شرکت گاز کردستان برای توسعه گازرسانی نیازمند منابع مالی است

مدیرعامل شرکت گاز کردستان، تامین منابع مالی و اختصاص به موقع آن را یکی از مهمترین نیازهای این شرکت در راستای اجرای برنامه های خود دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، محمد مهدی مهدوی، مدیرعامل شرکت گاز کردستان، امروز ( 11 اردیبهشت) در نشست با اعضای مجمع نمایندگان استان، تامین به موقع منابع مالی مورد نیاز پروژه ها را از درخواست های اصلی این شرکت از مسئولان اعلام کرد و از اعضای مجمع نمایندگان استان خواست در این زمینه شرکت گاز را کمک کنند.


وی با اشاره به اینکه منابع مالی شرکت گاز محدود و تعداد پروژه ها زیاد است، افزود: تامین اقلام مورد نیاز پروژه ها هم به دلیل گران شدن قیمت آن سخت شده است و از این رو به منابع مالی بیشتری نیاز داریم.


مدیرعامل شرکت گاز کردستان، خواستار مطرح کردن خواسته ها از شرکت گاز در حد واقعیت های موجود شد و گفت: متاسفانه برخی درخواست ها از شرکت گاز استان برای انجام پروژه ها کارشناسی شده نیست و قاعدتا این گونه موارد از توان و ظرفیت کاری شرکت گاز استان نیز خارج است.


مهدوی به تعهدات شرکت گاز کردستان در راستای اجرای مصوبات سفرهای دور اول، دوم و سوم دولت و سفر رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: این شرکت در مجموع تعهد گازرسانی به 800 روستا را در قالب این سفرها دارد که از این تعداد تاکنون 683 روستا گازدار شده و مابقی نیز در حال اجرا و یا در حال واگذاری به پیمانکار است.


به گفته وی، شرایط برای گازرسانی به 46 روستای دیگر مازاد بر تعهدات مذکور در حال بررسی است.


مدیرعامل شرکت گاز کردستان، تاکید کردک شرکت گاز کردستان باتوجه به محدود بودن منابع مالی و افزایش بهای اقلام مورد نیاز پروژه ها، تنها می تواند به این تعهدات عمل کند و تقبل تعهدات بیشتر خارج از ظرفیت و توان مالی شرکت گاز استان است.


این مقام مسئول با اشاره به اینکه گازسانی به برخی از روستاهای استان توجیه اقتصادی و یا در مواردی حتی توجیه فنی نیز ندارد، گفت: برخی از روستاها با خطوط لوله گاز فاصله زیادی دارد و گازرسانی به این روستاها در حال حاضر فاقد توجیه فنی اقتصادی است.


به گفته وی، اولویت اول شرکت گاز استان کردستان روستاهایی است که در نزدیکی خطوط انتقال گاز قرار دارند.


وی همچنین از نمایندگان مردم استان خواست توقعات و انتظارات خویش را در توسعه گازرسانی استان متناسب با واقعیات موجود و در قالب تعهدات مصوب پیگیری نمایند و در تامین شرایط برای حصول نتیجه در راستای اهداف و برنامه های کارشناسی شده، شرکت گاز را یاری دهند.


مدیرعامل شرکت گاز کردستان به تشربح عملکرد شرکت گاز استان پرداخت و گفت: هم اکنون ساکنان 683 روستا معادل 68 درصد جمعیت روستایی و 24 شهر استان کردستان معادل 100 درصد جمعیت شهری از نعمت گاز طبیعی برخوردار است.


مهدوی گفت: 98 درصد تعداد روستاهای برخوردار از گاز این استان معادل 657 روستا طی سال های 84 تا 91 گازدار شده اند و در مجموع هم اکنون 93 درصد خانوارهای استان کردستان در شهر و روستا تحت پوشش گاز طبیعی قرار دارند.


وی با اشاره به اینکه اتصال روستاهای استان به شبکه گاز در هشت سال گذشته رشد 2/4 برابری داشته است، گازرسانی به 98 درصد تعداد روستاهای گازدار کردستان را مربوط به فعالیت ‌های هشت سال اخیر دانست.


وی گفت: این در حالی است که در سال‌های 1372 تا سال 1383 تنها ١٦روستا زیرپوشش این حامل انرژی قرار داشت، اکنون تعداد روستاهای برخوردار از گاز به 683 مورد رسیده است.


مدیرعامل شرکت گاز کردستان، سفرهای هیات دولت و سفر تاریخی مقام معظم رهبری به استان را در توسعه فعالیت‌های گازرسانی استان موثر دانست و گفت: با اجرای مصوبات این سفرها، جهش چشمگیری در فعالیت‌های گازرسانی استان به ویژه در بخش روستایی آن رقم خورد.


مهندس مهدوی خطوط انتقال فشار قوی احداث شده در استان کردستان را یک هزار و 360 کیلومتر اعلام و تصریح کرد: احداث بیش از ٩٤٥ کیلومتر این خطوط مربوط به فعالیت های هشت سال اخیر است.


به گفته مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان همچنین شش هزار و 240 کیلومتر شبکه گاز در این استان اجرا شده است که چهار هزار و 753 کیلومتر آن در هشت سال اخیر اجرا شده است.
 

وی با بیان اینکه در 20 سال گذشته 200 هزار و 700 انشعاب در استان کردستان نصب شده است، تصریح کرد: بیش از 117 هزار و 400 مورد از این انشعاب‌ها از سال 84 تا 91 نصب شده است.


مهندس مهدوی تعداد خانوارهای استان کردستان را 402 هزار خانوار ذکر کرد و گفت: تاکنون 373 هزار و 600 خانوار ساکن در استان کردستان از گاز طبیعی بهره‌مند شده‌اند که بهره‌مندی 224 هزار خانوار آن مربوط به عملکرد هشت سال اخیر است.


مدیرعامل شرکت گاز کردستان همچنین شمار واحدهای صنعتی بهره‌مند از گاز طبیعی در این استان تا قبل از سال 84 را معادل ١٢٧ مورد اعلام کرد و گفت: هم‌اکنون بیش از هزار و 190 واحد صنعتی استان کردستان از گاز طبیعی استفاده می‌کنند و این روند رو به افزایش است.


به گفته وی 11 شهرک صنعتی فعال و 48 جایگاه CNG در سطح استان هم اکنون از گاز طبیعی استفاده می کنند.


وی تامین گاز مستمر مشترکان در سطح استان را یکی از اولویت های شرکت گاز استان ذکر کرد و گفت: افتخار می کنیم که در تامین گاز مشترکان کوچکترین وقفه ای نداشته ایم.

 سید محمد بیاتیان رییس مجمع نمایندگان استان کردستان، با اشاره به مشکلات مالی شرکت گاز کردستان، تاکید کرد رایزنی های لازم را برای تامین منابع مالی از طریق اعطای تسهیلات انجام خواهیم داد.


وی با اشاره به سردسیر بودن استان کردستان خواستار استمرار توسعه گازرسانی در روستاها شد و گفت: توسعه گازرسانی در روستاهای کردستان با شتاب بسیار خوبی پیش می رود و نباید این روند متوقف شود.


وی با قدردانی از تلاش های مجموعه شرکت گاز کردستان در توسعه گازرسانی در سطح استان، گفت: گازدار کردن 683 روستا و 24 شهر به رغم کمبود اعتبارات و مشکلات موجود، عملکرد بسیار خوبی است.
 

نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران نیز در این نشست توسعه گازرسانی در استان کردستان بخصوص در حوزه روستایی را قابل تقدیر دانست.


سید احسن علوی یکی از درخواست های مردم حوزه انتخابیه خود را گازرسانی دانست و افزود: روستاهای فاقد گازرسانی نیز چشم به راه ورود گاز به روستای خود هستند.


پایان پیام/

 

کد خبر 249280

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha