به گزارش خبرنگار پیکر امیرحسین فردی نویسنده انقلاب و مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری با حضور مسئولان فرهنگی، هنرمندان و اهالی قلم صبح امروز شنبه هفتم اردیبهشت به سمت طعه هنرمندان بدرقه شد .
در مراسم بدرقه امیر حسین فردی استقبال قابل توجهی از سوی اهالی فرهنگ روبهرو شد و در آن چهره های فرهنگی برجسته ای از جمله حداد عادل، حسینی شریعتمداری و بسیاری از نویسندگان و شاعران حضور داشتند .
ناصر نادری که مجری این بود در ابتدا طی سخنانی گفت: شاید سعدی هم پیش از این چنین روزی را پیشبینی میکرد که شعر بگذارتا بگریم چون ابر در بهاران/ کز سنگ ناله خیزد روز وداع یاران »را سرود.
وی اضافه کرد: من امروز گویی پدرم را از دست دادهام و به همین دلیل حرف زدن برایم سخت است اما بغضهای فروخفته ما اقیانوس اقیانوس حرف برای گفتن دارد. امیرحسین فردی را در این روزها پدر بچههای مسجد جوادالائمه، معلم مهربان، مدیر مسئول کیهان بچهها، کارشناس ارشد وزارت ارشاد و چیزهایی از این دست خواندهاند، آقای فردی همه اینها بود اما از همه حاضران میخواهم به دلشان مراجعه کنند که آیا به خاطر این عناوین اینجا هستند یا به خاطر شرافت باطنی او زیرا فردی فی نفسه انسانی شریف بود و امروز اگر درختان کوچه عسگریپور هم چشم داشتند در وداع او اشک میریختند.
این عضو شورای نویسندگان مسجد جواد الائمه ادامه داد: والاترین ثمره وجودی امیرحسین فردی کوثری است به نام شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه که هر ساله با نام جشنواره ادبی شهید غنیپور برگزار میشود اما ای کاش امسال همه شما در اختتامیه جشنواره بودید که ایشان نگران بود و می گفت زوزه گرگها از پشت بامها شنیده میشود باید بیدار باشید و این زوزهها را جدی بگیرید.
وی در ادامه بیانیه شورای نویسندگان مسجد جواد الائمه را به مناسبت درگذشت فردی قرائت کرد. در ادامه مراسم سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سخنرانی پرداخت.
فردی نویسنده ای که پیش از انقلاب و بعد از انقلاب همواره بدون تزلزل گام برداشت
در ادامه سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با عرض تسلیت به دوستداران فرهنگ و ادب و همکاران فردی او را نویسنده ای مهربان، دلسوز، مخلص، ساده و خلاق معرفی کرد که از عمرش به بهترین وجه بهره برده است .
وی افزود:فردی چه در دوران مبارزه پیش از انقلاب و چه در سالهای بعد از انقلاب همواره بدون تزلزل گام برداشت و از انقلاب، جمهوری اسلامی و دفاع مقدس پشتیبانی کرد.
وزیر ارشاد ادامه داد: وی همواره حرمت قلم را پاس داشت و به دگراندیشان اعتنایی نکرد و داستانها، مقالات و شاگردانش را برای همه ما به عنوان باقیات صالحات بر جای گذاشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه تنها عمل انسانهاست که برای آنها ماندگار میماند، گفت: امروز روزی است که برای همه ما فرامیرسد و روزی هم خواهد رسید که اعمال ما را محاسبه کنند و در ترازوی حساب قرار دهند و تنها کسانی که در راه حق گام برداشتهاند در آن روز در کنار اصحاب یمین قرار خواهند گرفت.
حسینی ادامه داد: امید دارم که راه فردی ادامه پیدا کند و دستاوردهای نظام و آنچه که امام راحل و رهبری ترسیم کرده اند و در کار ایشان جلوه میکرد پس از او نیز به مانند او ادامه پیدا بکند.
وی در پایان گفت: فردی در هر کجا که منشا اثر بود با پشتکار و ثبات قدم کار می کرد. امیدوارم که امروز نیز با صالحان محشور شود و ما نیز در پی او در مسیر مستقیم گام برداریم.
انسانی بود که با نگاه به او از آرامشش آرامش مییافتم
مؤمنی شریف در این مراسم با بیان این جملات که همچنان بهتزده هستم و همانند بسیاری از شما باور نمیکنم که کنار پیکر امیرحسین فردی ایستادهام، گفت: امیرحسین فردی انسانی بود که با نگاه به او از آرامشش آرامش مییافتم هنگامی که سخن میگفت امید پیدا میکردیم او سر تا به پا شوق و زندگی بود به حدی مهربان که دوستان شاعر از صمیمیت محض در برابر او استفاده میکردند.
