و تجهیزات برقی اعم از تابلوها، ترانس ها و شبکه های کابلی نام برد که از نظر کیفیت مطابق با تمامی استانداردهای صنعت نفت هستند.
پایان پیام/
نظر شما