بازار تئاتر به فجر بازگشت/ جدول تئاتر فجر پر اثر نخواهد بود

اسماعیل عالی زاد از بازگشت بازار تئاتر به سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر خبر داد و گفت: جدول جشنواره امسال به لحاظ کمی پر اثر نخواهد بود و نهایتاً 70 تا 80 اثر در این جدول جای می گیرد.

 به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر (همزمان با انتشار فراخوان) ظهر امروز چهارشنبه 11 اردیبهشت با حضور قادر آشنا، مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی، اسماعیل عالی زاد، دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر  در تالار کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

 

به هنگام بودن انتشار از برجسته ترین وِیژگی فراخوان تئاتر سی دوم است

 

در ابتدای این نشست اسماعیل عالی زاد، دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از انتشار پوستر این جشنواره خبر داد و گفت: براساس فراخوان پوستر سی دومین جشنواره تئاتر فجر گروهی از هنرمندان فراخوان را اجابت کردند و آثاری به دبیرخانه ارسال کردند ، که بعد از داوری این آثار پوستر جشنواره منتشر خواهد شد.

 

 دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر  با اشاره به ویژگی های فراخوان جشنواره سی دوم اظهار داشت: 

صحبت نمی کنم که یک فراخوان خاص را منتشر کرده ام، جشنواره فجر تاکنون بر روی شانه های بزرگانی برگزار شده است و ما براساس فراخوان های پیشین نقاط قوت را بیرون کشیده و این فراخوان را اعلام کرده ایم.

 

وی افزود: فراخوان سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در فردیت خود ویژگی های دارد، از نظر من ویژگی فراخوان سی دوم از دو مولفه بیرونی  و درونی برخوردار است،  برجسته ترین ویژگی فراخوان سی و دوم به هنگام بودن انتشار ان است، زیرا هم دبیرخانه برنامه خود را می داند و  تولیدکنندگان آثار در تنگنای زمانی قرار نمی گیرند، هر گروهی و هنرمندی با سعه صدر می تواند با کیفیت اثری را آماده کند.

 

عالی زاد خاطر نشان کرد:  آثار در دو بخش آثار به اجرا رفته در مرور و آثار بخش چشم انداز تئاتر ایران قابل رویت هستند. عناوین بخش ها شاید برای خیلی ها سوال باشد اگر بخش هایی چون نگاه نو، تازه نیست امروز با رویکردی دیگر لحاظ شده است.

 

 دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر  همچنین اذعان کرد: جشنواره سی و دوم با یک جدول پر اثر برگزار نخواهد شد، به لحاظ تعداد 70 تا 80 اثر جدول جشنواره را پرخواهد کرد و  این نشان می دهد که دبیرخانه سی و دومین جشنواره تئاتر فجر بر کمیت توجهی نکرده و کیفیت را در راس اولویت خود قرار داده است.

 

عالی زاد با بیان اینکه جشنواره تئاتر فجر از 24 دی تا 12 بهمن همزمان با هفته وحدت برگزار خواهد شد، گفت:جشنواره ای را داریم که نه تنها وجه تئاتری را لحاظ می کند، بلکه دو واقعه تاریخی، هفته وحدت و سالگرد پیروزی انقلاب را دربرمی گیرد.

 

به گفته دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر توجه به کارگاههای آموزشی و نشست های تخصصی از دیگر اولویت های این دوره از جشنواره است که کار کارشناسی و جلسات آن شروع شده است.

 

عالی زاد از بازگشت بازار تئاتر به جشنواره فجر خبر داد و گفت: بر اساس آنچه در فراخوان اعلام شده بازار تئاتر برای بار چهارم به جشنواره تئاتر فجر بازمی گردد.

 

در ادامه این نشست قادر آشنا، مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی درباره  مشکل مالی در جشنواره تئاتر فجر گفت: من بارها اعلام کرده ام که مشکل مالی نمی تواند از اعتبار جشنواره ای مثل فجر بکاهد، هر اتفاقی که بیفتد نمی تواند مانع برگزاری با کیفیت جشنواره شود، جشنواره مشکل مالی نخواهد داشت.

 

 مدیر اداره کل هنرهای نمایشی از تکمیل آیین‌نامه‌ی شورای نظارت و ارزشیابی خبر داد و گفت: این آیین‌نامه را برای تصویب به دبیرخانه‌ی شورای عالی انقلاب فرهنگی فرستاده‌ایم.

 

اسماعیل عالی زاد نیز درباره کیفیت آثاری که در جشنواره سی و دوم حضور خواهند داشت، اظهار داشت: وقتی ما صحبت از کیفیت می کنیم باید سازوکارهای اجرایی ان را فراهم کنیم، اینکه دبیرخانه از حالا شروع به کار کرده است برای تحقق این هدف است. یکی از مراحلی که می توانیم امر کیفیت را مدیریت کنیم برمی گردد به حوزه انتخاب و داوری که از چند وجه می توان به آن نگریست، اینکه هیئت داوری چه کسانی باشند که در کیفیت آثار  انتخابی اثرگذار هستند، دبیرخانه برای چینش این افراد تلاش دارد تمام حوزه های درگیر را به مشورت بطلبد.

 

دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر  اذعان کرد: ما نمی توانیم بگوییم جشنواره فجر سی و دوم  نقطه ضعف نمی تواند داشته باشد، اما سعی می شود که با کمترین ضعف برگزار شود.

 

وی تصریح کرد: در بخش آثار صحنه ای کنترل کیفی متون و انتخاب متون با جدیت تمام دنبال می شود و بر این اساس آیین نامه های اجرایی را دنبال می کنیم. یکی از این آیین نامه ها آیین نامه چگونگی انتخاب داوری، چگونگی داوری و نظارت بر داوری است که آیین نامه ها در ارزیابی متون در مراحل بعدی نیز وجود خواهد داشت.

 

 

قادر آشنا نیز درباره اتمام کار دولت دهم و اینکه آیا جشنواره با همین برنامه هاپیش خواهد رفت، گفت: در بحث اساس نامه جشنواره یک کار عالمانه صورت گرفته است که تمامی سلیقه ها را دربرمی گیرد. مضاف بر این ما چشم انداز 4 ساله تئاتر را نیز آماده کرده ایم که همراه با اساسنامه به معاونت هنری ارایه شده است. ما تا آنجایی که وظیفه ماست و مجال خدمتگذاری هست انجا وظیفه می کنیم و بعد از ما هم هر کسی که می آید ادامه می دهد.

 

عالی زاد نیز در تایید صحبت های قادر آشنا اظهار داشت: از اینکه نگران من هستید، ممنونم، از اینکه نگران جشنواره هستید نیز متشکرم، باید به جایگاه  و حس مسئولیت پذیری توجه کنیم، پذیرش چنین موقعیتی تعهدات خاص خود را دارد که من عالی زاد هر کسی بخواهد این مسئولیت را بپذیرد این تغییرات همراهش خواهد بود و این نشان از پویایی در جامعه است که امری عادی است مسئولیت پذیری در این جایگاه آنقدر اهمیت دارد که فرد بخواهد وظیفه اش را مبتنی بر تغییرات دنبال کند، دغدغه ای در این زمینه ندارم و فرد دیگری که آمد من سرم را بالا می گیرم و می گویم من وظیفه ام را درست انجام دادم.

 

اسماعیل عالی زاد درباره داوران تکراری در جشنواره تئاتر فجر نیز گفت: داوران یک بخش به دبیرخانه برمی گردند البته  داوران ما در کسوت استادی هستند و اگر نتوانستند کار خود را به درستی انجام باید دید که ایراد کار از کجاست، شاید در سی و دومین جشنواره تئاتر فجر در کنار خیلی از داوران کسانی را داریم که کمترین داوری را داشته باشند.

 

دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر همچنین گفت: در فراخوان سی دومین جشنواره تئاتر فجر ازبخش «نگاه نو» به «نسل نو» یاد می شود و سلیقه ای هم نیست ، جشنواره ما بین المللی است ما در فراخوان بین الملل این دسته بندی را نداریم. در این فراخوان تجربه های نو هم حذف شده است، ما در تشریح و توصیف تجربه های نو گفته ایم ان آثاری که ابتکار و خلاقیت و نوآوری دارند،لحاظ می شود اما مگر می شود وارد هر عرصه هنری شد و از خلاقیت نگفت، هنرزاده خلاقیت است، بنابراین چیزی باید گنجاند که بتوان تعریف درستی برای ان آورد به همین خاطر تجربه های نو حذف شد.

 

عالی زاد درباره اعلام بودجه سی و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اظهار داشت: دبیرخانه دارد کارهای مربوط بخ بودجه در بخش های مختلف را دنبال می کند، در پیش نویس اساسنامه جشنواره تئاتر فجر آمده که دبیرخانه جشنواره باید تا پایان خرداد سالی که جشنواره در آن برگزار می شود، بودجه بندی را انجام دهد.

 

قادر آشنا درباره جشنواره تئاتر فجر و نسبت آن با انقلاب اسلامی گفت: در فراخوان جشنواره برای این امر تاکید کرده ایم آثاری که متناسب با آرمان های انقلاب و اسلامی و دفاع مقدس و هویت ملی است را حمایت می کنیم، باید از متون دینی و هویت خودمان دفاع کنیم نه تنها حمایت کنیم، بلکه  از متن ایرانی درباره میراث فرهنگی  کشورمان افتخار کنیم.

 

عالی زاد نیز در ادامه صحبت های مدیر کل مرکز هنرهای نمایش گفت: تاکنون پس از پیروزی انقلاب سی و یک جشنواره برگزار شده است و در آستانه برگزاری سی و دومین جشنواره هستیم، تاکنون سی و یک دوره محصولات انقلاب اسلامی در جشنواره تئاتر فجر عرضه شده است، ما در فراخوان امسال محورهای را آورده ایم که آثار براساس آنها تولید شود و این محورها به صورت تشریفاتی نیست.

 

عالی زاده درباره برنامه یک ساله اش در دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر اظهار داشت: ما باید بپذیریم که اگر در این دوره عمری باقی ماند و ما بودیم کارمان را به درستی انجام می دهیم، البته همیشه نواقصی هست که نفر بعدی می تواندآن را رفع کند و اگر نقاط مثبتی نیز بودباید برجسته و بررسی شود.

 

آشنا درباره برگشتن بخش چشم انداز به سی دومین جشنواره تئاتر فجر و اینکه ضمانتی برای اجرای عمومی آثار ندارند، گفت: ما امسال کلیه تعهداتی که برای اجرای عمومی داده شده بود را اجرایی کردیم، با توجه به اینکه این تعهدات در دوران مدیریت من نبود، برای اولین بار به 5 کار استانی اجرای عمومی داده شد  و 2 کار استانی در تهران مجوز اجرای عمومی  گرفتند، تا الان دو برابر جشم انداز سال 91 از اجرای عمومی حمایت کرده ایم، آثاری که خوب باشد وقتی بیایند بر طبق فرایندها به اجرای عمومی می روند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 249344

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha