به گزارش خبرنگار شبستان، کیوان مرادی کوچک سرایی رییس صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری صبح امروز با اشاره به شروع هفته خوابگاه ها در 21 اردیبهشت ماه گفت: روز اول خوابگاه ها با نام زندگی خوابگاهی دانشجویان و تحقق حماسه سیاسی و اقتصادی آغاز می شود.
وی افزود: روز دوم از هفته خوابگاه با نام خوابگاه خانواده و فرهنگ در 22 اردیبهشت، روز سوم خوابگاه ها در روز 23 اردیبهشت با نام خوابگاه مشارکت مردمی و توسعه خوابگاههای غیردولتی، روز چهارم خوابگاه ها در 24 اردبیهشت خوابگاه نوآوری و مدیریت بهتر، روز پنجم خوابگاه ها در روز 25 خوابگاه، زندگی جمعی مشارکت دانشجویان و مدیریت اجرایی و کارآفرینی با رویکرد مناسب برای اوقات فراغت دانشجویان، روز ششم از هفته خوابگاه ها در روز 26 اردیبهشت با نام خوابگاه ورزش ایمنی سلامتی و بیمه دانشجویان، روز هفتم از هفته خوابگاه ها در روز 27 اردیبهشت خوابگاه سازی ارزشهای اسلامی نیاز ملی و هدفمندسازی خدمات نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه تشکیل کارگروه استانی جزء وظایف استاندارها است اظهار کرد: همه استاندارها باید از ظرفیتهای استانی برای رفع مشکلات خوابگاه ها استفاده کنند.
مرادیان با بیان اینکه کمتر از 14 درصد دانشجوی برای دانشگاههای کاملاً دولتی است، خاطرنشان کرد: از این میزان بیش از 80 درصد نیاز دانشجویان به خوابگاه رفع شده است و 20 درصد هم نیازهایشان با خوابگاه های خودگردان و غیردولتی و ارایه تسهیلات رفع شده و مشکل حادی ندارند.
وی با بیان اینکه عموماً دانشجویان غیردولتی با مشکلات خوابگاهی روبرو هستند تصریح کرد: باید مشکلات خوابگاهی دانشجویان غیردولتی با مشارکت مردمی و اعطای تسهیلات ویژه برطرف شود.
به گفته مرادیان، صندوق رفاه به دانشگاههایی که 50 درصد پروژه های خوابگاهی را خود طراحی و راه اندازی کنند تسهیلات ارایه می دهد.
وی با بیان اینکه به طور متوسط بین 500 تا 600 هزار دانشجو از تسهیلات صندوق رفاه بهره می برند، اظهار کرد: در سال 89 وام تحصیلی 90 هزار تومان بوده ولی اکنون این وام تحصیلی 375 هزار تومان شده است.
وی درباره یارانه غذایی گفت: دانشگاه ها از اتفاقی که در کمیسیون تلفیق در مجلس روی داده است ناراحت هستند چرا که یارانه کالای اساسی که در اختیار صندوق رفاه بوده است و در اختیار دانشگاه ها قرار می گرفت در سرجمع اعتبارات دانشگاه ها حساب شده است و دیگر صندوق رفاه نمی تواند از یارانه غذایی حمایت کند اما صندوق رفاه تقاضای دانشگاهها را مبنی بر واگذاری یارانه کمکی کالاهای اساسی مربوط به تغذیه به صندوق رفاه دانشجویان، از سوی کمیسیون تلفیق پیگیری میکنیم.
مرادیان درخصوص وام شهریه با تاکید بر اینکه هیچ دانشگاهی حق ندارد به دانشجویان شاغل وام دنشجویی ارایه دهد اظهار کرد: اگر دانشگاهی به دانشجویان شاغل تسهیلات وام دهد دچار تخلف شده و با ان برخورد می شود چرا که باید فقط به دانشجویان غیرشاغل وام ارایه شود در غیر اینصورت دانشگاه باید برای ارایه وام به دانشجویان شاغل از صندوق رفاه مجوز بگیرد.
وی با بیان اینکه 47 درصد اعتبار تسهیلات وام شهریه ها تحقق نیافته است اظهار کرد: حدود 130 هزار دانشجو از دریافت وام محروم شده اند اما ما تلاش کرده ایم تا این مشکل رفع شود و به این دانشجویان با تدابیر انجام شده وام ارایهمی شود و همینطور ریاست جمهوری بیش از 2 بار دستور اکید داده است تا این مشکل حل شود.
مرادیان با بیان اینکه بیش از 800 میلیارد تومان از سال 88 تا الان اعتبار توزیع شده است و بازپرداخت نداشته است، گفت: بیش از 100 میلیارد تومان بدهکاری برای اواخر دهه 70 است.
وی با بیان اینکه با بدهکاران صندوق رفاه برخورد میکنیم، اظهار کرد: قرار است در صورت تسویهنکردن بدهی، دریافت بدهی بر مبنای جریمه 12 درصدی بهره بانکی صورت گیرد.
وی افزود: همچنین قرار است گواهی موقت دانش آموختگان سالانه باشد و دانشگاهها اجازه تمدید گواهی را نخواهند داشت.
مرادیان با بیان اینکه در مجموع اعتبارات خارج از صندوق هزار میلیارد است، اظهار کرد: اگر بازپرداختها صورت گیرد مجددا صرف وامهای دانشجویی میشود.
به گفته وی، حدود 300 هزار نفر فارغالتحصیل وجود دارند که از اواخر سال 70 بازپرداختی نداشتهاند.
وی با بیان اینکه سرانه خوابگاه هر دانشجو 10 تا 14 متر است، اظهار کرد: اکثر دانشگاههای شهرستانی این سرانه را رعایت کردهاند اما شاهد بودهایم که در برخی از موارد سرانه خوابگاهی به هشت متر هم رسیده است.
رییس صندوق رفاه دانشجویی درباره وام زیارتی اظهار کرد: ارایه وام زیارتی جزء اولویتهای ما نیست اما تعداد هزار و 395نفر به اعتبار یک میلیارد و 394 میلیون تومان تسهیلات وام زیارتی گرفتهاند.
وی در خصوص اعطای وام شهریه به دانشجویان پردیسهای خودگردان تصریح کرد: همه دانشجویان نوبت دوم با هماهنگی پردیسهای خودگردان ارایه وام میشود البته دانشجویان دکتری در اولویت هستند.
وی درباره تفاهمنامه با پنج شرکت بیمهای گفت: برخی از شرکتهای بیمهای عملکرد خوبی در ارایه خدمات داشتهاند اما برخی دیگر صرفا نگاه تجاری داشتهاند که مطمئنا با آنان دیگر همکاری نمیکنیم.
به گفته مرادیان، کل اعتبارات دانشجویی که تا الان برای ترم مهرماه و بهمن سال گذشته توزیع شده است حدود 254 میلیارد و 380 میلیون برای ارایه تسهیلات دانشجویی بوده است که تا الان 546 هزار و 830 نفر از تسهیلات صندوق بهرهمند شدهاند که 279 هزار و 160 نفر فقط وام شهریه دریافت کردهاند و 219 هزار و 518 نفر خواستار وام تحصیلی شدهاند.
وی از ارایه دستورالعمل سیاستهای رفاهی صندوق رفاه وزارت علوم با توجه به انتخابات پیشرو به دانشگاهها خبر داد و گفت: کلیه خدمات رفاهی و دانشجویی با رویکرد حمایتی در زمان انتخابات ارایه میشود.
پایان پیام/
پایان پیام/
نظر شما