به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری کنگره بین المللی استاد شهریار ظهر امروز شنبه 7 اردیبهشت با حضور فتح اللهی، رییس کنگره شهریار، اشرف السادات موسوی لر، دانشیار دانشگاه الزهرا و رییس پژوهشکده شعر و هنر دانشگاه الزهرا، دکتر جعفری، از اعضای هیئت رییسه کنگره و نماینده ادوار مجلس، دکتر باستانی، از اساتید دانشگاه و هیئت رییس کنگره، دکتر خلیلی، مدیرمسئول فصل نامه ادبیات داستانی، دکتر عباس علی وفایی ریاست شورای سیاست گذاری کنگره و حامد مدنی، از اعضای کنگره استاد شهریار در محل سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.
شعر شهریار روحیه بخش جوانان ایرانی در ایام سخت بوده است
در ابتدای این نشست امید الله فتح اللهی، رییس کنگره بین المللی استاد شهریار گفت: استاد شهریار جزو نادر شعرایی است که به زبان فارسی و آذری، اشعار قوی و ستودنی و به یادماندنی را تقدیم ملت ایران کرده است، او در تمامی رنجها و عذابهای مردم در کنار انها بوده است و بعد از انقلاب در همه حوادث و بحرانها به فرزندان ایران زمین را روحیه بخشیده است.
وی یاد آور شد: بیشتر اشعار شهریار همچون «حیدربابا سلام» به 27 زبان زنده دنیا ترجمه شده است.
فتح اللهی با اشاره به تشکیل ستاد برگزاری کنگره استاد شهریار اظهار داشت: از یکسال قبل دوستداران شهریار از ستادی در تهران با کمک شهرداری تهران، دانشگاه تهران و در برخی موسسات علمی و فرهنگی تبریز دبیرخانه ای را تشکیل دادند که کنگره ای را در شان استاد در داخل و خارج از ایران سامان دهند، بر همین اساس فراخوان کنگره اعلام شد و از میان مقالات واصل شده 37 مقاله به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد که از این تعداد 6 مقاله از خارج از کشور است.
رئیس نخستین کنگره بین المللی استاد شهریار گفت: این کنگره 8 صبح روز 18 اردیبهشت در برج میلاد افتتاح می شود و در نخستین روز شعر شهریار نقد و بررسی می شود و برای روز دوم کنگره برنامه های تهران در نظر گرفته شده است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: براساس مجموعه مقالاتی که تاکنون درباره استاد شهریار ارایه شده 12 کتاب آماده چاپ شده است که از این تعداد 5 کتاب در کنگره رونمایی و در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
فتح اللهی افزود: 50 مهمان از کشورهای آلمان، پاکستان، تاجیکستان، آذربایجان، هلند و ترکیه در این کنگره حضور خواهند داشت.
شهریار سبک خراسانی و عراقی را احیاء کرد
استاد جعفری، شاعر و از نمایندگان ادوار مجلس با بیان اینکه شهریارر متعلق به یک قومیت و زبان نیست، گفت: شهریار کان معدن ادبیات ایران است، شهریار شخصیتی است که باید از نو شناخته شود، بزرگترین ویژگی شعر شهریار این است که علاوه بر زنده کردن سبک خراسانی و عراقی این دو سبک را با یکدیگر تلفیق کرده است.
وی افزود: شهریار روحی فراتر از یک ملیت و قومیت دارد و خود را مدیون زبان فارسی می داند، به همین دلیل او را در چهار گوشه دنیا می شناسند، به هر جایی که سفر می کنیم نام شهریار در کنار نام ایران گفته می شود.
شعر شهریار سرشار از انسانیت است
در ادامه این نشست دکتر اشرف السادات موسوی، دانشیار دانشگاه الزهرا، رییس پژوهشکده شعر و هنر دانشگاه الزهرا گفت: بیش از 49 هیئت علمی در همایش شهریار شرکت داشتند، 750 مقاله به این کنگره رسیده است و این نشان می دهد که شعر شهریار در خارج و داخل علاقه مندانی دارند، از میان مقالات پذیرفته شده کنگره 81 مقاله از 18 کشور خارجی بوده است.
وی افزود: استاد شهریار شاعر فرهیخته و دردمند است که در میان مردم زندگی زیسته و سروده است، شعر شهریار سرشار از انسانیت برای ماست که درگیر روزمرگی شده ایم.
دکتر اشرف السادات موسوی خاطر نشان کرد: شهریار به هنرمندان نظر بلندی داشت، در رابطه با هنر تجسمی که بنده در دانشگاه الزهرا با موضوع بینارشته ای به آن نگاه می کنم با شهریار آشنا شدم و پژوهشکده شعر و هنر در دانشگاه الزهرا بر همین اساس تشکیل شده است.
وی تصریح کرد: مقام شعری و تصویرآفرینی شهریار، بازتاب تفکر عاشقانه شهریار در شعر، جایگاه ادبیات معاصر در هنر، روح ادب و هنر در شعر شهریار، ترجمه های شعر شهریار و تاثیرپذیری از شاعران غیرایرانی از جمله محورهایی کنگره شهریار است.
شهریار چون سعدی و حافظ در تاریخ ماندگار است
دکتر باستانی، از اساتید دانشگاه و هیئت رییس کنگره گفت: شهریار شاعر ماندگاری است که چون سعدی و حافظ بعد از مرگش بیشتر شناخته خواهد شد و ماندگار خواهد ماند. شهریار از جمله شعرایی است که در اشعارش تصویرسازی می کند، شعر شهریار هر فردی را به فضای شعرش می برد، مخاطب را مانند یک تصویرگر به تصویری که می کشد، می برد.
وی اذعان کرد: شعر شهریار یکی از مصادیق حدیث قدسی است که عظمت های خداوند را در انسان بیان می کند. اشعار شهریار مباحث متعدد، فرهنگی،عرفانی، سیاسی، اجتماعی و خانوادگی را بیان می کند.
باستانی اظهار داشت: کنگره بدون تعلقات قومی و سیاسی صرفاً علمی برگزار می شود و تجلیل از شهریار شناخت، ابعاد ولایی شهریار، شناخت استاد شهریار در پیوند بین ملت های منطقه، ایجاد انقلابی در ادبیات معاصراز جمله اهدافی است که کنگره بین المللی استاد شهریار پیگیری می کند.
وی از رونمایی تندیس استاد شهریار بعد از کنگره در کتابخانه ملی خبر داد.
دکتر شهلا خلیل الهی، استاد دانشگاه شاهد نیز گفت: کنگره شهریار در راستای شناسایی استاد برگزار شده است، شهریار تنها یک شاعر ایرانی نیست، شاعری جهانی است، اگر به کشورهای ترک زبان مراجعه کنید، می بینید آثار زیادی از شهریار در آنجا وجود دارد، در کشورهای اروپایی از جمله آلمان 400 اثر درباره شهریار نوشته شده است.
سیدحامد مدنی، از اعضای بین المللی بنیاد شهریار نیز گفت: ایران با سابقه تاریخی اش با چالشی در منطقه مواجه است که کشورهای کوچک منطقه می خواهد مفاخر ایرانی را به نام خودش مصادره کنند، بنابر این بزرگداشت شهریار خدمت به فرهنگ ایران است.
پایان پیام/
نظر شما