آغاز دوره های آموزشی کارگزاران حج، عمره و عتبات از امروز

در رابطه با تعداد روحانیون اعزامی به تمتع امسال، منتظر بسته شدن کاروانها هستیم اما پیش بینی می شود که در مجموع قریب به 800 نفر روحانی، معین و مبلغه به تمتع امسال اعزام شوند.

حجت الاسلام حمید احمدی، معاون آموزش بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت با اعلام خبر آغاز دوره های آموزشی کارگزاران حج، عمره و عتبات به خبرنگار شبستان گفت: کلیه روحانیون کاروان های حج، عمره و عتبات برای کسب آمادگی های مورد نیاز در انجام ماموریت های خود می بایست دوره ها و کلاس های آموزشی را پشت سر بگذارند که امسال نیز سه عنوان درسی در زمینه مباحث «کلامی»،«فقه» و «مناسک و معارف قرآن» انتخاب شده و علاوه بر این سه عنوان درس، دوره های کارگاهی آنها نیز توسعه داداه شده است.

وی در توضیح بیشتر درباره این کارگاه های آموزشی افزود: با توجه به سیاست های بعثه مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از نرم افزارهای آموزشی برای زایران در عربستان، کلیه روحانیون و مبلغان حج و عمره می بایست در دوره کارگاهی آموزش جدیدترین نرم افزارهای آموزشی شرکت کرده و با این نرم افزارها آشنا شوند.

حجت الاسلام احمدی نرم افزارهایی مانند «روضه رضوان» و «جنه البقیع» را از جمله این نرم افزارهای آموزشی نام برد و تصریح کرد: دو نرم افزار «روضه رضوان» و «جنه البقیع» به اماکن تاریخی و زیارتی مکه مکرمه و مدینه منوره اختصاص دارد که علاوه بر این دو، سایر نرم افزارهای محتوایی و آموزشی و کارگاههای معارفی مانند«مدیریت رفتار» و کارگاه های «تعامل موثر» نیز از جمله آموزش هایی است که به روحانیون ارائه می شود.

 

معاون آموزش بعثه مقام معظم رهبری درباره آمار روحانیون اعزامی به حج تمتع امسال گفت: در رابطه با تعداد روحانیون اعزامی به تمتع امسال همچنان منتظر بسته شدن کاروانها هستیم و به تعداد کاروانهای اعزامی، روحانی نیز اعزام می شود. اما پیش بینی می شود که در مجموع قریب به 800 نفر روحانی، معین و مبلغه به تمتع امسال اعزام شوند.

حجت الاسلام احمدی در پاسخ به این سوال که آیا روحانیون کاروانها در رابطه با هجمه ها و شبهاتی که مبلغان وهابی عربستان، بخصوص به زائران ایرانی القا می کنند نیز آموزش های خاصی می بینند یا نه؟ خاطرنشان کرد: کلیه روحانیون حج و عمره که از طریق بعثه رهبری جذب می شوند، یک دوره آموزشی ضمن خدمت را پشت سر می گذارندکه 9 واحد از دروس آن اختصاص به موضوع پاسخگویی به شبهات دارد و به تک تک شبهات پاسخگویی می شود. بنابراین همه روحانیونی که به حج اعزام می شوند، در این دوره ها شرکت کرده اند.

وی افزود: علاوه بر این دوره آموزشی، امسال رویکرد بعثه رهبری در مباحث کلامی، نقد و بررسی سلفی گری و وهابیت است که این موضوع به عنوان یکی از کتابهای درسی روحانیون مدنظر قرار گرفته است.

 

حجت الاسلام احمدی با بیان الزامی بودن این آموزش ها هم برای روحانیون عمره و هم روحانیون تمتع تصریح کرد: این آموزش ها برای روحانیون عمره نیز برگزار می شود اما روحانیون تمتع علاوه بر این دوره های آموزشی، یک دوره بازآموزی نیز دارند.

وی یادآور شد: برای روحانیون عتبات نیز آموزش هایی در قالب 10 واحد درسی، شامل «مقتل شناسی» «مقتل خوانی» «روش تبلیغ» «تاریخ و سیره امامان شیعه» «شناخت عراق» و «اخلاق و آداب سفر» تعریف شده است.

حجت الاسلام احمدی افزود: بخشی از این آموزش ها به شکل حضوری و بخشی از آنها مجازی ارائه می شود اماکلیه شرکت کنندگان، می بایست از طریق سامانه آموزش مجازی بعثه رهبری در آزمون شرکت کنند. آموزش های معین ها و معینه ها نیز در قالب همین عناوین درسی است اما علاوه بر این عناوین،برخی آموزشهای تخصصی را نیز می بینند که در غالب هم اندیشی و آموزش های توجیهی برای آنها بیان می شود.

وی آموزش های بهداشتی و به صورت خاص مسایل بهداشت زنان و احکام و مسایل زنان را از جمله دوره هایی برشمرد که با حضور پزشکان و مختصصان زنان برگزار می شود.
معاون آموزش بعثه یادآور شد: زایران زن علاوه بر آموزش های توجیهی در ایران پس از اعزام و در عریستان نیز آموزش های ویژه ای دارند که توسط بانوان مبلغ اداره می شود و شخص بانوان مبلغ باید این دوره های آموزشی را گذرانده باشند.

پایان پیام/
 

کد خبر 247669

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha