اگر به مملکت آسیبی برسد علما بیشتر مشتاق به شهادت اند

امام جمعه موقت شهر تهران با اشاره به پیشگامی روحانیون و علما در خط مقدم جبهه های دفاع مقدس گفت: در زمان کنونی هم علما بیشتر از اقشار دیگر جامعه مشتاق به شهادت در راه خدا هستند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه موقت شهر تهران در مراسم یادبود شهید آیت الله مهدی شاه آبادی و 500 شهید روحانی شهر تهران با اشاره پیشگامی روحانیون در عرصه های جان فشانی و شهادت در راه خدا تأکید کرد: اگر خدای ناکرده برای این مملکت آسیبی پیش بیاید نوشیدن شربت شهادت برای علما و روحانیون از سایر اقشار جامعه شیرین تر است.
وی با اشاره به جای خالی شهدا در جامعه کنونی خاطرنشان کرد: افول اختران حق که برای جامعه ی ما برکت و خیر بودند را خدمت امام عصر(عج) تسلیت عرض می کنم و از طرفی عروج کسانی که پرچم مجاهدت به دست گرفتند و در باغ شهادت را باز کردند تا قهقه ی مستانه شان گوش عالم را پر کند تبریک عرض می کنم.
حجت الاسلام صدیقی با اشاره به لزوم بهره مندی موجودات از ابزار دفاعی برای ادامه حیات خود تصریح کرد: همه موجودات عالم برای حفظ موجودیت خود از جانب خداوند بزرگ مجهز به تجهیزاتی چون نیش، شاخ و پنچه قوی هستند تا از حریم و حیاتشان صیانت و دفاع کنند.


همچنین پروردگار عالم به برخی از موجودات قدرت پنهان شدن و استتار در میان گیاهان و طبیعت داده است و یا با توان دویدن و گریختن از دشمن از مرگ جان سالم به در می برند.
وی با اشاره به ابزار دفاعی جوامع توحیدی خاطرنشان کرد: جامعه توحیدی و ایمانی نیز مجهز به سلاح جهاد به عنوان سنگر، زره و سپر مسلمانان هستند و با این فرمان الهی به سوی دشمنان تاخته و تا آخر جان از خود ایستادگی و مقاومت نشان می دهند.
حجت الاسلام صدیقی با اشاره به فلسفه وجودی جهاد در قرآن کریم عنوان کرد: در قرآن از مضمون جهاد با کلمه قتال از ریشه مفاعله یاد شده است یعنی کشتن و کشته شدن که در طول تاریخ اسلام نمونه های بسیاری ازاین دست وجود دارند.
 

وی افزود: وقتی حضرت علی(ع) در بستر پیامبر اسلام در شب لیلة المبیت می خوابیدند تا خطر مرگ را به جان بخرند و با شهادت خود پیامبر اسلام زنده بماند و اسلام رشد کرده و شاخ و برگ بگیرد و جوامع مسلمان امروزی به خود ببالند.همچنین شهادت حضرت زهرا(س) که پشت درب آمدند و با تمام وجود بدون هیچ گونه سلاحی در برابر دشمنان ازولی زمان حضرت علی(ع) دفاع کردند نمونه هایی از کشته شدن به معنی قتل است.
حجت الاسلام صدیقی خاطرنشان کرد: بانو فاطمه زهرا(س) هیچ سلاحی نداشتند ولی درسی به بانوان عالم دادند که تا ابد جاودانه ماند و آن درس شهادت طلبی در مقابل ولی زمان و اسلام بود.
وقتی ایشان موقعیت امام علی(ع) سرچشمه ولایت آن زمان را به خطر دیدند بدون هیچ هراسی از مرگ ایستادگی کردند که همان معنی قتل در قرآن است.
 

وی ادامه داد: اما معنای قتال با قتل در قرآن متفاوت بوده و زمانی که انسان خود را تجهیز می کند و سلاح بر دوش می گذارد و هم دشمنان را هلاک می کند و هم برای شهادت آماده است از لغت قتال استفاده می کنند.
حجت الاسلام صدیقی با بیان این مطلب که شجاعت رزمندگان هشت سال دفاع مقدس برگرفته از مکتب عاشورا است خاطر نشان کرد: رزمندگان ما در هشت سال دفاع مقدس از مرگ هراسی نداشتند و شهادت برایشان از عسل شیرین تر بود که این سخن برگرفته از جوان کربلا قاسم ابن الحسن(ع) است و جوانان مملکت ما با بستن نارنجک به خود زیر تانک دشمن بعثی می رفتند که همه از آموزه های مکتب عاشورا است.
وی تصریح کرد: ملتی که از ثروت، اخلاق و فرهنگ خود دفاع نمی کند ودر مقابل هجمه دشمنان ایستادگی ندارد دشمن هویت آن ملت را به تاراج می برد.
 

حجت الاسلام صدیقی با اشاره به مفهوم والای قتال و مضمون آن خاطر نشان کرد: کسی که دشمنان را به هلاکت می رساند واز کشته شدن هیچ باکی ندارد به منزله کلمه قتال است و باید به این نکته دقت داشت که اگر انسان از مرگ هراس داشته باشد و برای حفظ جان خود در منزل بماند دشمن تمام مقدسات و هویت انسانی را به تاراج می برد و برای جلوگیری از نفوذ دشمن زیر پرچمی قرار بگیرید که مرگ شما را ارزشی، زیبا و دلنشین جلوه می دهد که از پیر و جوان برای جهاد در راه خدا و ایستادگی در برابر دشمنان اعلام آمادگی کنند.
وی با بیان این مطلب که یکی از موارد کشتن و قتال در دین اسلام برای رفع فتنه است تصریح کرد: اگر جمعی میان ملت دو دستگی ایجاد کنند و این اختلاف نظر با موارد قانونی حل و فصل نشود برای حفظ اسلام و دفع فتنه خداوند متعال اجازه قتال می دهد که این امر به فرمان رهبر جامعه صادر می شود تا دوباره امنیت در جامعه حکم فرما شده تا در سایه آن همه امور از جمله رشد صنعت، فناوری، بالندگی و پویایی کشور و زندگی و خواب راحت محقق شود.
 

حجت الاسلام صدیقی عنوان کرد: رشد یک کشور در سایه ی امنیت تضمین می شود و اگر کسی بخواهد وحدت جامعه را برای نفوذ دشمن به هم زند، باید کنار گذاشته شود تا پس از رفع فتنه ها حرکت جوششی به سمت قله های رشد و سعادت آغاز شود.
وی با بیان این مطلب که کشور جمهوری اسلامی ایران در جهان الگو است خاطرنشان کرد: اگر انرژی هسته ای بومی در کشور داریم و ماهواره به آسمان پرتاپ می کنیم و در صنعت وفناوری یک شب راه صد ساله را طی می کنیم به برکت خون شهدا و جان فشانی آنان است.
همچنین امروز به برکت خون های ریخته شده جوانان ما، در این مرز و بوم یک دین، رهبر و امت وجود دارد و کسی جرأت شکستن صفوف متحد مردم را ندارد.
وی با بیان این مطلب که شهدا دین و فرهنگ اسلامی را برای مردم به ارمغان گذاشتند، خاطرنشان کرد: اگر شهدا نبودند دشمنان دین ما را نابود می کردند و حتی به مساجد ما که محل عبادت مومنان است رحم نمی کردند.
 

حجت الاسلام صدیقی افزود:مساجد مأمن مسلمانان برای عبادت مبعودشان است و بانگ اخلاق، نشاط و بشارت زندگی از مناره های مساجد برمی آید که خانه های خدا تضمین کننده آرامش جامعه هستند و دشمنان سخت همت خود را بکارگرفته اند تا مسجدی باقی نماند همچون در بحرین و سوریه که تروسیم های سلفی به طراحی آمریکا و اسرائیل مساجد و دانشگاه ها را تخریب می کنند.
وی با اشاره به تأثیرات بهره مندی شهیدان از خوان پر نعمت الهی عنوان کرد: شهیدان زنده هستند و نزد پروردگارشان روزی می گیرند و شما خانواده های سرافزار شهیدان باید به خود ببالید که خدا قربانی شما را پذیرفته و همچون اما سجاد(ع) که با خود نجوا می کرد و می فرمود: ما حسن(ع)، حسین(ع)، جعفرطیار،حمزه ها دادیم و خانواده های شهدا باید به خود ببالند که فرزندانشان اهل جبهه بوده و از نوامیس مردم دفاع کردند.
 

حجت الاسلام صدیقی با اشاره به جایگاه بلند ملت ایران بر قله های رفیع معنویت اظهار کرد: ملت ایران در مکتب عاشورایی تربیت شده اند و نام خیابان های شهر خود را به اسم شهیداننشان مزین کرده اند و همه سرافرازی خود را مدهون کربلا و امام سجاد(ع) هستند.
وی با بیان این مطلب که شهدا و روحانیون همواره در صف اول شهادت حضور دارند، خاطرنشان کرد: در طول تاریخ نمونه های بسیاری از حضور علما و روحانیون در صف مقدم شهادت به چشم می خورد که با ظهور امام خمینی(ره) شهادت از انحصار علما بیرون آمد و میل و اشتیاق سایر اقشار جامعه به نوشیدن شربت شیرین شهادت زیاد شد.
حجت الاسلام صدیقی تصریح کرد: آیت الله بروجردی که مراجع عظام استثنایی، دارای تدبر و مدیریت بی نظیر و مبتکر در فرستادن وزرا به کشور های مختلف در بازکردن کرسی شیعه شناسی بودند و در یک کلام مرجع به روز، واقع بین، متین و عالم بودند، در اواخر عمر خود از این که چرا جزء شهدای مسئله کشف حجاب نیستند حسرت می خوردند.
وی عنوان کرد: قریب به هشت و نیم سال جوانان ما در جبهه های حق علیه باطل حضور داشتند که گویی خون اباعبدالله حسین(ع) در رگ های آنان تزریق شده بود، روحانیون در خط مقدم جبهه ها شرکت می کردند که در هیچ مکتبی چون یهودی، مسیحی و... علماء و مروجان دینشان در خط اول مبارزه با دشمنان قرار نمی گیرند.ولی درود بر مکتبی که مدعیان آن از پیشگامان شهادت طلبی هستند.
بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران همواره می فرمود: من از چهره نورانی شما جوانان حسرت می خورم و یا در جایی دیگر گفتند رهبر من آن جوان سیزده ساله است که بر خود نارنجک می بندد و زیر تانک می رود. همچنین ایشان از پاریس به ملت ایران می گفتند: من می خواهم در صف اول شما قرار بگیرم تا لااقل اگر زندگی ام مفید نبود مرگم برای شما سودمند باشد.
 

حجت الاسلام صدیقی با اشاره به برخی دیگر از نمونه های جان فشانی علما و روحانیون در جبهه های جنگ اظهار کرد: آیت الله بهاءالدینی با آنکه چشم برزخی داشتند و نفوس ناریه را تشخیص می دادند در جبهه حضور داشتند، همچنین آیت الله احمدی همه ساله برای تبلیغ به جبهه ها می رفتند و دو فرزند خود را در راه اسلام تقدیم کردند و برخی از علما سه فرزند و برخی دیگر تنها فرزند خود را تقدیم انقلاب کردند همچون مرحوم حسینی کبیر که محضر امام خمینی شرف یاب شدند و گفتند: من تنها فرزندم شهید شده و در سرمای زمستان نیز سینه ام آرام نمی گیرد. ای امام دستی بر سینه ام بگذار تا آرام شوم.
وی افزود: آیت الله شاه آبادی نیز جزء شهیدانی بودند که از امام خمینی(ره) با آنکه دل میلیون ها انسان را به خود جذب کرده بود دلبری می کردند و هم خود و هم بردارنشان در جبهه ها حضور داشتند. اگردر جنگ تحمیلی 300 طلبه و روحانی حضور داشت دست کم یک سوم آنان به شهادت رسیدند.
همچنین شهید آیت الله میثمی وقتی شربت شهادت را نوشید برادرش گفت: مثل ما مانند دو خواهر بود که برای یکی خواستگار آمد و شهید شد و خواهر دیگر بازمانده است و خیل عظیمی از روحانیون که بار سنگین شکنجه ها و ستم های رژیم طاغوتی را متحمل شدن و دست از حرف حق برنداشتند نمونه های جان فشانی علما و روحانیون در جبهه های جنگ و انقلاب اسلامی است.
وی افزود: باید کاری کرد که مرگ افراد زیبا و دلنشین جلوه کند تا حیات ابدیشان قشنگ شود امروزه باید مراقب هجمه های دشمن بود که با حاشیه سازی و افکار پلید سعی بر مشغول کردن ملت از حضور پر رنگ در انتخابات دارد ولی به حمدالله مردم ما بصیر هستند و در عین شعار دادن شعور دارند لذا علما نیز از این مردم جدا نمی شوند و تا بهشت ابدی با آنان باقی می مانند و تا رسیدن پرچم حکومت اسلامی به دستان با برکت امام زمان(عج) از حرکت نمی ایستند.

 

وی در پایان گفت: شهید شاهد،دست، چشم، سایه، قدرت، و علم خداوند بزرگ است و بر مشکلات مملکت اشراف کافی دارند و هرگز نباید این نکته را فراموش کرد، ملتی که شهادت دارد اسارت ندارد.
شایان ذکر است مراسم یادواره شهید آیت الله مهدی شاه آبادی و تجلیل از 500 شهید روحانی شهر تهران در هشت سال دفاع مقدس پنج شنبه 5 اردیبهشت ماه از ساعت 17 و 30 دقیقه تا 19 در تالار بزرگ کشور واقع در میدان فاطمی با حضور آیت الله محمد رضا مهدوی کنی، رییس مجلس خبرگان رهبری عموم مردم شهید پرور، جامعه روحانیت، طلاب و بسیجیان، فرزندان و خانواده شهیدان ازجمله شهید اندرزگو شهید شاه آبادی برگزار شد.
پایان پیام/
 

کد خبر 247373

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha