جنگ سوریه؛ جنگ روانی/ترسیم آینده خاورمیانه در گرو جنگ سوریه

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه بخشی از جنگ سوریه، جنگ روانی است، گفت: ماجرای سوریه با گذشت بعد از دو سال صحنه شکست بسیار خفت بار آمریکا و هم پیمانانش در منطقه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علاء الدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه امریکا و هم پیمانان خود در ماجرای سوریه همه امکانات خود را به کار گرفته اند افزود: اما عملا نتوانستند به طوریکه محاسبات کسانی که در این تصمیم گیری ها نیز شریک بودند این بودکه طی چند ماه کار سوریه تمام است اما در حال حاضر نیروهای مسلح سوریه موفقیت های زیادی کسب کردند.

وی گفت: ‌بحث استفاده از سلاح شیمیایی از نقاط ضعف مخالفان مسلح با حمایت خارجی بود و اتفاقا نقطه قوت دولت سوریه به شمار می رود.

بروجردی در خصوص این موضوع که آیا ممکن است به بهانه استفاده از سلاح شیمیایی عملیات نظامی علیه سوریه شکل بگیرد افزود: در طراحی جنگ روانی این موضوع نمود دارد یعنی هم در اردن و هم در ترکیه تعدادی از جنگنده های رژیم صهیونیستی مستقر شده و برای عملیات نظامی تدارک لازم دیده شده است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی گفت: فضاسازی سیاسی و تبلیغاتی در این راستاست اما تصور می کنم که شرایط سوریه به گونه ای است که زمینه چنین کاری برای امریکا از این منظر وجود ندارد زیرا هر گونه حمله به سوریه مساوی است با گسترش دامنه جنگ به رژیم صهیونیستی.

بروجردی افزود: امنیت شکننده رژیم صهیونیستی که در جنگ با گروه مقاومت مشخص شده است دیگر تحمل چنین آزمونی را ندارد.

وی گفت:به رغم فضاسازی های سیاسی،‌تبلیغاتی و جنگ روانی تصور میکنم احتمال این امر بسیار ضعیف است.

بروجردی افزود:‌ بدون تردید بخش مهمی از جنگ سوریه، جنگ روانی است و آنها سعی می کنند برای کشورهای پشتیبان اطلاعات اشتباه بدهند و از آن طرف توی دل مردم را خالی و مسئولان را دچار رعب و وحشت کنند اما قضیه اصلا اینگونه نیست.

رئیس کمیسیون امنیت ملی گفت:‌ آنچه که ما در سفر به سوریه دیدیم آرامش بسیار قابل توجهی در دمشق بود حتی پیشنهاد رفتن به شهر حلب و سایر مناطق را هم دادیم که فکر می کنم در سفرهای بعدی انجام شود.

بروجردی در خصوص ایجاد شکاف بین مذاهب در منطقه و راه حل مقابله با موضوع اختلاف مذهبی نیز افزود:‌ فکر میکنم اقدام و توطئه شیطانی با سرمایه گذاری گسترده طراحی شده و آن تقابل در خانواده امت اسلامی است یعنی جنگ اسلام در برابر اسلام که این توطئه خطرناکی است.

وی گفت: راه مقابله با آن این است که علمای شیعه و سنی جمع شوند و حرکت تقریبی که جمهوری اسلامی بنیانگذار آن بوده انجام شود تا خنثی کننده این تفکر غلط شود.

بروجردی افزود: نقش علما به ویژه علمای اهل سنت در این زمینه بسیار مهم است و مذاکره با علما و صحبت با دولت ها وافکار عمومی آنها می تواند کمک کند تا این توطئه ها خنثی شود.

ترسیم آینده خاورمیانه در گرو جنگ سوریه است

مسعود امیری مقدم کارشناس مسائل غرب آسیا هم در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت:‌دولت بشار اسد در مسیر پیروزی حرکت می کند .

وی با بیان اینکه دولت سوریه از آغاز ناآرامی ها همواره دنبال کاهش بحران بوده است افزود:از این رو منطقی نیست که پرونده جدیدی با استفاده از سلاح شیمایی برای خود باز کند.

وی گفت:در ارزیابی مخالفان نیز گفته شده است حدود بیست درصد مردم مخالف دولت سوریه هستندبنابراین معقول و منطقی نیست که دولت سوریه علیه مردم خود از سلاح شیمیایی استفاده کند و برای خود پرونده ای به این بزرگی ایجاد کند.

امیری مقدم افزود: این کار یا بدست گروههای مخالف سوریه انجام شده یا کشورهای دیگر این کار را کرده اند تا دولت سوریه را متهم کنند.

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: امریکایی ها بعد از مسائل عراق و افغانستان دیگر جرات نمی کنند خودشان وارد درگیری شوند و برای این کار به صورت نیابتی از دیگران استفاده می کنند و می خواهند عربستان و قطر را جلو بیاندازند.

وی افزود:امریکایی ها اگر بخواهند حکومت بشار اسد را ساقط کنند باید جایگزینی برای وی داشته باشند اما آنها جایگزینی برای بشار اسد ندارند.

امیری مقدم گفت:‌برای امریکا و اسرائیل بهترین و کم هزینه ترین گزینه راه اندازی جنگ فرقه ای،‌مذهبی و قومی میان شیعه و سنی است که البته برخی کشورهای منطقه نیز با این طرح همراه شده اند.

وی افزود:‌مسائل لبنان، سوریه، عراق، بحرین و حتی مصر کاملا وابسته به هم هستند.

امیری مقدم گفت:‌برای آنها مهم است که انرژی این بیداری اسلامی را که می توانست در جهت مقابله با رژیم صهیونیستی به کار گرفته شود به جان هم بیندازند و انرژی آنها را خالی کنند تا امنیت رژیم صهیونیستی تامین شود.

کارشناس مسائل غرب آسیا افزود:‌همینطور جنجال آفرینی های راه افتاده بی ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری در ایران نیست.

وی گفت:‌به هر حال آنها می دانند انتخابات ما،‌انتخابات پرشوری خواهد بود و آنها طی دو سه سال اخیر تبلیغات وسیعی راه انداخته اند که کشور دچار مشکلات داخلی است و مسئولان با هم اختلاف دارند اما پس از اینکه انتخابات پرشور را می بینند می خواهند مسائل عراق، بحرین و سوریه را بزرگ کنند تا آن خبرها برجسته شده و خبرهای انتخاباتی ما به حاشیه برود.

امیری مقدم افزود:‌به نظر می رسد طراحی های دشمن با محوریت جمهوری اسلامی ایران صورت می گیرد.

وی گفت:جنگ امروز سوریه، جنگ چند لایه ای است به طوریکه جنگ قدرت های منطقه با سوریه است و حتی قدرت های بین الملل نیز در سوریه می جنگند.

امیری مقدم افزود: سرنوشت سوریه آینده منطقه را رقم می زند که اگر دولت بشار اسد بماند روند تحولات حضور امریکا و اسرائیل در منطقه رنگ و بوی دیگر پیدا می کند و اگر این دولت سقوط کند و آنها بتوانند جایگزینی برایش بیاورند سرنوشت خاورمیانه جور دیگر رقم خواهد خورد.

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت:سرنوشت آینده خاورمیانه و رژیم صهیونیستی به جنگ سوریه بستگی دارد و ما امیدواریم دولت سوریه بماند تا آینده خاورمیانه را آنطور که می خواهیم ببنیم و اگر برعکس شود حتما آینده خوبی برای خاورمیانه تصور نمی شود.

پایان پیام/


 

کد خبر 247866

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha