پیش بینی حضور بیش از 25 هزار اثر در جشنواره خلیج فارس

بر اساس آمار و اطلاعات رسیده از استان های برگزار کننده بخش های موضوعی این جشنواره، پیش بینی می شود بیش از بیست و پنج هزار اثر در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری در سراسر کشور دریافت شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،بر اساس آمار و اطلاعات رسیده از استان های برگزارکننده بخش های موضوعی این جشنواره، پیش بینی می شود تا پایان مهلت مقرر برای دریافت آثار، بیش از بیست و پنج هزار اثر با موضوعیت خلیج فارس و در شاخه های گوناگون عرصه فرهنگ و هنر از سراسر کشور، به دبیرخانه های این جشنواره ارسال شود.

 

آثار ارسال شده از سراسر کشور به هر بخش، توسط دبیرخانه جشنواره در استان برگزار کننده آن بخش به صورت مجزا مورد بازبینی و داوری قرار می‌گیرد و برگزیدگان هر بخش در مراسم اختتامیه در بندرعباس حضور خواهند داشت و جوایز خود را دریافت خواهند کرد.

 

بخشی از مراسم اختتامیه نیز در قالب جشن‌های بزرگ مردمی است که صبح روز نهم اردیبهشت ماه در جزایر مختلف خلیج فارس و در نهایت بعد از ظهر همان روز در بندرعباس برگزار می‌شود.

 

همچنین داوری کتاب سال خلیج فارس که در چهار بخش تالیف، ترجمه، پژوهش و پایان‌نامه بوده است نیز در روز هشتم اردیبهشت ماه در بندرعباس برگزار خواهد شد و برگزیدگان این بخش نیز تعیین و مورد تجلیل و قدردانی قرار خواهند گرفت.

 

جوایز این جشنواره شامل تندیس جشنواره و مبلغی به عنوان جایزه نقدی است که در هر یک از جشنواره های موضوعی ذکر شده متفاوت بوده و به فراخور حوزه مربوطه تعیین شده است. این جوایز به سه اثر برتر در هر بخش تعلق خواهد گرفت.

 

داوری 183 اثر در بخش شعر مازنی جشنواره خلیج فارس

بررسی و داوری 183 شعر رسیده به دبیرخانه جشنواره شعر مازنی خلیج فارس از دوم اردیبهشت ماه توسط استادان حاضر در هیات داوران این بخش آغاز شد.

 

پس از پایان مهلت مقرر برای دریافت آثار بخش شعر مازنی این جشنواره، تعداد 183 اثر از شاعران سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره رسید.

 

این آثار از دوم اردیبهشت ماه مورد بررسی و قضاوت قرار گرفته و نتایج داوری روز هشتم اردیبهشت ماه طی مراسم اختتامیه این بخش که ساعت 4 تا 7 بعدازظهر در سالن همایش های مجتمع سلمان فارسی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان مازندران برگزار می‌شود، اعلام خواهد شد.

 

هیات داوران این بخش که متشکل از سه نفر از شاعران شاخص شعر مازنی است، از میان تمامی آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره 9 نفر را انتخاب خواهند کرد که 3 نفر از آنها رتبه های اول تا سوم را کسب کرده و 6 نفر دیگر به عنوان شاعران برگزیده هیات داوران مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.

 

برای سه شاعر برگزیده برتر هدایا همراه با تندیس جشنواره و لوح تقدیر در نظر گرفته شده است.

 

همچنین 6 شاعر برگزیده دیگر نیز با اهدای لوح تقدیر وهدایایی مورد تشویق و قدردانی قرار خواهند گرفت.

 

 

رییس دبیرخانه دائمی جشنواره بین‌المللی فرهنگی – هنری خلیج فارس مطرح کرد

 

هنرمندان می‌توانند تعلق همیشگی خلیج فارس به ایران بزرگ اسلامی را به اثبات برسانند

 

همایون امیرزاده، رییس دبیرخانه دائمی جشنواره بین‌المللی فرهنگی – هنری خلیج فارس با بیان این که زبان هنر، رساترین زبان برای بیان واقعیات است، گفت: معتقدم هنرمندان این سرزمین می‌توانند جایگاه ویژه خلیج فارس و تعلق همیشگی آن به ایران بزرگ اسلامی را به اثبات برسانند.

 

امیرزاده در گفت‌وگو با ستاد اطلاع رسانی سومین جشنواره بین‌المللی فرهنگی – هنری خلیج فارس با اشاره به ایدئولوژی فرهنگی حاکم بر منطقه خلیج فارس اظهار کرد:‌ مردم ایران در سه دهه گذشته با شعار نفی سلطه بیگانه در منطقه خلیج فارس، رهبری ایدئولوژی منطقه خلیج فارس را به دست گرفته‌اند و امروز تمامی حرکت‌های سیاسی، مذهبی و اسلامی که ناظر بر نفی سلطه استعمارگران در منطقه است، از ایران سرچشمه می‌گیرد.

 

وی با بیان این که دنیا چه بخواهد و چه نخواهد، ایران و خلیج فارس با موهبت‌های الهی حکم قلب جهان و منطقه را بازی می‌کند، گفت: ملت ایران ثابت کرده است که هرگاه پای بیگانه‌ای به این پهنه آبی باز شده از همه ساکنان چه در پس کرانه شمالی و چه در پس کرانه جنوبی آن حمایت کرده است.

 

دبیر سومین جشنواره بین‌المللی فرهنگی – هنری خلیج فارس افزود: امروز حیات اقتصادی، نظامی و سیاسی بسیاری از کشورهای غربی به ادامه بی وقفه جریان نفت حوزه خلیج فارس بستگی دارد. عمق کم خلیج فارس امکان بهره‌برداری از منابع با سهولت و ارزان را فراهم کرده است.

 

امیرزاده عنوان کرد: اهمیت خلیج فارس نه تنها در سال‌های آینده کم نمی‌شود بلکه تا سال 2020 درصد تولید نفت مورد نیاز جهان در این منطقه از 30 درصد به 40 درصد افزایش می یابد.

 

سومین جشنواره بین‌المللی فرهنگی ـ هنری خلیج فارس اول تا دهم اردیبهشت ماه سال 1392 در سراسر کشور و مراسم پایانی در استان هرمزگان برگزار می‌شود.

 

یزدان سلحشور:جشنواره خلیج فارس لازم است در حوزه بین‌الملل بیشتر کار کند

یک نویسنده و منتقد ادبی معتقد است جشنواره خلیج فارس باید تمرکز خود را بر حوزه بین‌الملل گذاشته و به ویژه از ناظرهای بین‌المللی بی‌طرف درباره مساله خلیج فارس دعوت به عمل آورد.

 

یزدان سلحشور نویسنده و منتقد ادبی عنوان کرد: بیشترین تمرکز این جشنواره در داخل کشور است در حالی که آن چیزی را که می خواهیم مطرح و تثبیت کنیم، مربوط به داخل کشور نیست زیرا همه ما ایرانی هستیم و هرگز در داخل کشور با این مسئله مواجه نیستیم که کسی خلیج فارس را با عنوان مجعول نام ببرد.

 

وی افزود: اگر قرارست بودجه‌ای صرف شود باید در جایگاه درست و موثر هزینه شود تا به نتیجه مطلوب برسد. عرب‌ها خیلی سعی دارند خلیج همیشه فارس را به نام خود کنند و ما باید در مقابله با این خواسته آنها اقدام کنیم.

 

این نویسنده تصریح کرد: ما هر کاری هم که انجام دهیم آنهایی که مدعی مالکیت خلیج فارس هستند در نهایت حرف خودشان را می‌زنند. بنابراین اگر می خواهیم به نتیجه مطلوب برسیم و مالکیت خویش را به آنها یادآوری کنیم، باید بتوانیم ناظرهای بی طرف را جذب کنیم پس بهتر است این جشنواره ناظرهای بی‌طرفی که مثلا در کشورهای اروپایی هستند نیز دعوت کند.

 

سلحشور در پایان عنوان کرد: به اعتقاد من جشنواره‌ای که صرفا یک اسم برای آن گذارده شود، نمی‌تواند تاثیرگذار باشد مگر اینکه افق‌های بزرگ‌تری را در نظر بگیرد. اما در حال حاضر برنامه ریزی‌ای که برای این جشنواره شده بیشتر بر مصرف داخلی تمرکز دارد در حالیکه در داخل کشور حتی یک نفر هم پیدا نمی‌شود که خلیج فارس را به نام دیگری بخواند.


50اثر در بخش پویانمایی جشنواره خلیج فارس داوری می شود

تعداد 50 اثر که به دبیرخانه بخش پویانمایی جشنواره خلیج فارس در استان اردبیل ارسال شده تا روز هشتم اردیبهشت توسط هیات داورانی متشکل از انیماتورهای شاخص کشور مورد قضاوت قرار می گیرد.

 

مراسم اختتامیه بخش پویانمایی و انیمیشن جشنواره که در استان اردبیل و توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان در حال برگزاری است، روز هشتم اردیبهشت ماه در مجتمع فرهنگی هنری فدک شهر اردبیل برگزار می شود.

 

به گزارش ستاد اطلاع رسانی سومین جشنواره بین المللی فرهنگی - هنری خلیج فارس، مهلت ارسال آثار برای شرکت در این بخش سی و یکم فروردین ماه بوده که تا کنون 45 اثر به دبیرخانه رسیده است اما بر اساس ثبت نام تلفنی که از شرکت کنندگان به دلیل احتمال تاخیر در رسیدن آثار توسط پست انجام شده بود، پیش بینی می شود این تعداد به 50 اثر افزایش یابد.

 

مراسم اختتامیه این جشنواره با حضور تعدادی از مدیران استان و شرکت کنندگان در جشنواره برگزار خواهد شد و لوح سپاس ، تندیس جشنواره و هدیه ای به بهترین فیلم ، بهترین کارگردان ، بهترین فیلمنامه ، بهترین تصویرسازی ، بهترین تدوین و صداگذاری ، بهترین انیماتور و یک جایزه ویژه هیات داوران به اثر برگزیده هیات داوران اهدا خواهد شد.
پایان پیام/

 

 


 

کد خبر 246621

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha