شتاب بخشی به توسعه بخش کشاورزی شمالغرب با استفاده از فناوری هسته ای

با ایجاد مرکز توسعه کشاورزی هسته‌ای در شهرستان بناب و با بهره گیری از فن آوری هسته ای، توسعه بخش کشاورزی استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان و کردستان در آینده نزدیک شتاب بیشتری می گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز، دکتر مسعود محمدیان، رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، امروز (16 اردیبهشت) در مراسم آغاز به کار کارگاه آموزشی کاربرد فن آوری هسته ای درکشاورزی، در تبریز، گفت: استفاده از فن آوری صلح آمیز هسته ای در بهبود شرایط تولید محصولات کشاورزی، افزایش راندمان در واحد سطح، ارتقا سلامت محصول بسیار چشمگیر و تاثیرگذاراست.


وی با اشاره به تولید حدود پنج میلیون تن محصولات کشاورزی در استان گفت: درحال حاضر آذربایجان شرقی با مشکلاتی از قبیل محدودیت منابع آبی و خاکی جهت تولید پایدار غذا مواجه است.


محمدیان تصریح کرد: بدیهی است که به موازات کشاورزی پیشرفته، توسعه بکارگیری فن آوریهای نوین و در رأس آن فن آوری هسته ای، می تواند دراستفاده بهینه از منابع موجود، مسیر تأمین امنیت غذایی را برای جامعه هموار کرده و کشور را در زمینه تولید محصولات کشاورزی به خودکفایی برساند.


وی با تاکید به اینکه امروزه روش های هسته ای درکنار سایر روش های معمول می تواند به عنوان ابزاری قابل اطمینان درحل مؤثروسریع بسیاری از مسائل کشاورزی مورد بهره برداری قرار گیرد افزود: براساس پیمان سازمان خواروبار کشاورزیFAO و آژانس بین المللی انرژی اتمیIAEA در اول اکتبر 1964، کشورهای جهان بخصوص در حال توسعه می توانند از فناوری هسته ای به نحو شایسته برای مطالعات کشاورزی، بهبود تولیدات و حل مسائل کشاورزی استفاده نمایند.


دکتر محمدیان با اشاره به کاربرد روش های هسته ای در اصلاح نباتات زراعی، مدیریت منابع آب، افزایش راندمان جذب آب و کود در گیاهان زراعی، شناسایی حوزه های آبخیز، هدایت آبهای سطحی و زیرزمینی و کنترل نشت و ایمنی سدها و شیرین کردن آب شور دریاها، اظهار داشت: در ایران با استفاده از فناوری هسته ای تاکنون مطالعاتی در جهت بهبود حاصلخیزی خاک، تغذیه و راندمان مصرف آب و عناصر غذایی گیاهان مختلف نظیر نخود، گندم، گوجه فرنگی، کاهو، چغندرقند، لوبیا، سویا، ذرت، کلزا و نیشکر انجام شده است.


وی با اشاره به عزم سازمان درتوسعه همکاری های علمی وتحقیقاتی بامراکز دانشگاهی وتحقیقاتی و پژهشی در راستای ایجاد زمینه های لازم درافزایش ضریب نفوذ نتایج تحقیقی دربخش کشاورزی با هدف شتاب بخشی به امر توسعه با تکیه به توان علمی پژوهشگران کشور، گفت: این کارگاه آموزشی با همکاری پژوهشکده تحقیقات کشاورزی، پزشکی وصنعتی پژوهشگاه علوم وفنون هسته ای سازمان انرژی اتمی ومجتمع پژوهشی کاربرد پرتوهای شمالغرب کشور، به میزبانی پژوهشکده بیوتکنولوژی شمالغرب کشور برگزار شده تا مدیران، کارشناسان و علاقه مندان بتوانند با آگاهی از امکانات بالقوه این فن آوری در گزینش و استفاده از فناوری ها برای تولید با هدف توسعه کشاورزی، با اطمینان و دقت بالایی عمل نمایند.


رئیس مجتمع پژوهشی کاربردی پرتوهای شمالغرب کشور نیز در این کارگاه آموزشی، از ایجاد مرکز توسعه کشاورزی هسته‌ای در شهرستان بناب خبر داد.


جعفرزاده با بیان اینکه مرکز انرژی اتمی بناب به مجتمع پژوهشی کاربردی پرتوهای شمالغرب کشور تغییر نام یافته است، افزود: این مرکز 5 استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان و کردستان را زیر پوشش قرار خواهد داد.


وی در خصوص اهداف از ایجاد مرکز توسعه کشاورزی هسته ای گفت: برای این کار باید مزرعه های نمونه کشاورزی در منطقه ایجاد شود تا با احداث آن مرکز برای ترویج و توسعه کیفی کشاورزی کمک شود.

 

جعفرزاده با بیان اینکه با ایجاد و توسعه کشاورزی هسته ای میزان تولیدات و همچنین سطح زمین های زیر کشت منطقه تا 20 درصد افزایش می یابد، افزود: با توجه به استعداد و قدمت کشاورزی منطقه بناب با تابش پرتوی گاما در صنعت و کشاورزی تحول بزرگی ایجاد می شود.


وی با بیان اینکه این مجموعه در گذشته با همت مسئولان وقت شهرستان و براساس مقتضیات زمان به منظور پرتودهی و افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی منطقه از جمله پیاز و سیب‌زمینی تأسیس شده بود، اظهار کرد: ما مأموریت داریم مجموعه پژوهشی بناب را به اصالت گذشته و اولیه خودش بازگردانیم.


گفتنی است مرکز انرژی اتمی بناب به عنوان مجتمع پژوهشی کاربرد پرتوهای شمالغرب به فعالیت می پردازد که با توسعه فعالیت های آن، استان های آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل، زنجان وکردستان را زیر پوشش قرار خواهد داد.

 

پایان پیام/

کد خبر 250721

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha