آسیب شناسی فیس بوک به همت اعضای کانون تخصصی پژوهش شهریار

«آسیب شناسی فیس بوک» و «مسجد آرمانی» تنها بخشی از دستاوردهای پژوهشی یکی از کانون های فعال به نام کانون تخصصی اندیشه امام حسین(ع) است که ما را به حضور در شهرستان شهریار تشویق کرد.

خبرگزاری شبستان: در دنیای امروز، دانایی یکی از محور‌ها و شاخص‌های اصلی پیشرفت و تعالی هر جامعه به شمار می‌رود. پژوهش در هر موضوع، به هر گونه و در هر سطحی که انجام شود، تلاشی منسجم و نظام‌مند در راستای توسعه دانش موجود درباره موضوع‌هایی است که با آن ها سروکار داریم و کوششی است برای یافتن بهترین راهکار‌های ممکن برای حل مشکلات موجود در عرصه‌های زندگی.

 

امروزه، این تلاش و کوشش در قالب پژوهش و تحقیق در مساجد و کانون های فرهنگی هنری که با مرکزیت مساجد، شبکه‌های اجتماعی قوی ای را ایجاد می کنند به صورتی پیروزمندانه و قابل توجه در حال انجام و پیگیری است. تا جایی که می توان گفت از نتایج پربار وجود این هسته های پژوهشی، ایجاد و تقویت روحیه قابل ملاحظه مطالعه و تحقیق در میان اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و تولید محتواهای پژوهشی مورد نیاز کانون ها بوده است. 

 

تهیه «اطلس جغرافیایی- فرهنگی»، تولید نرم افزار «مکیال المکارم»، ساخت مستند «آسیب شناسی فیس بوک» و پژوهش «مسجد آرمانی» تنها بخشی از دستاوردهای پژوهشی یکی از این کانون های فعال به نام کانون تخصصی اندیشه امام حسین(ع) است که ما را به شهرستان شهریار و گپ و گفت و گویی با مدیر این مجموعه فرهنگی وا می دارد.

 

حجت الاسلام علی صادق لو، مدیر موفق این مجموعه فرهنگی است که از دو سال پیش همکاری خود را با کانون آغاز کرده است؛ او از تلاش های اعضای این کانون در طی هفت سال تاسیس و فعالیت حرف می زند و می گوید: مجموعه فرهنگی امام حسین(ع) فعالیت ها و تلاش های بسیاری در زمینه های مختلف علمی، پژوهشی، تولیدات نرم افزاری و برپایی کلاس های عمومی مانند قرآن، ورزش، هنرهای خط و نقاشی و ... دارد. اما مانور اصلی این کانون با توجه به تاکید ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور بر روی فعالیت های پژوهشی است که ما را موفق به دربرداشتن 400 نفر عضو فعال در کانون کرده است.

 

یکی از طرح های موفق کانون تخصصی اندیشه، اهتمام در تولید اطلس فرهنگی است که بر طبق گفته های حجت الاسلام صادق لو با تفاوت های بنیادین از اطلس های دیگر از جمله لحاظ شدن تمامی مجموعه های فرهنگی، تفریحی، اجتماعی و ... در آن کمکی موثر در راستای تعامل همه مجموعه های فرهنگی سطح شهر است و مشخص می کند یک مجموعه فرهنگی چه امکاناتی و قابلیت هایی را در خود دارد. وی می گوید: در حال حاضر کار مطالعاتی و مقدماتی این اطلس توسط اعضای مجموعه انجام شده و پس از پالایش اطلاعات با هماهنگی فرماندار شهرستان شهریار و مجموعه اداری آن در دسترس عموم قرار می گیرد.

 

تولید نرم افزار «مکیال المکارم»  یکی دیگر از دستاوردهای کانون اندیشه است که با همکاری اعضای کانون و تلاش مربیان و مدیران آنان در ارتباط با دعاهای موجود درباره حضرت امام زمان(عج)، نامه های حضرت حجت (عج) به شیعیان و علما، شبهات مطرح شده در باب مهدویت و بیداری اسلامی و مسائل جدید روز تهیه شده است؛ همچنین ساختن مستندی در باب «آسیب شناسی فیس بوک» که به چرایی جلب و جذب جوانان امروز به پدیده فیس بوک می پردازد و سعی می کند آنان را با اثرات مخرب آن آشنا سازد فعالیت دیگری است که صادق لو به آن اشاره می کند. او توضیح می دهد: چگونگی سوء استفاده از فعالان فیس بوک، مصاحبه با کارشناسان خبره و کاربلد فضای مجازی در باره آسیب های آن و خطرات احتمالی فرا روی جوانان مشترک در این شبکه ها از مواردی است که پژوهشگران کانون ما در این مستند بر روی آن تاکید دارند.

 

پژوهش «مسجد آرمانی» دستاورد دیگری از اعضای پژوهشگر کانون تخصصی اندیشه است که در آن شاخصه های مورد نیاز برای رسیدن همه مساجد به مسجد طراز اسلامی و مطلوب مورد بررسی قرار می گیرد. این شاخصه ها به گفته حجت الاسلام صادق لو وظایف امام جماعت مسجد به عنوان راس هرم یک مسجد و همچنین هیات امنا و مجموعه یک مسجد تا شورای علمی، شورای طرح برنامه و مشاور حقوقی و در کل مدیران بالادست را شامل می شود.

 

مدیر کانون تخصصی اندیشه شهریار سپس به برپایی دوره ای از مسابقات مجازی جام که از سوی خانه دیجیتال تدارک دیده شده اشاره می کند و توضیح می دهد: این مسابقات مانند مسابقات فوتبال اینترنتی، برگزار و با استقبال بسیار خوبی مواجه شد؛ در خانه دیجیتال غرب استان تهران، خدمات مختلفی مانند خدمات اینترنتی، کافی نت، پژوهشی و روش تولید برخی از نرم افزارها نیز ارائه می شود.

 

استقبال جوانان و نوجوانان از کانون تخصصی پژوهش تهران تا حدودی قانع کننده است. روزانه 50 تا 60 نفر در محیط کانون در آمد و رفتند و از فضاهای مختلف آن از جمله سالن ورزشی با متراژ هزار و 200 متر مربع مفید و کتابخانه ای با داشتن دوازده هزار و 500 جلد کتاب به صورت رده بندی دیویی استفاده می کنند. کنار هم قرار گرفتن این مجموعه فرهنگی مذهبی مفید در کنار مسجد امام حسین(ع)، باعث شده تا اعضای تحریریه آن در تولید و نشر نشریه داخلی مسجد نیز همت کنند؛ نتیجه این تلاش، چاپ مجله ای در مناسبت هابی مختلف است که تاکنون در عناوینی چون امیرنامه 1 و 2 در ارتباط با شبهات پیرامون امیر المومنین و «کریمانه» در رابطه با شبهات مرتبط با حضرت امام حسن مجتبی(ع) و .... به چاپ رسیده است.

 

حجت الاسلام صادق لو در پایان جوانان را به حضور در مساجد و بهره گیری از فضای معنوی آن اشاره می کند و می گوید: امروزه نیاز جامعه در این است که فعالیت های فرهنگی و تفریحی در مساجد احیا شود؛ مساجد بهترین پایگاه ها برای حضور ند و چه بهتر که مسئولین و دست اندرکاران حوزه مساجد با ارائه خدمات مفید و شایسته در محیط سالم مساجد، فرصت های موثری را برای سالم سازی جامعه جوان مهیا کنند.

پایان پیام/

کد خبر 251033

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha