«ملکه» را سفارشی نساختم/ دفاع مقدس آدم‌های جالبی را معرفی کرد

کارگردان فیلم دفاع مقدسی ملکه در مراسم رونمایی از پوستر آن گفت:طرح اولیه فیلم را شرکت نفت به من داد ولی آن را قبول نکردم چون فیلم سفارشی دوست ندارم.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی"ملکه"به همراه رونمایی از پوستر آن با حضور محمدعلی باشه آهنگر، علیرضا زرین‌دست، حامد حسینی و میلاد کی‌مرام در فرهنگسرای ارسباران رونمایی شد.

 

محمدعلی باشه آهنگر در ابتدای این مراسم درباره ساخت فیلم "ملکه" گفت: در سال 87 هنوز "بیداری رؤیاها" ساخته نشده بود که پیشنهادی ازطرف شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفت به‌مناسبت صدسالگی صنعت نفت به من داده شد.

 

وی در ادامه افزود: پیشنهاد آن‌ها برای ساخت فیلم با بودجه 120 میلیون تومانی بود که من آن را نپذیرفتم؛ زیرا علاقه‌ای به ساخت فیلم سفارشی ندارم. ضمن اینکه تأکید داشتم موضوع فیلم باید درباره پالایشگاه آبادان باشد؛ زیرا خودم هم در زمان جنگ آنجا حضور داشتم. بنابراین می‌توانستم باورپذیرتر آن را به تصویر بکشم. حدود 12 ماه برای این فیلم پژوهش کردم. با دوستان دوران جنگ صحبت‌هایی داشتم و عمده این گفت‌وگوها درباره دیدبان‌ها بود. در همین‌جا مسیر این پژوهش مشخص شد. البته باید یادآور شوم که در نیمه راه ناامید شده بودم، تا اینکه در روز آخر، اتفاق بسیار خوبی افتاد.

 

وی ادامه داد: در طول مدتی که در آبادان بودم، غلام زرقانی که از بهترین دیدبان‍‌های جنگ بود، حاضر به گفت‌وگو نمی‌شد، تا اینکه روز آخر با او تماس گرفتم و گفتم می‌خواهم در حد یک چای خوردن به منزل او بروم. او هم پذیرفت تا 20 دقیقه نزد او باشم. در همان مدت کوتاه، خاطره‌ای از اولین روزی که بالای بویلر تلفات گرفت را تعریف کرد. با همان خاطره، دست‌پر روانه تهران شدم.

 

باشه آهنگر در ادامه افزود: زمانی که به تهران بازگشتم، مدیران عوض شده بودند؛ به همین دلیل، هیچ کمکی به ما نشد تا اینکه با فارابی وارد مذاکره شدیم . آن‌ها فیلمنامه را رد کردند. به همین دلیل، در طول 6 ماه خودم به‌تنهایی فیلمنامه را از ابتدا نوشتم و 70 روز در همان محلی که در فیلم دیدید، مشغول پژوهش و جمع‌آوری اطلاعات بودم تا اینکه سرانجام با همکاری عوامل، این فیلم ساخته شد.

 

وی با بیان اینکه این فیلم ماحصل تلاش تیم "ملکه" است گفت: مهم‌تر از همه، کسی است که برای این پروژه واقعاً زحمت کشید و او کسی نیست جز سیدابوالقاسم حسینی که قرارداد این کار را با او قبل از هدفمندی یارانه‌ها بستیم و یک سال بعد از هدفمندی یارانه‌ها، فیلم تمام شد. قیمت‌ها چندبرابر شده بود، اما او هیچ اعتراضی نکرد.

 

باشه آهنگر تصریح کرد: همان‌طور که می‌دانید، در سی‌امین دوره جشنواره فیلم فجر حق این فیلم خورده شد و در ساعات آخر رای داوران تغییر کرد.

 

در ادامه این مراسم، علیرضا زرین‌دست مدیر فیلمبرداری این فیلم ضمن یاد کردن از سعدی افشار به عنوان کسی که نسل او و خیلی های دیگر را خندانده است،گفت: همکاری من با باشه آهنگر به سال‌ها قبل بازمی‌گردد که در آن فیلم، من مدیر فیلمبرداری و او دستیار کارگردان بود. خود فیلم از یک سو و شخصیت و هوشمندی این کارگردان باعث شد تا این ارتباط دورادور بین ما باشد. تا اینکه باشه آهنگر پیشنهاد فیلمبرداری "فرزند خاک" را به من داد. زمانی که فیلمنامه را خواندم، به‌قدری قوی بود که دوست داشتم زودتر کار را شروع کنم.

 

زرین‌دست در ادامه افزود: از "فرزند خاک" به‌نوعی ارتباط روحی و روانی بین ما ایجاد شد. البته این نکته را هم باید یادآور شوم که من باید به کارگردان اعتقاد داشته باشم تا بتوانم کار را آغاز کنم. باشه آهنگر کارگردانی تواناست که دارای دانش و تجربه زیادی است. این‌ها مواردی بود که باعث شد رابطه‌ای گرم و صمیمی بین ما ایجاد شود. من معتقدم اندیشه که می‌آید، قصه انتخاب می‌شود و این قصه درباره چاهی است که به دل آسمان زده می‌شود و این موضوع در من ایجاد انگیزه کرد که آن را بپذیرم.
 

میلاد کی‌مرام نیز که در این مراسم حضو داشت، درمورد حضورش در ملکه، گفت: مانند سایر پروژه‌ها، فیلمنامه به من پیشنهاد شد. آن را خواندم. آن‎قدر متفاوت بود که در همان ابتدا من را جذب کرد. درمورد قصه و نقش، صحبت‌هایی با باشه آهنگر داشتیم. به محض اینکه به آبادان رسیدیم، غلام زرقانی، کسی که قرار بود ایفاگر نقشش باشم، را دیدم و متوجه شدم با چیزی که در ذهنم در مورد این شخصیت نقش بسته بودم فاصله زیادی دارد. به همین دلیل، سعی کردم با شخصیت زرقانی زندگی کنم.

 

کی‌مرام همچنین گفت: نقشش بسیار سخت بود، اما با کمک زرین دست و باشه آهنگر، که فقط نویسنده و کارگردان نیست، بلکه بازیگر نیز هست، توانستم از عهده نقش برآیم. خوشحالم که بعداز دو سال، طلسم فیلم "ملکه" شکست و بالأخره قرار است اکران شود.
 

حسین معززی‌نیا منتقد سینما که در این مراسم حضور داشت، در پاسخ به این سؤال که آیا این فیلم به‌نوعی رویکردش تقدیس جنگ است، گفت: نگاه‌ها به جنگ، متفاوت است و هر کشوری دیدگاه خاص خودش را درخصوص جنگ دارد و این دیدگاه در هر نسلی تغییر می‌کند. بنابراین، نمی توان گفت ماهیت جنگ چیست. آنچه ما به نام جنگ می‌شناسیم، مقوله‌ای است که می‌توان درباره آن اظهارنظر کرد. در اینجا باید یادآور شوم که آدم‌های جالبی در جنگ شکل گرفته‌اند.
 

انتهای پیام/

کد خبر 248320

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha