کنگره کشوری حضرت زهرا(س) تحقق کار فرهنگی متداوم، جامع و ناب است

مدیر کل ارشاد و فرهنگ اسلامی استان البرز گفت: کنگره کشوری حضرت زهرا(س) به منظور ارتقاء فرهنگ فاطمی در جامعه امروز و با هدف تحقق کار فرهنگی متداوم، جامع و ناب اجرا می شود.

مجتبی ابراهیمی، مدیر کل ارشاد و فرهنگ اسلامی در مصاحبه با خبرگزاری شبستان از البرز در خصوص برپایی کنگره کشوری سالانه حضرت زهرا(س) گفت:کشور ما پس از برپایی انقلاب اسلامی و اجرای حکومت دینی، ساختاری انقلابی، اسلامی پیدا کرد و امروز نسل جوان چهارم انقلاب که برآمده از این فرهنگ هستند، به دنبال پرسش هایی چون چرا اسلام؟ چرا نماز؟ چرا ولایت فقیه؟ چرا حجاب؟ چرا رای ؟ هستند و این حس پرسشگرایانه بیانگر یک موضوع است، این مهم که بلوغ دینی و سیاسی این نسل به ظهور نشسته، اما اهمیت مطلب در نوع و شکل پاسخگویی به این سوالات است، که مجریان فرهنگی و کارشناسان اهل فن باید با برنامه ریزی که به یقین طولانی مدت خواهد بود، بایستی به آن پاسخ مطلوب و شایسته ای بدهند.

 

به گقته ابراهیمی، استان البرز فرصت های بسیاری در زمینه فرهنگی دارد، که به صورت بالقوه است، نزدیکی به شهر مقدس قم به جهت شهر مذهبی، همچنین نزدیکی به پایتخت به عنوان مرکز عمده فرهنگی هنری، همچنین یکی از نقاط قوت وجود انواع خرده فرهنگ ها که ما از سراسر کشور داریم. در این استان، 14 هزار هنرمند تجسمی کار، بیش از 200 خوشنویس ممتاز دارای مدرک، حضور جمع کثیری از هنرمندان کشوری، حضور 700 مسجد در مجموع البرز حضور لشکر 10سید الشهدا و حفظ همان روحیه انقلابی و بسیجی در این لشکر، همه این ها ظرفیت های بالقوه فرهنگی است.

 

شخصیت و سیره حضرت زهرا(س) در طول قرن ها همچنان نیازمند تحقیق و بررسی است

 

مدیر کل ارشاد و فرهنگ اسلامی استان البرز در خصوص اهداف برگزاری کنگره بزرگداشت حضرت زهرا(س) اظهار کرد: شخصیت و سیره حضرت زهرا(س) در طول قرن ها همچنان نیازمند تحقیق و بررسی است، بر همین اساس ما شاهد این مطلب هستیم که حضور سیاسی، تدبیر منزل، بصیرت، ولایتمداری و تکریم ولایت هنوز برای نسل جوان و خانواده ها تعریف نشده است، به همین منظور و با تصویب شورای فرهنگ عمومی استان و سپس تایید دکتر سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رییس شورای فرهنگ عمومی کشور کنگره بزرگداشت مقام عالی حضرت زهرا(س) سالانه در استان البرز برگزار می شود و طرح اجرای آن به صورت ملی و بین المللی نیز در دستور کار قرار دارد.

 

این مسئول ادامه داد: در سال های اخیر کشورهای استکباری و دشمنان اسلام با ابزارهای مختلف نسبت به جایگاه و مقام معصومین(ع) هجمه هایی را وارد آورده اند،که اهانت به امام هادی(ع) یکی از این موارد است.

 

وی با بیان این مطلب که دشمنان با ابزار نرم هجمه های فرهنگی را اجرا می کنند و امروز کارشناسان فرهنگی با توسل به فرهنگ اهل بیت، پاسخگوی این هجمه ها هستند، تصریح کرد: هدف ما از برپایی کنگره بزرگداشت مقام حضرت زهرا(س) این مطلب است که در راستای جنگ نرم دشمن؛ درصدد اقدامی نرم گوشه هایی از زندگی مقام برترین بانوی اسلام را با ابزارهای گوناگون فرهنگی از شعر و تذهیب تا نمایش و نشست های تخصصی به اقشار مختلف مردم معرفی کنیم، در حقیقت انسان امروز به منظور رسیدن به سعادت نیازمند آشنایی با سیره ائمه "علیه السلام" بوده و این یک حقیقت واقعی است، که هیچ تفکری به اندازه تفکر و باور تشیع تأثیرگذار نبوده است و نخواهد بود.

 

ابراهیمی ادامه داد: یکی از عمده ترین دلایل تدوین طرح کنگره بزرگداشت سالانه مقام حضرت زهرا(س) در این استان، تحقق کار فرهنگی متداوم، جامع و ناب بوده است، در حقیقت با توجه به این مطلب که اکثریت افراد در کار فرهنگی به دنبال خروجی و بازدهی زود هنگام هستند، همچنین براساس تغیرات زودهنگام مدیران، مدیریت امروز ما به منظور نتیجه دهی در ساختار کشوری باید مدیریت از نوع دو امدادی باشد، نه از نوع اختراع چرخ، با توجه به این مطلب ریل گذاری و تداوم دهی به کار فرهنگی یکی از استراتژی های ما در عرصه فرهنگ است.

 

این مسئول عنوان کرد: اگر یک هنرمند ما در طول کنگره حضرت زهرا(س) به این نتیجه برسدکه جز اهل بیت برای کسی شعر نخواهم سرود و یا کار نخواهم کرد ما کار خودمان را کرده ایم، در حقیقت خاصیت کار فرهنگی این است، که به صورت یکی یکی انجام می پذیرد و زمان لازم و مقتضی را می طلبد.

 

وی با تبیین این مطلب که ریل گذاری در کارهای فرهنگی بیشترین بازدهی مطلوب را خواهد داشت، تاکید کرد: ارتقاء و تولید کتاب خوب، فیلم خوب، تئاتر خوب در کشور ما تداوم نداشته و یک روش و رویه نشده است، کم فیلم خوب در نظام اسلامی ما ساخته شده خیر، ولی مسئله با اهمیت این مهم است، که کار فرهنگی تداوم نداشته و ریل گذاری لازم در آن انجام نشده است، کنگره سالانه بزرگداشت حضرت زهرا(س) نقطه عطفی از کار فرهنگی است، که می تواند تداوم داشته باشد و با ریل گذاری صحیح پیروان مکتب فاطمی را تربیت کند.

 

ابراهیمی افزود: برنامه بزرگداشت حضرت زهرا(س) برگزار می شود، ولی باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم، که هنرمند خوشنویس ما، تذهیب کار ما و شاعرما برود، در خصوص حضرت زهرا(س) تحقیق و مطالعه کند، اینکه دارد کار مذهبی انجام می دهد چرا هدایتش نکنیم که برای حضرت زهرا(س) انجام بدهد؟

 

در کار فرهنگی باید در مسیر مشخص خود برویم و از بی راهه ها عبور نکنیم

 

مدیر کل ارشاد و فرهنگ اسلامی استان البرز گفت: کار فرهنگی به نظر من بالا رفتن از نردبان است، وقتی وارد شدید و شروع به کار فرهنگی کردید، نمی توانید به عقب بروید، مثال در این زمینه هیئت های مذهبی ما است که نیازمند محتواست و باید در روند فرهنگی آن از اهل نظر و اهل فکر استفاده کرد.

 

این مسئول با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص ترویج کتاب و کتابخوانی عنوان کرد: در حوزه کتاب، مقام معظم رهبری فرمودند: کتاب بد داریم مراقب باشید کتاب بد را ترویج نکنید، ادراه کل ارشاد و فرهنگ اسلامی به منظور برپایی نمایشگاه کتاب در سال 91، نمایشگاه کتاب سال قبل را آسیب شناسی کرد، از حیث به موقع رسیدن بن های کتاب و اجازه ندادن به ورود کتاب های بد، که به جرات به استناد اصحاب رسانه ما شاهد بودیم یک کتاب بد در نمایشگاه کتاب سال گذشته این اداره کل وجود نداشت.

 

ابراهیمی افزود: در حوزه راهیان نور بازدید سه میلیون نفری در طی سال داریم و منوط به این مطلب باید در این زمینه شناسایی شود، فکر و برنامه ریزی و ارزیابی کرد.

 

وی با بیان این مطلب که فهم از کار فرهنگی در جامعه ما در بسیاری از موارد فهم حقیقی نیست، امروز مسئله ما بالا بردن سطح فکر و بینش مسجدیان ما است، تصریح کرد: هجمه های فرهنگی در جامعه ما بسیار است و با تخصیص بودجه های کلان مبلغان آنان، که با برپایی کنگره ها و همایش های مذهبی یکی از موانع اساسی را برای دشمنان نظام جمهوری اسلامی به وجود می آوریم.

 

مدیر کل ارشاد و فرهنگ اسلامی استان البرز در پایان مصاحبه با بیان این مهم که در کار فرهنگی باید در مسیر مشخص خود برویم و از بی راهه ها عبور نکنیم، برپایی کنگره سالانه حضرت زهرا(س) را گامی در ایجاد فرهنگ فاطمی در سطح جامعه معرفی کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 247470

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha