به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد، رییس شورای اجرایی مجمع مجالس آسیایی در مراسم افتتاحیه نشست مجمع مجالس آسیایی که صبح امروز دوشنبه 16 اردیبهشت در برگزار شد ، گفت: همکاریهای پارلمانی در آسیا با توجه به ظرفیتهای بینظیر آن از لحاظ بازار عمده تولید و مصرف انرژی و وسعت سرزمینی و نیروی کار جوان و متخصص و اقتصادهای در حال رشد میتواند نقش اساسی در توسعه پایدار اقتصادی و گسترش همگرایی و تقویت صلح و دوستی ایفا نماید.
وی اظهار کرد: منابع غنی مادی و بنیادهای عمیق معنوی چنان در این قاره با یکدیگر ممزوج شدهاند که اگر با هماهنگی و برنامهریزی مورد بهرهبرداری قرار گیرند آسیا میتواند به عنوان یک قطب قدرتمند و موثر در تحولات جهانی به ایفای نقش بپردازد.دراین صورت آسیا سهم واقعی خود را در حل و فصل مسائل جهانی و منطقهای برعهده خواهد گرفت و مانع دخالت و نفوذ قدرتهای منطقه خواهد شد.
رئیس شورای اجرایی مجمع مجالس آسیایی تاکید کرد: مطابق اهداف تعیین شده در منشور مجمع مجالس آسیایی این نهاد هماهنگی فعالیتهای پارلمانی برای تقویت آزادی، عدالت، امنیت و همگرایی در آسیا را بر عهده دارد. تصمیمات این مجمع که با اجماع اعضاء حاصل میشود نشان دهندهی گرایشها و درگیریهای بزرگترین نهاد پارلمانی در آسیا است.
وی در ادامه با تشریح اهداف مجمع مجالس آسیایی ، گفت: همافزایی و تبادل تجربه در زمینهی قانونگذاری مشترک منطقهای و قارهای، همفکری در مورد اولویتهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و هماهنگی در تدوین سیاستهای کلی در مورد مسائل مهم آسیا، ارتقاء ظرفیتهای پارلمانی برای درک بهتر شرایط ، تقویت همبستگی میان نمایندگان مجلس و ایجاد روابط نزدیکتر بین آنها، امکان جلب مشارکت عملی پارلمانهای عضو در موضوعات خاص مثل مبارزه با مواد مخدر، بحران مالی و کارگران مهاجر از جمله اهداف مجمع مجالس آسیایی است.
ابوترابی ابراز تاسف کرد که علی رغم ظرفیتهای بینظیر، این مجمع هنوز با چالشهایی مواجه است که بدون همکاری نزدیک پارلمانها قابل رفع نیست.
وی با اشاره به راهکارهای موثر در این زمینه گفت: طراحی برنامههایی برای مشارکت بیشتر روسای مجالس در جلسات مجمع عمومی، تبیین راهکارهایی برای ارتباط نزدیکتر بین دولتها و مجمع مجالس آسیایی ، معرفی برنامهها و اهداف مجمع مجالس آسیایی در سطح دولتها و جامعهی مدنی برای جلب مشارکت آنها.
ابوترابی با بیان اینکه آسیا علی رغم ظرفیتهای عظیم تمدنی خود از چالشهای جهانی شدن رنج میبرد، گفت: بحران بزرگ اقتصادی غرب آثار زیانباری در زندگی مردم آسیا گذاشته است اگر پارلمانهای آسیایی به موقع و به صورت هماهنگی به آسیبشناسی فرآیندهای اقتصاد جهانی میپرداختند میتوانستند با اتخاذ مواضع واحد از آثار خسارتبار این بحران بکاهند. جهانی شدن در حوزه فرهنگ نیز سبب تضعیف فرهنگهای ملل آسیایی و تحمیل فرهنگ مصرف گرایی غربی شده است. میراث فرهنگی آسیا بسیار ارزشمند است و نباید در سیطره فرهنگ یکسانسازی قالب جهانی ذوب شود.
وی تاکید کرد: آسیا زادگاه ادیان بزرگ الهی و تمدنهای عظیم بشری بوده اما متاسفانه جریانهای خشونتگرا در غرب با کینه ورزی تاریخی نسبت به اسلام همه توان فرهنگی و رسانهای خود را برای تاثیر سازی منفی علیه اسلام، القای ناکارآمدی حکومتهای مردم سالاری دینی، اسلام هراسی و اسلام ستیزی به کار گرفته است. وظیفه علما و اندیشمنمدان جهان اسلام د رشرایط کنونی مقابله با این تلاشها از طریق نمایش چهرهی واقعی اسلام و آرمانهای مردم سالاری دینی است.
ابوترابی ادامه داد: عملیات تروریستی که به کشتار بیرحمانه پیروان مذاهب اسلامی بویژه تشیع و تسنن منجر شده است به شدت محکوم است. کشتار بیگناهان تحت عناوین فرقهای و مذاهبی مخالف آموزههای صریح قرآن و سنت است و در عین حال باعث لکه دار شدن چهرهی رحمانی اسلام در منظر جهانیان است به همین دلیل لازم است همه علمای دینی و رسانههای جمعی با محکوم کردن کشتارهای فرقهای مسلمانان را به تحمل ، بردباری و پیروی از سنت مودت آمیز رسول اسلام (ص) دعوت کنند.
وی تاکید کرد: تروریسم در افغانستان، پاکستان، عراق و سوریه هر روز قربانیان تازه میگیرد و زنان و کودکان بسیاری را به کام مرگ میکشد. از این رو مجمع مجالس آسیایی باید در قبال تروریسم چارهاندیشی کنند.
ابوترابی باربا ابراز تاسف از انکه تعدادی از اعضای مجمع مجالس از اشغال و ترور رنج میبرند بیان کرد:. مردم فلسطین قربانی اشغال، سرکوب، محاصره و جنگ نابرابر بودهاند. کشتار کودکان و مردم مظلوم فلسطین نمونه بارز نسل کشی و جنایت علیه بشریت است که مجمع آسیایی باید با اتخاذ موضعی واحد نسبت به این جنایتکاری و وحشیگری پاسخ مناسب دهند.
وی در ادامه با اشاره به طرح قوانین مشترک بین پارلمانهای آسیایی گفت: همه اعضا بر اهمیت ضرورت طرح این قوانین تاکید داشتند. مسائلی که کشورهای آسیایی عمدتا به صورت مشترک با آن درگیر هستند دارای ظرفیت بالا برای وضع قوانین مشترک است از جمله این موضوعات مهم میتوان به مبارزه با قاچاق اقلام فرهنگی و مواد مخدر اشاره کرد.
وی پیشنهاد کرد: مجمع مجالس آسیایی وضع قوانین مشترک را به عنوان یکی از مهمترین اولویتهای خود در نظر گیرد تا با پیشرفتی اساسی در همگرایی آسیا نایل شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان گفت: مجمع مجالس آسیایی نقش حیاتی در ایجاد همکاری برای مبارزه با فقر و فساد، حفاظت از محیط زیست، مبارزه با بحران اقتصادی، مقابله با قاچاق مواد مخدر، حفظ و ارتقای حقوق بشر بخصوص حقوق کارگران مهاجر و بسط حقوق زنان و تسهیل مشارکت سیاسی و اجتماعی آنها، توسعه همکاریهای علمی و فرهنگی به عهده دارد.
ابوترابی از آماده شدن پیش نویس قطعنامههایی خبر داد و گفت: این قطعنامهها در کمیسیونهای مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی تدوین شده و در نشست دو روزه شورا مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی همچنین در پایان حمله رژیم صهیونیستی به سوریه را محکوم کرد.
پایان پیام/
نظر شما