به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، ابوالفضل هاشمی، مدیر کل کتابخانه های ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، شب گذشته (14 اسفند) در آیین تجلیل از کتابداران کتابخانه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران به مناسبت 18 اسفند، هجدهمین سالگرد تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در مجتمع فرهنگی و هنری سلمان هراتی ساری، اظهار کرد: کتابخانه های مساجد را از دو منظر می توان توجه کرد که در منظر اول در ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور با بودجه کم به دنبال حفظ کتابخانه ها و تشویق مردم به ایجاد کتابخانه ها بودند.
وی با اشاره به بازدید کتابخانه های مازندران در سال 1379، گفت: گروهی با نماز و روزه استیجاری به کتابخانه مسجد ساخته بودند.
هاشمی، افزود: قرار گرفتن کتاب در مدار زندگی مردم، هدف ستاد عالی کانون های مساجد کشور است به همین دلیل در ایجاد کتابخانه های تحت پوشش و باز مضایقه ای نداشته و به مساجدی که علاقه مند به ایجاد کتابخانه باشند، کمک می کند.
مدیر کل کتابخانه های ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، تصریح کرد: منظور دومی که در کتابخانه های مساجد وجود دارد، آینده این کتابخانه هاست و با همکاری کتابداران به شبکه اطلاع رسانی کتابخانه های مساجد اقدام کنیم و بر اساس آن، امانت بین کتابخانه ای در بین کتابخانه های مساجد را راه اندازی کنیم.
هاشمی، اظهار کرد: 139 کتابخانه در سال 1374 تحت پوشش ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد بود که اکنون به دو هزار و 860 کتابخانه رسیده است و در همان سال 9 هزار و 730 نفر، عضو کتابخانه ها بودند که اکنون به بیش از 800 هزار نفر عضو ثابت رسیده است.
وی تصریح کرد: در بعد کتابخانه ها به آمار 18 برابری رسیده ایم اما در تعداد اعضا به آمار 73 برابری دست یافتیم که نشان دهنده عملکرد مثبت ستاد عالی کانون های مساجد و کتابداران است.
هاشمی، بیان کرد: 135 کتابخانه تحت پوشش و 162 کتابخانه باز در استان مازندران به ثبت رسیده است که نشانگر فعالیت بسیار موثر مسئولان مهم دبیرخانه استانی و کتابداران است.
مدیر کل کتابخانه های ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، عنوان کرد: توسعه کتابخانه ها به اعتمادمحلی است که این اعتماد را کتابداران به وجود آورده اند و عمل کتابداران باعث شده که مردم با اطمینان خاطر از حضور فرزندانشان در مساجد و کتابخانه های مساجد، استقبال می کنند.
وی با بیان اینکه اینک ما در مرحله تحول قرار گرفته ایم و موافق کلاس های تئوری نیستیم، اذعان کرد: معتقد هستیم که کلاس های آموزشی باید کاربردی و عملیاتی باشند و کتابداران با علاقه مندی نسبت به برنامه های از پیش تعیین شده ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، همکاری لازم را داشته و با دریافت آموزش های لازم نسبت به ساماندهی کتابخانه ها اقدام کنند.
هاشمی، ابراز داشت: ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد در حوزه کتابداران، فعالیت های خوبی انجام داده است و در نظام نامه جامع کتابخانه های مساجد که در حال تدوین است، شرایط به کارگیری کتابداران در کتابخانه های مساجد لحاظ شده است.
این مقام مسئول، ادامه داد: بیمه کتابداران به عنوان یکی از ابزارهای لازم برای قدردانی از کتابداران از سال جاری آغاز شده که در مرحله اول قرار است 500 کتابدار مساجد در سراسر کشور تحت بیمه قرار گرفته و مابقی کتابداران نیز به تناوب در سال های آینده بیمه می شوند.
پایان پیام/
نظر شما