«محمود آموزگار» رییس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران بینالمللی ایرانیان در گفتوگو با خبرنگار شبستان، درباره هزینه دریافت غرفههای ناشران خارجی در نمایشگاه امسال بیان کرد: یکی از اقدامات خوب معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره نمایشگاه کتاب این بوده که اجاره غرفههای بخش بینالملل همسان با بخش داخلی محاسبه شده است، در حالی که سال قبل برای هزینه هر متر از غرفهها یورو دریافت میکردند.
وی با اشاره به اینکه اگر هزینه قبلی لحاظ میشد، هزینه ناشران خارجی سر به فلک میکشید، گفت: اگر قرار بود غرفهها با هزینههای سال گذشته و 80 یورو برای هر متر محاسبه شود با احتساب ارزش افزوده، قیمتها برای ناشران سر به فلک میکشید. سال گذشته بر اساس تعرفههای موجود، برای هر متر چهارصدهزار تومان دریافت میشد، اما امسال حداکثر مبلغ دریافتی برای هر غرفه 300هزار تومان شده است؛ به این معنا که برای هر متر غرفه 30 الی 50 هزار تومان دریافت می شود.
ماجرای یارانههای اختصاص داده شده برای خرید کتابهای خارجی/ خرید با بنکارت در بخش بینالملل
آموزگار در ادامه در مورد سازوکار استفاده بخش بین الملل از یارانه های اختصاص داده شده به ناشران، اظهار کرد: من هم مثل بقیه شنیدم که قرار است اختصاص یارانهها به صورت فروش کتابها با ارز مبادله ای صورت بگیرد، اما تا به حال کسی با ما که مسئول برگزاری بخش بین الملل به عنوان انجمن ناشران بینالمللی هستیم، صحبتی نشده است. در مقررات نمایشگاه امسال، چیزی به نام بخش یارانهای سالن ارزی پیشبینی نشده است.
وی با اشاره به پیشنهاد انجمن ناشران بین الملل در جلسه دیدار با رییس جمهور، خاطرنشان کرد: با توجه به تحریمها و وضعیت اقتصادی، ما به دولت پیشنهاد دادیم که برای علاقهمندان به کتابهای لاتین بودجهای اختصاص داده شود و آن را از طریق بنکارتها در اختیار دانشجویان و استادان قرار دهند، چون به نظر من، حدود 80 درصد متقاضیان کتابهای بخش خارجی دانشگاهها و موسسات دولتی هستند و به همین دلیل اعطای یارانه از سوی بخشی از دولت به بخش دیگر آن معنا و مفهومی ندارد.
رییس انجمن ناشران بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران تاکید کرد: تنها 20 درصد از خریداران کتابهای خارجی اشخاص حقیقی هستند که ما پیشنهاد دادیم از طریق استفاده از بنکارتها، بتوانند بنیه خرید کتاب را به دست بیاورند.
وی تصریح کرد: از دیگر تفاوتهای امسال نسبت به سال قبل این است که در دورههای قبلی افرادی که بنکارت داشتند نمیتوانستند در بخش بینالملل از آنها استفاده کنند، ولی امسال این امکان فراهم شده است.
بازدید و ثبت سفارش 6 هزار نفر از سایت برای خرید کتاب خارجی
وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه پیشتر گفته میشد قیمت گذاری کتابهای بخش بین الملل توسط انجمن فرهنگی ناشران بینالمللی ایرانیان اعمال میشود، گفت: یکی از ویژگیهای متفاوت این دوره از نمایشگاه کتاب این است که کلیه عناوین و اطلاعات قیمتی کتابهای بخش بینالملل بر روی وبسایت انجمن فرهنگی ناشران بینالمللی ایرانیان و خانه کتاب در دسترس عموم و سازمانها و دانشگاهیان قرار گرفته است.
بر اساس اعلام آموزگار، آپلود عناوین کتابهای بخش بینالملل از 15 فروردین ماه در سایت انجمن فرهنگی ناشران بینالمللی ایرانیان انجام شده است که در این مدت 6 هزار نفر از این سایت بازدید و به ثبت سفارش اقدام کردهاند.
به گفته وی، قیمتگذاری کتابها آزاد است اما برای اطلاع مصرف کنندگان از این قیمتها، اطلاعات به صورت روشن بر روی سایت موجود است.
رییس انجمن ناشران بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران بیان کرد: در دورههای قبل خریدهای ارزی از طریق بن کارت صورت میگرفت، اما با حذف بنکارتهای بخش بینالملل، تسهیلات بهتری فراهم شده است تا از طریق ثبت سفارش در سایت www.anjomannasheran.com ثبت سفارش خرید کتاب صورت گیرد.
20هزار عنوان کتاب جدیدالچاپ در بخش بین الملل نمایشگاه کتاب
وی در ادامه درباره عرضه چاپ های جدید کتاب های خارجی در نمایشگاه سخن گفت و افزود: با توجه به تحریمها و معوق ماندن بخشی از طلب ناشران خارجی در دورههای قبل، انتظار ما این بود که امسال کتاب جدید کمتری از سوی ناشران خارجی به دست ما برسد، اما به نظر من میزان کتاب جدید ارائه شده تا به حال خوب و قابل قبول بوده است.
آموزگار با اشاره به اینکه هنوز بخشی از محموله کتابهای ناشران لاتین و عربی در گمرک قرار دارد و باید ترخیص شوند، گفت: تاکنون 130 هزار عنوان کتاب لاتین و 27 هزار عنوان کتاب عربی در نمایشگاه برای عرضه موجود است. از میان این تعداد، 46 هزار عنوان در شاخه علوم انسانی، حدود 24 هزار عنوان علوم پایه، 23 هزار عنوان در شاخه مهندسی، 23 هزار عنوان در پزشکی و 11 هزار و 500 عنوان در شاخه هنر عرضه میشود.
حدود 20 هزار عنوان کتابهای عرضه شده در بخش بینالملل نمایشگاه کتاب، مربوط به سالهای 2012 و 2013 و چاپ جدید هستند. همچنین 23 هزار عنوان یا 17 درصد مربوط به سال 2011، 22 هزار و 616 عنوان یا 34 درصد مربوط به سال 2010 و 16 درصد عناوین مربوط به سال 2009 هستند.
پایان پیام/
نظر شما