به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، قطعاً یکی از وظایف حکومت ها در نظام اسلامی تامین معیشت مردم در کنار مسائلی چون امنیت است و این وظیفه از ابتدایی ترین وظایفی است که حکومت ها باید به نحو احسنت انجام دهند تا مردم بتوانند با آرامش و امنیت در جامعه اسلامی زندگی کنند. البته ممکن است برخی مسائل و مشکلات چون جنگها، خشکسالی، تهدیدها و تحریمها و یا مسائل دیگر بر روی این مساله تاثیرگذار باشد اما قطعاً تامین معیشت و دور نگه داشتن جامعه از فقر می تواند به رشد و توسعه کشور کمک کند.
همگان به این مساله اذعان داریم که متاسفانه مشکلات اقتصادی این روزها در کشور ما بر روی زندگی مردم تاثیرات منفی گذاشته است و این مسائل ربطی به قشر و گروه خاصی نیز ندارد یعنی همه اقشار جامعه از مرفهین تا فقیرترین افراد را درگیر خود کرده است.
قطعاً مشکلات اقتصادی همراه خود فقر فرهنگی و اجتماعی را نیز به همراه دارد و ابراز نگرانی هایی را که این روزها از این مسائل می شود جای بررسی دارد.
راستی رییس جمهور آینده آیا باید به این مساله بیش از همه توجه کند و حل مشکلات اقتصادی را اولویت و دغدغه اصلی قرار دهد یا نه مسائل دیگر را در اولویت قرار دهد. آنچه در ذیل می بینید پاسخ 10 نماینده مجلس در مورد مهمترین اولویت های رییس جمهور آینده در بخش های فرهنگی، سیاست خارجی و اقتصادی است شما نیز می توانید مهمترین اولویت رییس جمهور آینده را یکی از این سه بخش بدانید.
مسعود میرکاظمی نماینده تهران و رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی مهمترین اولویت رییس جمهور آینده در سیاست خارجی را دفاع از استقلال، نظام جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و ادامه داد: رییس جمهور آینده باید شناخت کافی نسبت به مسائل بین المللی داشته باشد و با حضور فعال در صحنه های بین المللی از اقتدار و کیان جمهوری اسلامی دفاع کند.
وی مهمترین اولویت رییس جمهور آینده در حوزه اقتصاد را شناخت کافی نسبت به مسائل اقتصادی در کنار مسائل فرهنگی اجتماعی و سیاسی عنوان کرد و ادامه داد: رییس جمهور آینده باید در ابتدا طوری به مسائل وارد شود که برای 4 سال آینده خود نسبت به مسائل اقتصادی جامع نگری داشته باشد.
میرکاظمی با اشاره به مهمترین اولویت های فرهنگی رییس جمهور آینده گفت: ما کشور مذهبی هستیم و حوزه های فرهنگی اعم از حوزه های علمیه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیما را در کشور داریم و نگرانی از بابت مسائل فرهنگی و مذهبی نداریم چون ریشه مردم ما مذهبی است ولی نگرانی از بابت مسائل اقتصادی است که ممکن است بر روی مسائل فرهنگی نیز تاثیر بگذارد.
محمدحسن دوگانی نماینده فسا و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز کاهش تنش های بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران را از مهمترین اولویت های رییس دولت یازدهم عنوان کرد و گفت: تلاش برای معرفی چهره واقعی ملت و نظام و چهره واقعی ایران به ملت ها و بالا بردن منزلت کشور از مهمترین اولویت های رییس جمهور آینده است.
وی سروسامان دادن مشکلات تولید را از مهمترین اولویت های اقتصادی رییس جمهور اینده دانست و ادامه داد: اگر در کشور تولید جدی گرفته می شد و به سرمایه گذاری توجه می شد امروز مشکل اشتغال و بیکاری نداشتیم.
وی ادامه داد: رییس جمهور آینده قطعاً باید به تولید، صادرات و ارزش افزوده توجه کند و راه حل مناسبی را برای بی اثر کردن تحریم ها بر روی تولید بیاندیشند.
