حجت الاسلام عبدالامیر خطاط، مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع) با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: این همایش با حضور علما، فضلا و فرهیختگان مراکز حوزوی و دانشگاهی با پیام آیت الله حسین مظاهری، رئیس حوزه علمیه اصفهان و از مراجع تقلید آغاز خواهد شد.
وی افزود: سخنرانی آیت الله مقتدایی و برگزاری میزگرد شخصیت شناسی آخوند خراسانی با حضور تعدادی از شاگردان ایشان مانند آیت الله جوادی، حجت اسلام فقیهی، حجت الاسلام بهشتی و دکترکرباسی زاده از دیگر برنامه های این همایش است.
حجت الاسلام خطاط از نصب یادبوهایی در مساجد جارچی و الاقص خبر داد و گفت: مرحوم اخوند خراسانی در این مساجد نماز اقامه می کردند.
وی ادامه داد: آخوند خراسانی از شخصیت های پرآوازه و تاثیرگذار در دوره معاصر است که نقش این فقیه اصولی در هدایت و حمایت از جنبش های ضد استعماری و اصلاحی عصر خویش در جهان بر هیچ کس پوشیده نیست.
مدیر مدرسه علمیه امام صادق(ع) افزود: بی گمان شناخت و بزرگداشت این شخصیت، فرصتی جهت بهره گیری هرچه بهتر از ابعاد ایشان را فراروی نسل کنونی می گشاید.
ملا محمد کاظم خراسانی مشهور به آخوند خراسانی فقیهی کمنظیر در تاریخ تشیع و یکی از فقها و مراجع تقلید بزرگ عصر خود و در کنار شیخ عبدالله لاهیجی و میرزا حسین نجل و میرزا خلیل رازی تهرانی مشهور به میرزا حسین خلیلی تهرانی از رهبران مشروطیت بود، وی درسال 1255 هجری قمری در مشهد متولد شد و پدرش ملا حسین هروی بود و در مشهد علوم مقدماتی و سطوح را فرا گرفت.
سپس به سال 1277 هجری قمری در سبزوار از حاج ملاهادی سبزواری فلسفه آموخت. پس از آن در سن بیست و دو سالگی به تهران رفت و نزد ملا حسین خویی و میرزا ابوالحسن جلوه به تحصیلات تکمیلیاش در حکمت و فلسفه پرداخت و پس از آن عازم نجف شد و نزد شیخ انصاری و حاج سیدعلی شوشتری و میرزای شیرازی و شیخ راضی نجفی و میرزا مهدی قزوینی مشغول تحصیل شد.
ملا محمد کاظم خراسانی پس از فراگیری علوم دینی در نجف و سامرا به تدریس مشغول شد و حدود نیم قرن به تدریس علوم معقول و منقول پرداخت. ایشان را در شیوه تدریس و حوزه بزرگ درسی در تاریخ شیعه و بلکه تاریخ اسلام بسیار کمنظیر میدانند. وی با آغاز جنبش مشروطیت ایران به صف مشروطه خواهان پیوست و در جریان مشروطیت تلگرافها و پیامهایی از نجف به ایران میفرستاد و در آنها مردم را به مبارزه ترغیب میکرد.
محمدحسین نائینی، محمدرضا تنکابنی، محمدحسین کاشف الغطاء، سیدابوالحسن اصفهانی، سیدحسن مدرس و سید ابوالقاسم کاشانی، آیتالله حکیم، مرحوم خالصی، علامه امین عاملی، علامه شرف الدین عاملی، علامه آقا بزرگ طهرانی، آیتالله بروجردی، آیتالله آقانورالدین عراقی و صدها تن از بزرگان شیعه از شاگردان او بودند.
وی تالیفات بسیاری داشت که میتوان به حاشیهای بسیار عالمانه بر مکاسب استادش شیخ انصاری،شرح و تعلیقهای بر منظومه دیگر استادش ملاهادی سبزواری، حاشیه بر اسفار صدرالمتالهین شیرازی که میگویند نسخهاش در آستان قدس رضوی وجود دارد، رساله زیبا و سنگین دماء ثلاثه، چندین رساله فقهی و اخلاقی و عقیدتی، اشاره کرد.
مهمترین تالیفات آخوند خراسانی، کفایة الاصول است که اکنون در دورههای عالی حوزه تدریس میشود و از موجزترین، منقحترین و مرتبترین رسائل و کتب اصولی علمای شیعی است است.صدها نفر از شاگردان آخوند، تقریرات فقه و اصول ایشان را نوشتهاند که بسیاری از آنها هنوز موجود است و شایسته است لااقل یک دوره کامل از فقه ایشان چاپ شود.
پایان پیام/
نظر شما