کامل گلباغی در گفتوگو با خبرنگار شبستان در سنندج در ارتباط با حذف نیم درصد اعتبارات قرآنی در بودجه 92 گفت: فعالیتهای قرآنی به دلیل اینکه زیربنای سایر آموزشها ،معارف و علوم دیگر است باید به صورت ویژه به آنها توجه شود.
وی عنوان کرد: نکته ای مهم و اساسی که باید به آن بها داد این است که نهادهای دولتی و حاکمیتی نباید در دو معقوله یکی دین و دیگری اقتصاد دخالت کنند.
وی ادامه داد: حاکمیت تنها باید در راستای نظارت و هدایت برنامهها حرکت کند و در اجرای آنها نباید دخالتی داشته باشد.
مسئول هیات نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد کردستان با بیان اینکه اگر بودجه و اعتبارات و امکانات هر چند اندک را در اختیار نهادهای مردم قرار بگیرد موثرتر خواهد بود، افزود: اعتبارات تخصیصی فعالیت های قرآنی در سنوات گذشته به دلیل اینکه در اختیار نهادهای دولتی بود نتیجه مطلوبی در برنداشت.
گلباغی حذف نیم درصد اعتبارات مربوط به فعالیتهای قرآنی را مفید و مثبت خواند و گفت: از آنجا که بیشترین موسسات و مراکز قرآنی در کلان شهرهای کشور قرار دارند لذا بیشترین اعتبارات راهم این موسسات دریافت می کردند.
وی ادامه داد: در حالیکه نقاط کمتر توسعه یافته به اعتبارات بیشتری نیازمند هستند و در جاهایی که ضعف فرهنگی وجود دارد باید اقدامات بیشتری صورت گیرد.
به گفته وی قرآن و امورات معنوی با بودجه و اعتبار و دستور قابل اجرا نیست و اختصاص اعتبار کمکی به بهبود وضعیت جامعه از لحاظ فعالیتهای قرآنی نخواهد کرد.
مسئول امور مساجد کردستان برای روشن تر کردن گفته مذکور به ارائه مثالی پرداخت و تصریح کرد: به عنوان مثال در بحث حجاب و عفاف اگر هیچ توصیه و اظهار نظری نمیشد و اعتباری در نظر گرفته نمیشد وضعیت امروز جامعه بسیار بهتر بود تا اینکه کارها و اقدامات را ناقص و موازی و بدون متولی اجرا میکردند.
گلباغی از انجام ناقص و موازی کاری در اجرای برنامهها و فعالیتهای قرآنی اظهار تاسف کرد و افزود: اقدامات قرآنی زمانی موثر واقع میشوند که به صورت کامل و منسجم برگزار شود.
وی خاطرنشان کرد: از نظر من، فردی که اهل کار و فعالیت باشد به ویژه در عرصه قرآنی نیاز به بودجه و اعتبار ندارد چرا که اینگونه کارها را باید با عشق و علاقه انجام داد نه پول.
وی عنوان کرد: منکر تاثیرات به سزایی اعتبارات در پیشبرد برنامههای قرآنی نیستم ولی نحوه استفاده از اعتبارات در چند سال گذشته نشان داده که این اعتبارات به صورت صحیح و به موقع در اختیار واجدین شرایط قرار نگرفته و لذا حذف آن اقدام مطلوبی است.
مسئول امور مساجد کردستان اعلام کرد: فعالیتهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد در سطح کشور نشان داده که اعتبارات در انجام فعالیتهای قرآنی چندان کارساز نیست بلکه نیروی فکری و متولی واحد و جهت گیری متولیان امور در این راستا حائز اهمیت است.
گلباغی افزود: اقدامات و کارهای بزرگی در کانون های فرهنگی هنری مساجد با تخصیص اعتباراتی بسیار کم انجام شده که قابل تقدیر است.
وی از جمله برنامههای اجرا شده در کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان را شامل برپایی جلسات قرآنی،معارف اسلامی و احکام، برگزاری کارگاههای آموزشی، برگزاری مسابقات قرآنی و فرهنگی و هنری، چاپ کتاب، انتشار ماهنامه، ارائه مقاله، بزرگداشت مناسبتهای ملی و مذهبی ذکر کرد.
وی اظهارداشت: تشویق و ترغیب جوانان و نوجوانان به شرکت در برنامههای قرآنی بیشترین و اثرگذارترین برنامه کانونهای فرهنگی هنری مساجد است که میتوان گفت این کانونها بزرگترین مانع در مقابل هجمههای فرهنگی دشمنان هستند.
پایان پیام/
نظر شما