به گزارش خبرگزاری شبستان، رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی اظهار کرد: در آخرین جلسه کمیته تنظیم بازار محصولات پتروشیمی، وزارت صنعت، معدن و تجارت با صادرات ٢ میلیون تن فرآورده پلیمری در سال ٩٢ موافقت کرد.
محمد زیار افزود: در این جلسه مقرر شد تا وزارت صنعت نیازخود رابه صورت ماهیانه تا پایان سال به شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کند ، همچنین درجلسه کمیته تنظیم بازار، حدود یک میلیون تن محصول افزون بر تامین نیاز داخل در ٦ ماه نخست سال مجوز صادرات دریافت کرد.
وی ادامه داد: نیاز کشور و میزان درخواست به صورت ماهانه به مجتمع های پتروشیمی اعلام خواهد شد و پیش بینی ما حاکی از آن است که نیاز برای صادرات بیش از این رقم خواهد بود.
عضو کمیته تنظیم بازار محصولات پتروشیمی گفت: میزان تولید فرآورده های پلیمری و شیمیایی در داخل کشور مطلوب است و با توجه به میزان تولید می توان برنامه ریزی های لازم را برای تامین نیاز داخل و صادرات به عمل آورد و امیدواریم با همکاری وزارت صنعت امسال بتوانیم سهم بیشتری در صادرات محصولات پتروشیمی در صادرات غیر نفتی کشور داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی چندی پیش با بیان این که در سال گذشته ٤١ میلیون تن محصول پتروشیمی در کشور تولید شد، گفت: از این مقدار ٢٨ میلیون تن در بازار در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفت و مابقی نیز به عنوان خوراک میان مجتمع های پتروشیمی مبادله شد و ١٥,٦ میلیون تن نیز به خارج از کشور صادر شد.
بیات افزوده بود : ١٢,٣ میلیون تن از محصولات پتروشیمی مصرف داخلی از طریق بورس در اختیار صنایع تکمیلی قرار گرفته است.
بیات تصریح کرده بود: ارزش صادرات پتروشیمی در سال گذشته به ١٢ میلیارد دلار رسید.
وی ادامه داده بود: با توجه به شرایط تحریم در مجموع و طی سال های ٩٠ و ٩١، ٢٥ میلیون تن محصول در اختیار ٤٠ هزار واحد تولیدی صنایع تکمیلی قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که صنعت پتروشیمی در سال گذشته با هدف حمایت از صنعت کشاورزی کشور یک میلیون و ٦٢٠ هزار تن کود اوره به وزارت جهاد کشاورزی تحویل داد، گفته بود: ٢ و نیم میلیون تن کورد اوره مازاد بر نیاز داخل نیز به خارج از کشور صادر شد که این میزان صادرات نشان از اهمیت نقش صنعت پتروشیمی ایران در تامین نیازهای زنجیره غذایی دیگر کشورها دارد.
وی گفت: در سال گذشته ١,٨ میلیارد لیتر بنزین سوپر با اکتان ٩٥ تا ١١٠ در اختیار شرکت پالایش و پخش نیز قرار گرفت و ٢.٣ میلیارد لیتر ماده اولیه گازوئیل یا برش سنگین نیز از طریق مجتمع های پتروشیمی به این شرکت تحویل داده شد.
بیات گفت: شرکت های پتروشیمی از محل صادرات توانستند نیازهای ارزی خود را برای طرح های توسعه ای خود تامین کرده و تجهیزات مورد نظر خود را خریداری کنند.
وی افزود: جایگاه صنعت پتروشیمی در صادرات غیر نفتی در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی به حدود ٣٥ درصد رسید و این صنعت توانست به عنوان یکی از ارکان توسعه ای اقتصادی کشور نقش مهمی را ایفا کند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که بازارهای عمده صادراتی ایران از نظر ارزشی به ترتیب چین ٢٧,٢، هند ١٠.٣، خاورمیانه ٣١.٣، خاوردور ١٨.٥، افریقا ٦.٥ و سایر نقاط نیم درصد و مابقی نیز اروپا بوده است، گفت: خوشبختانه با وجود فشارهای بین المللی تقاضا برای خرید محصولات پتروشیمی ایران رو به افزایش است.
پایان پیام/
نظر شما