به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، حجتالاسلام محمدحسن ابوترابیفرد، کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با حضور در دانشکده عمران دانشگاه خواجهنصیر به سؤالات دانشجویان پاسخ داد.
وی به اولین سؤال مبنی بر اینکه چه ویژگیای در خودتان برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری دیدید، گفت: بین کارآمدی نظام و رضایتمندی مردم رابطه مستقیمی برقرار است و به نظر من هر کس که دغدغه کارآمدی نظام را دارد میتواند با توجه به تواناش برای افزایش سطح رضایتمندی مردم وارد عرصه شود.
ابوترابیفرد با اظهار اینکه نقش دستگاه اجرایی برای جلب رضایتمندی مردم بیبدیل است، افزود: امروز میتوان با ارتقای سطح اعتماد به خرد جمع راهی برای دانش و اخلاق فراهم آورد تا سیستم مدیریت مبتنی بر علم و اخلاق را برای پیشرفت و عدالت هموار ساخت، تجربه سه دهه گذشته من بیانگر این است که احتمالا میتوانم در خدمت باشم و از آنجایی که ارتباط نزدیکی با علما و اندیشمندان و مدیران اجرایی سطوح بالا دارم میتوانم چهره تأثیرگذاری در قوه مجریه باشم.
نامزد احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در پاسخ به سؤال دیگر دانشجویان با این موضوع که شما در فتنه 88 مواضع مشخصی را اتخاذ نکردید، اظهار داشت: مواضع من بر رویدادهای بعد از انتخابات سال 88 بسیار شفاف است، هیچیک از چهرههای سیاسی کشور به اندازه من مصاحبه و گفتوگوی تلویزیونی در این خصوص نداشتند، همچنین من برای برونرفت از این بحران در کارگروهی که شورای نگهبان ایجاد کرده بود عضو شدم، قدمهای اصولی در این زمینه برداشتم و به جرأت میگویم هیچگاه با کسانی که ادعای تقلب در انتخابات داشتند همکاری نکردم.
وی تأکید کرد: البته باید این نکته را یادآور شوم که من در زمان موضعگیریهایم یادم هست که سعی میکردم اخلاق را رعایت کنم و بر اساس موازین قرآنی و ادبیات اسلامی سخن بگویم.
نایبرییس مجلس شورای اسلامی در واکنش به سؤالی در خصوص اینکه طرح نظارت بر نمایندگان که شما برای آن فعال بودید به کجا انجامید، گفت: بعد از اینکه مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان پیشنهاد دادند که مجلس خود نظارت بر نمایندگان ایجاد کنند نمایندگان مجلس هم طرح نظارت را تهیه کردند و به سرعت آن را سامان دادند و در نهایت در صحن علنی به تصویب رساندند اما شورای نگهبان قبل از تأیید این طرح چند ایراد به آن گرفت که در نهایت با اصلاح ایرادات طرح نظارت بر نمایندگان به قانون تبدیل شد و من هماکنون عضو هیئت نظارت بر نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستم.
ابوترابیفرد به سؤال دیگر دانشجویان مبنی بر اینکه آیا سیاست حذف گروهها و احزاب برای انتخابات را میپسندید، اینگونه پاسخ داد: به نظر من باید بستر حضور تمام سلایق سیاسی در عرصه مدیریت کشور فراهم شود و از ظرفیتهای مدیریتی کشور هم به صورت کامل استفاده کرد اما اعتقاد جدی دارم که ارتقای کارآیی نظام باید به شایستهسالاری احترام بگذارد و از انسانهای شایسته استفاده شود.
وی در مورد اینکه چرا اصلاحطلبان در این انتخابات حضور جدی ندارند و تقریبا انتخابات ریاستجمهوری به صورت تکحزبی برگزار خواهد شد، اظهار داشت: عملا سیاست نظام شفاف و روشن است و علاوه بر سخنان مقام معظم رهبری که روز نخست سال 92 مطرح کردند و بر حضور سلایق مختلف سیاسی تأکید داشتند ایشان در بیانات اخیر هم بر آن اصرار داشتند که سلایق مختلفی در انتخابات پیشرو حضور یابند و به نظر من هم اینگونه خواهد بود، انتخابات ریاستجمهوری به صورت تکحزبی برگزار نخواهد شد.
عضو ائتلاف اکثریت اصولگرایان در پاسخ به سؤال دیگری از سوی دانشجویان در مورد برنامههای اقتصادیاش عنوان کرد: امروز به دلایل مختلفی مسئله اصلی کشور بحث اقتصاد است و نظام سلطه نیز فشار و تحریم را متوجه همین نکته کرده و شرایط کشور هم نشان میدهد که باید به اقتصاد توجه ویژهای داشت، در حال حاضر رشد اقتصادی منفی است، نرخ بیکاری بالاست و ارزش پول ملی به شدت کاهش یافته است؛ من بارها تأکید کردهام که برای تحول در اقتصاد علیرغم مشکلات موجود ظرفیتهایی استثنایی نیز در اختیار داریم که از آن جمله میتوان به ظرفیت اقتدار سیاسی و امنیت مثالزدنی ایران که در حال حاضر در میان همسایههای ناامن قرار دارد و ظرفیت بینظیر نیروهای علمی تربیتشده در دانشگاهها اشاره کرد. علاوه بر این ظرفیتهای مادی استثنایی نیز همچون سرمایههای معدنی و زیرزمینی و سرمایه همسایههای زیاد کشورمان را که بازار خوبی برای بسیاری از کالاهای ما هستند میتوانند در حال بحران اقتصادی کشور به کار گرفته شوند.
وی با اظهار اینکه در کنار سؤتدبیر و سؤمدیریت که باید باید مدیریت مبتنی بر علم و اخلاق و شایستهسالاری در دستور کار قوه مجریه قرار بگیرد مهمترین معضل اقتصادی ما نقدینگی ریالی و ارزی است، تصریح کرد: معتقدم اگر انضباط مالی در دستور کار دولت قرار بگیرد و بودجه سالانه با مدیریت بر حجم متناسب دولت و رسالت حاکمیتی آن تنظیم شود مشکلات ما کمتر خواهد بود. همچنین بنده به عنوان فردی که در تدوین بودجه سالانه کشور نقش کلیدی داشتهام میگویم که ما میتوانیم 50 درصد حاصل درآمدهای نفتی را به صندوق توسعه ملی یا قبل از آن به حساب ذخایر ارزی وارد کنیم تا در شرایطی مانند امروز ذخایر ارزیمان برای کنترل قیمت ارز به صفر نرسد، این منابع میتواند مانند خون در رگهای کشور نقش پیدا کند.
ابوترابیفرد خاطرنشان کرد: نقدینگی موجود در کشور هم باید در جای خودش قرار بگیرد، به گمان من اگر اراده دولت و بانک مرکزی که سیاستگذار اصلی نقدینگی است فعال شود میتواند نقدینگی را به سمت هدف اصلیاش هدایت کند، ما میتوانیم در یک زمان قابل قبول و با کنترل و کاهش نرخ تورم به ثبات نرخ ارز، ایجاد اشتغال و افزایش ارزش پول ملی دست یابیم.
وی افزود: امروز اقتصاد میتواند جایگاه خودش را بهدست آورد که مبتنی بر نوآوری علمی باشد. همچنین من معتقدم نگاه بخشی به بعضی از مسایل مشکلات را حل نمیکند و اینکه رییسجمهور با حضور در یک منطقه پروژههای زیادی را افتتاح میکند باعث میشود کشور با رکود مقاوم شود و به نظرم باید به اقتصاد نگاه فرآیندی داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما