86 درصد جمعیت بالای شش سال کشور باسوادند

معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان سواد آموزی کشور گفت: براساس سرشماری نفوس در سال 90، 86 درصد جمعیت بالای شش سال کشور باسوادند.

علی باقرزاده فاروجی، معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان سواد آموزی کشور به نرخ باسوادی در کشور به خبرنگار شبستان  در بجنورد  گفت: هم اکنون نرخ باسوادی در جمعیت بالای شش سال در کشور 86 درصد و در جمعیت 10 تا 49 سال 93 درصد است.


وی افزود: می بایست بر اساس برنامه ریزی در طول برنامه پنجم توسعه انجام شده جمعیت بی سوادی در زیر 50 سال به صورت کامل ریشه کن شود.

 

وی به آمار تعداد بی سوادان در کشور اشاره و اعلام کرد: در حال حاضر سه میلیون و 456 هزار نفر در گروه سنی 10 تا 49 سال در سطح کشور بی سواد هستند.


وی همچنین تعداد بی سوادان در گروه سنی شش سال به بالا را نیز 9 میلیون و 719 نفر اعلام کرد و افزود: این آمارها بر اساس سرشماری نفوس مسکن سال 90 با این پیش فرض که کسی سواد خواندن و نوشتن نداشته باشد و خود اظهاری افراد به دست آمده است.


وی تصریح کرد: بخشی از آمار بی سوادان مربوط به اتباع خارجی می شود که از آمار بی سوادی بالایی معادل 40 درصد برخوردار هستند و بخشی دیگر نیز مربوط به افراد آموزش ناپذیر از جمله کودکان استثنایی و فوتی ها است که هم اکنون در حال بررسی برای خارج کردن این افراد از لیست بی سوادان هستیم.


باقر زاده فاروجی تعداد جمعیت زیر پوشش برنامه های سواد آموزی در سال جاری را 650 هزار نفر عنوان کرد و گفت: حدود 400 هزار نفر از این تعداد در دوره های سواد آموزی عمومی، 200 هزار نفر در دوره تحکیم سواد و 50 هزار نفر نیز در دوره انتقال و توسعه سواد قرار دارند.


رییس سازمان سواد آموزی کشور  از جمله برنامه های این سازمان را جمع آوری و مستند سازی چهره های موفق که تحصیلات اولیه را از سواد آموزی آغاز و به مدارج علمی و مسئولیت های اجرایی بالایی رسیده اند، ذکر کرد و تهیه بانک اطلاعات اسمی و آدرس و مشخصات بی سوادان، تغییر روش های سواد آموزی و مشارکت همه دستگاه ها و نهاد های اجرایی، استفاده از ظرفیت مردم ، موسسات و تشکل های مردمی و بخش غیر دولتی  را در ادامه  به این اقدامات افزود.


وی تحیکم سواد و جلوگیری از بازگشت به بی سوادی، آموزش مداوم و ارتقای سواد و پایه گذاری نظام آموزشی بزرگ سالان، تامین منابع، ارتباط مستمر با مدیران مدارس و استفاده از فنآوری های نوین را از دیگر برنامه های این سازمان برشمرد.


در خاتمه متذکر شد: اگر می خواهیم بی سوادی به طور کامل در جامعه ریشه کن شود باید به اندازه عظمت موفقیت آن، دولت و مجلس کمک کنند تا منابع به میزان کافی تامین شود چرا که در دو سال گذشته منابع به میزان کافی در اختیار این سازمان قرار نگرفته است.


پایان پیام /

کد خبر 249657

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha