به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، علیاکبر حدادزاده، مدیرکل دامزشکی استان یزد در جمع خبرنگاران اظهارداشت: 4 کشتارگاه در استان یزد دارای مجوزهای بهداشتی و شرعی قرار دارد، در این کشتارگاه ها روحانیان مستقر هستند و ذبح آنان تحت نظارت شرعی روحانیون است.
وی با اشاره به افزایش مراکز عرضه شیر سنتی در یزد، توصیه کرد: مردم از شیر پاستوریزه استفاده کنند چرا که از میکروب بیماری زا عاری بوده و کیفیت شیر حفظ شده است.
مدیرکل دامزشکی استان یزد ادامه داد: مراکز توزیع شیر سنتی از دامپزشکی مجوزی ندارند ولی این سازمان وظیفه خود می داند که بر این مراکز نظارت و نمونه گیری کند و تاکنون 53 مرکز عرضه شیر سنتی در شهر یزد شناسائی شده اند.
حدادزاده با بیان اینکه 10 درصد فعالیت های بخش طیور و 60 درصد فعالیت های بخش دام استان به بخش خصوصی واگذار شده است، افزود: سال گذشته 197 میلیون دوز واکسن طیور و 3 میلیون و 551 هزار دوز واکسن دام وارد استان یزد شد.
وی با بیان اینکه 9 مرکز واکسناسیون در استان یزد وجود دارند، خاطرنشان کرد: 518 هزار و 206راس دام سبک و سنگین در استان یزد سال گذشته واکسینه شدند.
وی از تب مالت و سل به عنوان مهمترین بیماری های مشترک انسان و دام نام برد و گفت: سال گذشته برای کنترل سل از 30 هزار راس دام خون گیری و تست سل انجام گرفت که از این تعداد 125 راس دام آلوده شناسایی، کشتار و به صاحبان آن غرامت پرداخت شد.
حدادزاده ادامه داد: در سال گذشته 62 میلیون تومان غرامت پرداخت شد ولی تاکنون به 34 درصد دام های کشتار شده هیچ گونه غرامتی پرداخت نشده است واین موضوع فعالیت های نظارتی ر ابا مشکل در آینده مواجه خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در استان یزد تاکنون هیچ کانون آنفولانزای فوق حاد پرندگان شناسائی نشده است، خاطرنشان کرد: واکسیناسیون در کنار رعایت بهداشت میتواندنقش موثری در ارتقاء صنعت دام و طیور در استان داشته باشد.
حدادزاده با اشاره به نظارت کارشناسان دامپزشکی بر سلامت و بهداشتی بودن فرآوردههای دامی از زمان تولید تا عرضه، اظهار کرد: پارسال 43 هزار و 837 مورد بازرسی در سطح استان از مراکز تولید تا عرضه فرآوردههای خام دامی صورت گرفته است که منتج به تشکیل 244 مورد پرونده قضایی و معدومسازی 63 هزار و 957 کیلوگرم فرآوردههای خام دامی غیرقابل مصرف با دستور قضایی شده است.
مدیرکل دامزشکی استان یزد با اشاره به عدم بروز علائم بیماری تب کریمه کنگو در دامها و احتمال شیوع بیماری با گرم شدن هوا و فعالیت بیشتر کنهها، از شهروندان خواست تا علاوه بر خرید گوشت مصرفی خود از مراکز معتبر عرضه فرآوردههای خام دامی، به مهر و لیبل دامپزشکی بر روی لاشه توجه داشته باشند و پس از خرید گوشت، آن را به مدت 24 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری و سپس نسبت به خورد نمودن آن با استفاده از دستکش اقدام کنند.
پایان پیام/
نظر شما