به گزارش خبرگزاری شبستان ،رونمایی و اکران خصوصی فیلم "رالی ایرانی" به تهیه کنندگی سعید ابوطالب و کارگردانی "آرش معیریان" عصر دیروز در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
در این مراسم اهالی رسانه و مطبوعات و هنرمندانی چون رضا بنفشه خواه ، رزیتا غفاری، امیر غفار منش، مرجان سپهری نیز حضور داشتند.
قبل از اکران فیلم تهیه کننده این اثر با اشاره با تجربه تلویزیونی "سرزمین دانایی" که از شبکه پنج پخش شد اشاره کرد: من قبلا با ساخت چنین برنامه ای در تلویزیون تجربه خوبی کسب کردم و این کاردر اتحادیه تلویزیون آسیا هم انتخاب شد. به همین خاطر تصمیم گرفتم برای سینما یا شبکه خانگی هم چنین کاری انجام دهم. من فکر می کنم با "رالی ایرانی" اگر ادعای نجات شبکه خانگی را نداشته باشیم اما می توانیم باعث رونق آن شویم. در این مدت سریال هایی وارد شبکه نمایش شدند که به هر دلیل یا ناتمام رهایش کردند یا نسبت به قول هایی که به مخاطب داده بودند وفادار نماندند.ما تصمیم گرفتیم یک کار اپیزودیک انجام دهیم. مجموعه ای 6 قسمتی در 3 دی وی دی که ظرف 1 ماه مخاطب آن را میبیند و تکلیفش را می داند و لذت می برد.
ابوطالب افزود: این برنامه یک رقابت شاد و سالم بین سوپر استار ها ست. این مسابقه ژانر "رئالیتی شو" است یعنی کسانی که در مسابقه حضور دارند حتی خودشان هم نمیدانند قرار است چه اتفاقی بیفتد. از این فیلمنامه فقط من مطلع بودم چون کار خودم بود و آرش معیریان به عنوان کارگردان به اضافه بچه های صحنه، مدیر تصویربرداری و برنامه ریز حتی تصویربردارها، صدابرداران، دستیاران کارگردان و ... هم نمیدانستند چه اتفاقی قرار است بیفتد. ما همه چیز را آماده کردیم تا بازیگران در یک شرایط غیر قابل پیش بینی قرار بگیرند و در نتیجه 3 فیلم نود دقیقه ای در 72 ساعت ساخته شد با حضور بازیگرانی که واقعا در جذابیت مسابقه نقش قابل توجهی داشتند.
وی اظهار داشت: ما در تلاش بودیم همه اتفاقات را پیش بینی کنیم. به این معنی که سعی کردیم برای همه اتفاقات از پیش ندانسته هم برنامه ریزی کنیم . مثلا اگر بازیگر در مسابقه تصادف کند. این اتفاقی است که او فکر می کند واقعا رخ داده در حالی که ما خواستیم چنین صحنه ای خلق شود و بازیگر نمیداند کسی که با او تصادف کرده بدلکار ماست و تا آخر هم نخواهد فهمید. ما میخواستیم نشان دهیم که بازیگر در چنین رویدادهایی چه برخوردی نشان خواهد داد. آیا نجات میدهد؟ یا بی تفاوت رد می شود؟... البته به خاطر ذات کار قطعا شرایطی پیش می آمد که در اختیار ما نبود و این به جالب تر شدن مسابقه بیشتر کمک می کرد.
این تهیه کننده درباره انتخاب بازیگر گفت: انتخاب بازیگر تا حدی برای ما مشکل بود ما دنبال کسانی می گشتیم که سریع الانتقال و باهوش باشند و سواد تلویزیون و سینما داشته و جرات کار اکشن شان بالا باشد چون ما گفته بودیم همه مراحل را باید خودشان انجام دهند و هیچ بدلکاری وجود ندارد.
بازیگران زیادی آمدند که با توضیحات ما درباره چگونگی شرایط مسابقه همان ابتدا انصراف دادند. ما پیش هر بازیگر جعبه ای قرار می دهیم که در آن مسیر و شرایط مسابقه را نوشته ضمن اینکه برای هر گروه های مختلف ، متفاوت است. مثلا یکی از این رقابت ها در مرحله ای بازیگر باید چتربازی کند. ما قبلا امنیت همه چیز را کنترل کردیم و من شخصا تمام مسیر و روش هایی که بازیگران قرار است با آنها روبرو شوند را خودم آزمایش کرده ام و حتی به بازیگر گفتم که ما نیم ساعت قبل از آغاز به شما آموزش می دهیم . حتی به آنها گفتم خودم مثلا هنگام چتربازی با شما می پرم یا هنگام غواصی من هم کنار شما زیر آب هستم اما با این حال برخی از این دوستان ریسک چنین کاری را قبول نکردند . من به 7 بازیگری که در این مسابقه شرکت کردند واقعا تبریک می گویم.
وی افزود: ما ابتدا 70 بازیگر انتخاب کردیم که با 35 نفرشان وارد مذاکره شدیم از این تعداد 16 نفرپذیرفتند و بقیه در خودشان ندیدند. یکی از بازیگران ما حتی قبول کرد که بیاید اما من وقتی به او گفتم احتمال دارد که به تو چتربازی بیفتد؛ گفت من اضافه وزن دارم و نمی توانم و من برایش توضیح دادم که اصلا این مساله مهم نیست و خطری پیش نمی آید اما به خاطر ترسی که داشت انصراف داد. در نهایت محمدرضا فروتن، سیروان خسروی، نیما فلاح، سحر ولد بیگی، الناز شاکر دوست و بهنوش بختیاری با داوری فرزاد حسنی وارد مسابقه شدند. این هنرمندان هم البته به خاطر روبرو شدن با یک سری شرایط گاهی اوقات دچار شوک می شدند.
ابوطالب ادامه داد: آنها از همان اولی که وارد لوکیشن شدند فیلم ما شروع شده بود و نمیدانستند. بازیگران بعدا فهمیدند کسانی که در لوکیشن ها حضور داشتند مردم عادی نبودند بلکه نابازیگران خودمان بودند حتی در صحنه ای که مشاهده خواهید کرد در مینی بوس سیروان خسروی و محمدرضا فروتن دعوا و درگیری رخ می دهد و بازیگران ما کاملا این اتفاق را باور می کنند. این دوربین مخفی نیست چون آنها در تمام مدت می دانند که جلوی دوربین هستند اما وقایعی که با آنها روبرو می شوند کاملا خارج از ذهن آنهاست و فکر می کنند حوادث ناخودآگاه رخ می دهد. مثلا نقشه ای که فروتن و سیروان دنبال آن هستند در کتابخانه خانه روستایی دکتر افروغ شخصیت شناخته شده سیاسی و جامعه شناس معروف در یک روستاست. در این بخش نه بازیگران میدانند کجا می روند نه دکتر افروغ می داند مهمان هایش چه کسانی هستند در حالیکه دو گروه همدیگر را به خوبی می شناسند ما در نظر داشتیم تمام این واکنش ها را با دقت به تصویر بکشیم.
ابوطالب افزود: این برنامه یک فیلمنامه خیلی دقیق دارد که ما قبلا همه آن را تمرین کردیم . مثلا قرار نبود بازیگران تا شب خانه دکتر افروغ بمانند و ما برایشان برنامه های دیگری چیده بودیم اما این اتفاق افتاد و کار را جذاب تر کرد. این ها اتفاقاتی است که در رئالیتی شو 50درصد کار را حتی برای سازندگان غیر قابل پیش بینی می کند.
فیلم با 10 دوربین در 72 ساعت ساخته شد گذشت زمان در فیلم کاملا واقعی است و هیچ تکرار و برگشتی ندارد به همین خاطر همه ری اکشن های بازیگران نشان داده خواهد شد . همه رفتارها خاص خود بازیگر است و او در مواجهه با شرایط مختلف خودِ واقعیش را بازی می کند ضمن اینکه از حضور دوربین آگاه است.
این تهیه کننده در رابطه با دستمزد بازیگران گفت: ما با هیچکدام از بازیگران قرارداد نبستیم البته دستمزد همه آنها را پرداخت کردیم اما بدون قرارداد تا بازیگر اگر در وسط مسابقه به کار سختی کار تصمیم به انصراف گرفت منعی در کار نباشد اما همه ادامه دادند چنانکه الناز شاکر دوست شب دومی که ما در جنگل گم شده بودیم با موتور زمین خورد و پایش آسیب دید. من به او پیشنهاد کردم دیگر ادامه ندهد اما خودش قبول نکرد و تا آخر همراه بود و زمانیکه به تهران برگشت به خاطر مو برداشتن پایش را مدتی گچ گرفت.
بنا برگزارش روابط عمومی فرهنگسرای رسانه ،وی در پایان افزود: ما در خواست مجوز 5 مسابقه را کردیم که تا الان یک قسمت آن را ساختیم و امیدواریم بتوانیم تا آخر کار پیش برویم.
فرزاد حسنی هم در انتهای برنامه از همه تشکر کرد و اظهار داشت: امیدوارم در قسمت های بعدی این مسابقه علاوه بر بازیگران ما در خدمت شخصیت های دیگر مملکت مان باشیم و بتوانیم انها را در شرایطی غیر از آنچه در تصور همه ماست و در موقعیت های کاملا غیر قابل پیش بینی ببینیم و تا آنها رابیشتر بشناسیم.
پایان پیام/
نظر شما