به گزارش خبرگزاری شبستان، سومین شماره فصلنامه "هنر فردا" ، مجله تحلیلی هنر معاصر در حالی انتشار یافت که پروندهای را به مراحل مختلف زندگی هنری کوروش شیشه گران اختصاص داده است. برای نخستین بار با بررسی هنر وی در تحلیلهایی انتقادی، کنکاشهای مدرن و مفهومی او مورد مطالعه قرار میگیرد. در این بخش که "پرونده هنرمند" نام دارد، تحلیلی بر مجموعههای مختلف آثار این هنرمند همراه با گفتههای خود هنرمند منتشر شده است. تحلیلهای این بخش نوشته منتقدان و نویسندگانی چون عباس دانشوری و علیرضا سمیع آذر است.
در بخش "هنر معاصر و فرامحلی بودن "، مقالات ارزشمندی از ایریت راگوف، حمید کشمیرشکن، تینا کاترین اولریتسی، هو ژن، میشل هوبل، داریوش معاوندوست، پیتر کراس به چشم میخورد و در گفتگوی این شماره نگاه به هنر زینب سدیره، هنرمند سرشناس الجزایریالاصل مقیم لندن، پرسش فرامحلیبودن در مواجهه با اصالت را مورد بحث قرار می دهد. در بخش «معرفی هنرمند» ، «پر و تیغ» و «قاضی قضاوت غیر» مقالههایی هستند که آثار و باورهای هنری پویا آریانپور و سیمین کرامتی را مورد کنکاش قرار میدهند. این بخش به بررسی دو رویکرد کاملأ متفاوت این دو هنرمند در قالب مقاله، گفتوگو و بیوگرافی، میپردازد.
در بخش نقد کتاب، کتاب هنر خاورمیانه: هنر مدرن و معاصر از جهان عرب و ایران مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته و در بخش معرفی کتاب و پایگاههای اینترنتی هنری، مبانی جامعهشناسی هنر، هنر معاصر، تاریخ و جغرافیا، بحران واقعیت:در باب عکاسی معاصر و به پایگاه اینترنتی ژورنال هنرها www.artsjournal.com اشاره شده است.
بخش گزارش، مجموعهای از مطالب تحلیلی و انتقادی از نمایشگاه ها و رویدادهای فصل گذشته ایران، منطقه و جهان را پیش روی خوانندگان قرار میدهد. به یاد محمد علی ترقی جاه ، به یاد هانیبال الخاص، نمایشگاهگردانی جعبه اجرا، روزنامههای جهانی کامران دیبا و مروری بر نمایشگاهها گالری ها تهران در فصلی که گذشت از دیگر مطالب این شماره نشریه هنر فرداست .
دورههای مختلف آثار سید محمد احصایی همراه با رویدادهای اقتصادی هنر در 2010 در مبحث "اقتصاد هنر" مورد بررسی قرار گرفته است.
حمید کشمیرشکن در بخشی از سرمقاله این شماره "هنر فردا" مینویسد :" موضوع مورد بحث این شماره «هنر معاصر و فرامحلی بودن» است. با بررسی ابعاد این مسئله به وسیله جمعی از نویسندگان برجسته بینالمللی، که در بخشهای گوناگون صحنه هنر جهانی فعالیت میکنند، این شماره تلاش میکند به جنبههای مختلف این موضوع به شکلی جامع، به ویژه در بخش مقالات، بپردازد."
در این شماره درکنار نویسندگانی که نامشان ذکر شد ، منتقدان و نویسندگانی چون بهنام کامرانی، بهرنگ صمدزادگان ، هلیا دارایی ، آذر محمودیان ،باوند بهپور ، پرویز براتی، ایما شاهنده، علی اتحاد و ... نظرات و دیدگاههای خود را در موضوعات مختلف به رشته تحریر در آورده اند.
"هنر فردا " با هدف اصلی معرفی و حمایت هنر معاصر ایران و منطقه خاورمیانه؛ محملی است برای پژوهش و مکاشفه بصری، پاسخی است به نیاز علمی جامعه هنری در حیطه نقد تخصصی و شناخت عمومی هنر. این نشریه به دو زبان انگلیسی و فارسی و جمعی از نخبگان و چهرههای دانشگاهی هنر ازجمله حمید کشمیرشکن به عنوان سردبیر، علیرضا سمیعآذر، حمید سِوِری، محمدباقر ضیایی و بهنام کامرانی را به عنوان اعضای شورای نویسندگان همراه دارد .
"هنر فردا " مفتخر است که علیرغم عمر کوتاه خود توانسته است از طرف نویسندگان برجسته و خوانندگان در سراسر جهان مورد توجه و تشویقهای وسیعی قرار گیردو با ارتقاء جایگاه کنونی آن و با افزودن فراست و تنوع رویکردها و توجه عمیق به مهمترین مسائل هنر معاصر، چه در صحنه منطقهای و چه در صحنه بینالمللی قدردان این توجهات مخاطبان باشد.
هر شماره از مجله به موضوعی خاص اختصاص دارد. «معاصر بودن در هنر: ویژگیها و مصداقها» موضوع نخستین شماره از مجموعه جدید هنر فردا بود وشماره دوم این نشریه درباره "هنر و حافظه جمعی" به بحث و تبادل نظر پرداخت .
فصلنامه هنر فردا شامل بخشهای مختلف دیگری چون: گفتگو، پرونده هنرمند، معرفی هنرمند نوخاسته، نقد و معرفی کتاب و پایگاههای اینترنتی، گزارش و رویدادهای بلند و کوتاه داخلی و خارجی، مرور نمایشگاهها و اقتصاد هنر است.
در بخش گفتگو در هر شماره خوانندگان با یک هنرمند بینالمللی آشنا خواهند شد. پرونده هنرمند مربوط به یکی از هنرمندان تاثیر گذار تاریخ هنر ایران است و به تحلیل و بررسی آثار وی میپردازد. در بخش هنرمند نوخاسته، هنرمندان جوانی که در عرصه هنر معاصر تلاش میکنند در ایران، منطقه و جهان معرفی میشوند.
این نشریه تریبونی برای بیان اندیشههای معاصر در زمینه نقد و تحلیل هنر ایران، منطقه و جهان خواهد بود.
شایان ذکر است فصلنامه هنر فردا در داخل کشور در گالری ها و کتاب فروشی های معتبر عرضه می شود .
پایان پیام/
نظر شما