دوگانی ادامه داد: تهاجم فرهنگی و مقابله با رسانه های فرهنگی بیگانه که تلاش می کند بر روی فرهنگ ایران زمین و فرهنگ اسلامی ما اثر بگذارند و ان را مختل کنند بایستی از جمله برنامه های رییس جمهور آینده باشد و در این زمینه باشد رییس جمهور باید با برنامه های مدون الکترونیکی به مقابله با جنگ الکترونیکی دشمن برود.
محمدحسین حسین زاده بحرینی نماینده مشهد و کلات و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز مهمترین اولویت رییس جمهور آینده در حوزه سیاست ها ایجاد فضا برای صدور انقلاب اسلامی ایران به دیگر کشورها دانست و ادامه داد: ما باید انقلابمان را به شکل معقول و منطقه ای به همه دنیا معرفی کنیم.
وی برطرف کردن انحراف نقدینگی را از مهمترین اولویت های رییس جمهور آینده در حوزه اقتصاد دانست و گفت: رییس جمهور آینده برای اینکه فقر را از حوزه فرهنگ بزداید باید نگاه کلان و واقعی نسبت به نظام آموزشی داشته باشد و نظام آموزش ما را به شکل واقعی تصحیح کند.
حسین گروسی نماینده شهریار و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به مهمترین برنامه های رییس جمهور آینده در بخش سیاست خارجی گفت: رییس جمهور آینده باید در عین حال که در سیاست خارجی ما تنش زدایی را پیشه خود قرار دهد تعامل دوجانبه را نیز با دیگر کشورها در اولویت قرار دهد یعنی هم در بحث اقتصادی و هم سیاسی تعامل دوجانبه داشته باشد.
وی ادامه داد: هر کشوری به نسبت صادرات خود در بحث اقتصادی وارداتی دارد ما باید سعی کنیم در بحث روابط تجاری مان با دیگر کشورها کالاهایی را به کشور وارد کنیم که کالای نهایی باشد یعنی مناسب با صادرات واردات داشته باشد و رییس جمهور آینده باید در حوزه اقتصاد این مساله را شاه بیت برنامه های خود قرار دهد.
گروسی از مهمترین اولویت فرهنگی رییس دولت آینده را توجه به تمدن ایران زمین و فرهنگ اسلامی ایرانی عنوان کرد و گفت: رییس جمهور آینده باید با دیگر کشورها تعامل سازنده برقرار کند و کشورهایی را که علاقه مند هستند از فرهنگ و تمدن ایران و اسلام بهره ببرند با فرهنگ ایران آشنا کند. زیرا ما اگر بحث تهاجم فرهنگی را قبول کرده ایم پس باید بپذیریم که مهمترین راه برای مقابله با این تهاجم فرهنگی برقراری ارتباط با دیگر کشورها برای صدور فرهنگ ایرانی اسلامی است.
مجتبی رحماندوست نماینده تهران و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از مهمترین اولویت های رییس جمهور آینده در بحث سیاست خارجی را تمرکز بر روی مشکلات فلسطین عنوان کرد و ادامه داد: رییس جمهور باید شعار نه شرقی نه غربی را سرلوحه کارهای خود قرار دهد و عزت، مصلحت و حکمت را موردتوجه جدی قرار دهد و در سیاست خارجی نیز به این سه اصل توجه کند.
وی با اشاره به مهمترین اولویت های رییس جمهور آینده در حوزه فرهنگ گفت: رییس جمهور آینده باید دیدگاههای مردم را در راستای حفظ انقلاب اسلامی نگهداری کند نه اینکه بخواهد افکار مردم را مهندسی کند زیرا در حال حاضر با توجه به عملکرد بد برخی دستگاهها متاسفانه مردم دید مناسبی نسبت به عدالت اجتماعی ندارند و ممکن است همین مساله مردم را نسبت به آینده انقلاب نگران کند که مهمترین کار فرهنگی رییس جمهور آینده این است که مسیر کشور را به سمتی ببرد که افکار عمومی و جامعه را در راستای حفظ آرمانهای انقلاب حفظ کند.
رحماندوست با تاکید بر حل مشکلات اقتصادی مردم گفت: رییس جمهور باید قانون اساسی و اصل 44 را با توجه به دیدگاههای مقام معظم رهبری در این بخش مورد تاکید قرار دهد و به بحث تولید و حمایت از ان به طور ویژه نگاه کند.
حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات و عضو هیئت رییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز با اشاره به مهمترین اولویت های رییس جمهور آینده در حوزه اقتصاد گفت: رییس جمهور باید به طور ویژه برای حل مشکلات اقتصادی جامعه برنامه داشته باشد و برای کنترل نقدینگی و رونق فضای کسب و کار و اشتغال و تورم راهکارهای مدبرانه ای بیاندیشد.
وی اضافه کرد: رییس دولت آینده باید فضایی را که رژیم صهیونیستی و امریکا برای ایران هراسی و اسلام هراسی در جهان راه انداخته اند را از بین ببرد و با دوندگی بیشتر بتوانند با این ترفند مقابله کنند.
وی اضافه کرد: قطعاً بیداری اسلامی و توجه به راههای مقابله با تهاجم فرهنگی نیز باید از اولویت های رییس جمهور آینده در حوزه فرهنگ باشد.
فاطمه آلیا نماینده تهران و عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه خاطرنشان کرد: ان چیزی که رییس جمهور باید در بحث اقتصادی به ان توجه کند تحقق اقتصاد مقاومتی و تلاش برای قطع وابستگی اقتصاد ما به نفت و برتری صادرات نسبت به واردات است که خروجی ان این شود که از کشور محرومیت زدایی شود.
وی اضافه کرد: رییس جمهور آینده باید دغدغه دین داشته باشد و فرهنگ دینی را تقویت کند.
الیا تصریح کرد: در بحث سیاست خارجی رییس جمهور باید استکبارستیز باشد و با پافشاری بر مواضع برحق جمهوری اسلامی ایران در مجامع بین المللی و همچنین بحث فناوری هسته ای و نقش آفرینی در روند بیداری اسلامی و حمایت از مستضعفین برنامه داشته باشد.
حجت الاسلام احمد سالک نماینده اصفهان و نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس اولویت فرهنگی رییس جمهور آینده را توجه به فرهنگ دینی جامعه عنوان کرد و ادامه داد: تلاش برای احیای اقتصاد مقاومتی در راستای حمایت از تولید و عدم وابستگی به نفت باید از مهمترین اولویت های رییس دولت یازدهم باشد.
وی با تاکید بر تدبیر در بحث سیاست خارجی ادامه داد: رییس جمهور آینده باید براساس حکمت و مدیریت روابط صادقانه و صالحی را با کشورهای دیگر برقرار کند.
محمدحسین فرهنگی عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی و نماینده تبریز در خانه ملت نیز ادامه داد: رییس جمهور آینده باید با مدیر و مدبر بودن در حوزه سیاست خارجی سعی کند با اقتدار وارد شود و زمینه را برای توسعه روابط ما با دیگر کشورها به دور از هرگونه تنشی آماده کند.
وی با اشاره به مهمترین اولویت های اقتصادی رییس جمهور آینده تصریح کرد: قطعا مقابله با تورم و گرانی های موجود در سایه مدیریت مناسب اقتصادی ممکن می شود و رییس جمهور آینده باید با برنامه های کلان اقتصادی مهمترین دغدغه خود را مقابله با تورم و تامین معیشت مردم قرار دهد.
فرهنگی همچنین مقابله با تهاجم فرهنگی را از جمله اولویت های رییس جمهور آینده در حوزه فرهنگی عنوان کرد.
موسی الرضا ثروتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه و همچنین نماینده بجنورد در خانه ملت نیز توجه به گسترش روح اسلام و فرهنگ اسلامی در تمامی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و عمرانی را از مهمترین اولویت های رییس کابینه یازدهم دانست و ادامه داد: تنش زدایی و ارتباط ارزنده با جهان و به ویژه جهان اسلام باید از مهمترین برنامه های رییس جمهور در بحث سیاست خارجی باشد.
وی اضافه کرد: کاهش تورم افزایش اشتغال، کاهش نقدینگی، برقراری توازن بین استانها، توجه به عدالت اجتماعی و بالا بردن سطح زندگی مردم و توجه جدی به تولید باید از مهمترین اولویت های رییس جمهور در مسائل اقتصادی باشد.
پایان پیام/
نظر شما