به گزارش خبرگزاری شبستان تحلیل گران می پرسند اسپانیا با نرخ بیکاری بیست و هفت و شانزدهم درصد جمعیت فعال چگونه همچنان پابرجاست؟ هر بار که نرخ بیکاری منتشر می شود این سوال مطرح می شود و پاسخ جامعه شناسان ، اقتصاددانان و سیاستمداران یکسان است: انسجام خانوادگی مانع از آن می شود که بسیاری از افراد به حال خود رها شوند و به خصوص اقتصاد زیرزمینی نقش مهمی ایفا می کند زیرا بر اساس ارزیابی ها ، حدود بیست تا بیست و پنج درصد تولید ناخالص داخلی اسپانیا از این طریق تامین می شود.
بر اساس گزارش موسسه ملی آمار، شش میلیون و دویست هزار اسپانیایی بیکار در جستجوی کارند و یک میلیون و نهصد هزار خانوار، کل اعضایشان بیکارند. اما چه تعداد از این افراد شغلی اعلام نشده دارند؟ این سوال در اسپانیا یک تابو محسوب می شود.
با این حال مشاغل سیاه در اسپانیا کاملا مشهود است. رئیس انجمن کارگران مستقل با اشاره به مشاغل سیاه می گوید: رقابت ناجوانمردانه ای وجود دارد که برخی کارگران بیکار بر دیگران تحمیل می کنند.
در خیابانهای اسپانیا آگهی های کوچک تبلیغاتی برای جذب کارگر خدماتی برای کارهای منزل ، نقاشی ساختمان ، تعمیر پارکت ، آموزش زبان انگلیسی ، راننده تاکسی و غیره به همراه یک شماره تلفن همراه که روی دیوارها نصب شده دیده می شود.
در مادرید هنگامی که مسئولان شرکت های ساختمانی به کارگر نیاز دارند ، سراغ کارگرانی می روند که در میادین جمع می شوند. کارگرانی که فاقد اقامت قانونی و حمایت اجتماعی اند.
این کارگران بسیار مراقبند که در دام پلیس برای بازداشت مهاجران غیرقانونی نیفتند.
بخش ساخت و ساز مسکن تنها بخشی نیست که کارگران در آن بصورت غیرقانونی فعالیت می کنند. به گفته یکی از مسئولان اتحادیه های کارگری در اسپانیا ، بیست تا سی درصد اقتصاد بخش هتلداری و رستوران داری در کشور زیرزمینی است.
دولت اسپانیا که از وجود چنین مشکلی در اقتصاد خود آگاه است ، مبارزه با تقلب را یکی از اولویت های خود قرار داده است. طرح دولت برای مبارزه با مشاغل غیرقانونی باعث شناسایی بیش از نود و یک هزار شغل اعلام نشده در سال دو هزار و دوازده شد ، که این رقم دوازده درصد بیش از سال دو هزار و یازده بود.
به گفته یکی از مسئولان وزارت دارائی اسپانیا، درآمد اقتصاد زیرزمینی به دویست و چهل میلیارد یورو می رسد. در حالی که با احتساب این رقم ، میزان مالیات دریافتی دولت باید به شصت میلیارد یورو برسد. وی افزود : اسپانیاپس از یونان از لحاظ تقلب مقام دوم را در اروپا به خود اختصاص می دهد.
برخی کارشناسان می گویند اگر اقتصاد زیرزمینی در اسپانیا وجود نداشت ، این کشور تا کنون دستخوش انقلاب شده بود.
این در حالی است که ده ها هزار اسپانیایی در روز اول ماه مه در مخالفت با سیاست های ریاضتی تحمیل شده از سوی اتحادیه اروپا تظاهرات کردند.
بنا بر اعلام سندیکاهای اسپانیایی پنجاه هزار تن از مردم اسپانیا روز چهارشنبه اول ماه مه در مادرید تظاهرات کردند. اسپانیا در بین کشورهای اروپایی از نظر شمار بیکاران مقام دوم را کسب کرده است، در روز اول ماه مه اصلی ترین شعارهای مردم این کشور، دفاع از فرصت های شغلی و مخالفت با سیاست های ریاضتی بود. تظاهرکنندگان کاهش بی سابقه بودجه توسط دولت دست راستی را سرزنش کردند.
اسپانیا از یک سال پیش سیاست های ریاضتی سختی را متحمل می شود. این سیاست های ریاضتی برای صرفه جویی معادل یکصد و پنجاه میلیارد یورو تا سال دو هزار و چهارده برنامه ریزی شده اند. سیاست های ریاضتی زمینه ساز رکود اقتصادی در اسپانیا بوده است.
هفته نامه فرانسوی لوموند در گزارشی به اوضاع نابسامان اقتصادی در اسپانیا پرداخته و به سوال چرا در اسپانیا انقلاب نشد پاسخ داده است .
کد خبر 249550
نظر شما