به گفته مؤمنی شریف برای ادبیات و هنر کشور درگذشت امیرحسین فردی مصیبت بزرگ به شمار میرود آن گونه که باید و شاید نقش او به ادبیات انقلاب شناخته نشد اما چارهای نیست و امروز باید تسلیم مشیت الهی باشیم.
رئیس حوزه هنری در ادامه به فعالیتهای خود در کنار این مدیر ارزشی و انقلابی اشاره و متذکر شد: چشممان به فضل الهی است که فرمود کسانی که در برابر مصائب صبر میکنند انشاءالله با لطف و رحمت خدا همراه خواهند بود اما با این حال جای خالی امیرخان در روزگاری که به او نیاز داریم خالی است.
وی در ادامه به نکاتی اشاره و تصریح کرد: شخصیت انسانی امیرخان فردی به حدی والا و مکرم بود او به معنای واقعی است، متخلص به اخلاق اسلامی بود کارهایش برمبنای حساب و کتاب بود. در روزگاری که اخلاق فراموش شده نبود شخصیتهایی چون فردی بسیار احساس میشود.
وی فردی را متعصب به آرمانهای انقلاب دانست و افزود: زندهیاد فردی به انقلاب اسلامی و آرمانهای آن تعصب داشت و تا آخر عمر بر آنها وفادار ماند چه در زندگی شخصی و چه در زندگی اجتماعی؛ او به دلیل منش و سلوک کریمانه از حیثهای مختلف همکاران و دوستانی داشت و حتی از برخی موارد آنها نیز چشمپوشی میکرد ولی آنجا که مسئله به انقلاب مربوط میشد اهل تسامح نبود.
مومنی در ادامه با تأکید بر این مهم که زندهیاد فردی همواره به رهبر عشق میورزید بیان کرد: آقای فردی عاشق رهبر انقلاب بود وقتی رهبری فرمودند در این روزگار رمان انقلاب فراموش شده خودش دست به کار شد و رمان اسماعیل را نوشت که در جلسهای پس از تألیف این کتاب رهبر انقلاب فرمودند جای این رمان خالی بود.
وی در ادامه خاطرهای از مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری بیان و گفت: زندهیاد امیرحسین فردی همواره به مادرش عشق میورزید و حق فرزندی را نسبت به او ادا کرد شاید سال گذشته در همین روزها که حال مادرش خوب نبود میگفت من نمیتوانم مرگ مادرم را تحمل کنم؛ یعنی مادرم میمیرد؟ من به او عرض کردم شما بزرگ ما هستید و بهتر از من میدانید که خداوند از همه چیز باخبر است اما همه ما رفتنی هستیم. چند ماه بعد مادر ایشان به رحمت خدا رفتند که از دوستان فردی (آبخضر) فرمودند باید پس از این ماجرا هوای آقای فردی را داشته باشید او به مادرش بسیار وابسته بود. پس از این ماجرا از آقای فردی پرسیدم شب را چگونه سپری کردید گفت سخت و تا صبح نخوابیدم البته نه به خاطر مرگ مادرم بلکه به خاطر آقا؛ چرا اینها مراعات آقا را نمیکنند من درد کشیدم از این ماجرا و با این درد مرگ مادرم را فراموش کردم خداوند آنها را که قلبهای بزرگ را به درد میآورند هدایت کند.
وی در ادامه شهادت داد و گفت: رهبر انقلاب در جلسهای 3 سال پیش فرمودند باید روی آقای فردی در حوزه حساب کنید؛ زمانی که به ایشان اعلام نیاز شد و به مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری آمدند در معارفه خود اینگونه گفتند که من در 60 سالگی در سنی نیستم که مسئولیتهای سنگین و اجرایی را بپذیرم ولی حضرت آقا خواستهاند در این روزگار نگاه ما به عرصه هنر جهادی باشد و من گواهی میدهم که امیرحسین فردی در این 3 سال حق جهادی را ادا کرد.
وی پایان گفت: فردی آدمی بود که مرگ را هم آغاز زندگی دیگر و زیباتری میدید.
پیکر امیر حسین فردی صبح امروزدرمیان خیل گستردای از اهالی فرهنگ به سمت قطعه هنرمندان بدرقه شد.
پایان پیام/
نظر شما